reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2022

Ja do 2 lat raczej zostanę w domu, może wcześniej coś dorywczego. Teraz tak pracuję parę dni w miesiącu i wożę córkę do teściowej. Na 2 lata chciałabym poszukać żłobka. Powiem Wam, że moja Ula w października skończyła rok i od września do marca nie było jednego tygodnia, żeby była całkiem zdrowa. Brat poszedł do przedszkola, on przynosił i chorował 2 tygodnie a ona zazwyczaj trzy... Więc jakby poszła do żłobka to pół roku byłoby stracone. I niestety u większości znajomych tak to wygląda, więc mimo żłobka i tak trzeba mieć opcję awaryjną albo dużo chodzić na zwolnienia.
Ehh życie, to może lepiej kombinować z niania? Ale nianie jeszcze drozsze

reklama
Nie tylko ten besins, bo szyjka jest ok ale te krwawienia chwilowe i plamienia po nich i dlatego zapisał.
No to chyba trzeba brać. Lekarka mi powiedziała, że on jest skuteczniejszy niz Luteina. A masz wątpliwości? Trochę boli brak refundacji.

No to chyba trzeba brać. Lekarka mi powiedziała, że on jest skuteczniejszy niz Luteina. A masz wątpliwości? Trochę boli brak refundacji.
Mało o nim znalazłam żeby ktoś go w tak późnym tyg ciąży brał, z reguły duphaston i luteina.Ja miałam luteinę w pierwszej ciąży ale to szyjka mi się skracała, a tu w ciemno dają bo nie wiedzą od czego. No cena też nie mała , dał 2opakowania odrazu.

Mało o nim znalazłam żeby ktoś go w tak późnym tyg ciąży brał, z reguły duphaston i luteina.Ja miałam luteinę w pierwszej ciąży ale to szyjka mi się skracała, a tu w ciemno dają bo nie wiedzą od czego. No cena też nie mała , dał 2opakowania odrazu.
Duphastonu w II połowie ciazy już raczej nie zapisuja. Być może chodzi o niepożądane efekty uboczne, a może o brak skuteczności/brak badań. Luteina i Besins są blisko siebie pod względem substancji czynnej i odpowiadaja naturalnemu hormonowi. Luteina popularniejsza bo produkowana w Polsce i refundowana. Mnie w obecnej ciąży 2 niezalezne od siebie gin odmówiły (mimo mojej konkretnej prośby i mówie o finansach!) wypisania Luteiny i obie wypisały preparaty Besins (jest też wersja dopochwowa tej firmy i biorę ją a nie Luteinę). Znam tez lekarkę, która z powodów ekonomicznych przepisuje pacjentkom Luteinę, jednak zleca badanie progesteornu w trakcie ciąży i jeśli nie jest zadowolona z efektów to właśnie zmienia na preparaty produkowane przez Besins albo na zastrzyki z progesteronem. Ja nie bardzo rozumiem jaka strategie prowadzenia ciąży ma Twój gin,ale w sumie zaskoczył mnie na plus, że przepisal Besins, bo jakoś miałam wrażenie że raczej bagatelizuje Twoje objawy.

reklama
Duphastonu w II połowie ciazy już raczej nie zapisuja. Być może chodzi o niepożądane efekty uboczne, a może o brak skuteczności/brak badań. Luteina i Besins są blisko siebie pod względem substancji czynnej i odpowiadaja naturalnemu hormonowi. Luteina popularniejsza bo produkowana w Polsce i refundowana. Mnie w obecnej ciąży 2 niezalezne od siebie gin odmówiły (mimo mojej konkretnej prośby i mówie o finansach!) wypisania Luteiny i obie wypisały preparaty Besins (jest też wersja dopochwowa tej firmy i biorę ją a nie Luteinę). Znam tez lekarkę, która z powodów ekonomicznych przepisuje pacjentkom Luteinę, jednak zleca badanie progesteornu w trakcie ciąży i jeśli nie jest zadowolona z efektów to właśnie zmienia na preparaty produkowane przez Besins albo na zastrzyki z progesteronem. Ja nie bardzo rozumiem jaka strategie prowadzenia ciąży ma Twój gin,ale w sumie zaskoczył mnie na plus, że przepisal Besins, bo jakoś miałam wrażenie że raczej bagatelizuje Twoje objawy.
Mówiłam mu że krwawilam i byłam u jego kolegi jak on był na urlopie i pytał czy mi przepisał lek mówię że nie zapisał bo powiedział że duphaston jest na psychikę a działania żadnego już w tym etapie ciąży nie ma,więc on mówi to zapisze inny lek z progesteronem no i zapisał ten besins

Do góry