reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2022

A
Trzymam kciuki za dobre wieści. O której wizyta?

@JM* Mam nadzieję, że masz to łożysko dobrze wrośnięte i nie ma ryzyka.

Ja się dzisiaj zorientowałam, że jestem w temrinie USG III trymestru a nie umówiłam się do innego lekarza niż prowadzącej. Chyba w tej sytuacji już poczekam na piątkową wizytę u prowadzącej, jak mi znowu nie będzie chciała badać przepływów, to zacznę szukać wolnych terminów gdzieś indziej.
Mnie już nie zapisali na 3trymestr w tej klinice badań prenatalnych, a niby powinno sie robić, no ale wiadomo na NFZ jak to wygląda ..

reklama
Jak mnie wieczorami bolą pachwiny i spojenie łonowe... Chodzę wtedy jak kaczka, dramat
Przeczytałam, że to może być od zbyt dużej ilości ruchu, więc dziś planuje dzień siedzący
Ja dziś z rana poszłam do sklepu ledwo wróciłam bo mnie tak zaczęło kloc , musiałam co parę kroków stawać,ale.mnie bardziej jakby kolka złapała.

A

Mnie już nie zapisali na 3trymestr w tej klinice badań prenatalnych, a niby powinno sie robić, no ale wiadomo na NFZ jak to wygląda ..
Tak, to kolejna paranoja. Moja koleżanka w tym programie na NFZ miala wysokie ryzyko rzucawki, więc myślałysmy, że w tym przypadku z automatu obejma ją dodatkowymi świadczeniami. Ale oni mają tylko zakontraktowane 2 USG i Pappa, więcej ich nie obchodzi, resztę ma sobie ogarnąć z prowadzącym i ew skierowanie do poradni patologii. Wszędzie ten system ma dziury, nie rozumiem tego jak w XXI wieku przy rzeszach absolwentów administracji itp. nie można ogarnąć jakichś sensownych procedur chroniących zdrowie i życie :(

Tak, to kolejna paranoja. Moja koleżanka w tym programie na NFZ miala wysokie ryzyko rzucawki, więc myślałysmy, że w tym przypadku z automatu obejma ją dodatkowymi świadczeniami. Ale oni mają tylko zakontraktowane 2 USG i Pappa, więcej ich nie obchodzi, resztę ma sobie ogarnąć z prowadzącym i ew skierowanie do poradni patologii. Wszędzie ten system ma dziury, nie rozumiem tego jak w XXI wieku przy rzeszach absolwentów administracji itp. nie można ogarnąć jakichś sensownych procedur chroniących zdrowie i życie :(
Mnie koleżanka zawsze "pociesza" że w Anglii w ciąży u lekarza się dwa razy jest a tak to bada jedynie położna...no i nie ma sto %płatnych zwolnień itd...

Dziś byłam na zakupach i kupiłam troszkę ciuszków, body, spodenki... Rozmiary 58/62 i chyba dwie rzeczy 68 😍 słodkie te rzeczy na dziewczynki... Muszę śpiochy jeszcze dokupić bo w sklepie były drogie, na internecie taniej widziałam.. Mąż kończy malowanie pokoju.. W piątek za mebelkami jedziemy jakaś komoda itp... Wózek może w przyszłym tygodniu 😁 ale nie wiem jaki 🙈 pójdę do sklepu i będę wybierać. Coś tam czytałam na co zwracać uwagę

Dziś byłam na zakupach i kupiłam troszkę ciuszków, body, spodenki... Rozmiary 58/62 i chyba dwie rzeczy 68 😍 słodkie te rzeczy na dziewczynki... Muszę śpiochy jeszcze dokupić bo w sklepie były drogie, na internecie taniej widziałam.. Mąż kończy malowanie pokoju.. W piątek za mebelkami jedziemy jakaś komoda itp... Wózek może w przyszłym tygodniu 😁 ale nie wiem jaki 🙈 pójdę do sklepu i będę wybierać. Coś tam czytałam na co zwracać uwagę
To już jesteś prawie gotowa :)

Skierowanie na patologię ciąży, szyjka skrocona i rozpoznanie objawów mogących wskazywac na poród przedwczesny. Jestem zalamana. Czy któraś może polecić dobry oddzial patologii ciąży w Warszawie?
ojoj, który to tydzień? Trzymaj się, oby poobserwowali trochę i puścili do domu

reklama
I mi już brzuch trochę twardnieje, ale to chyba po prostu przepowiadacze, bo jak poleżę to przechodzi. Ale mam ostatnio spory zjazd energii

Do góry