Ehh życie, to może lepiej kombinować z niania? Ale nianie jeszcze drozszeJa do 2 lat raczej zostanę w domu, może wcześniej coś dorywczego. Teraz tak pracuję parę dni w miesiącu i wożę córkę do teściowej. Na 2 lata chciałabym poszukać żłobka. Powiem Wam, że moja Ula w października skończyła rok i od września do marca nie było jednego tygodnia, żeby była całkiem zdrowa. Brat poszedł do przedszkola, on przynosił i chorował 2 tygodnie a ona zazwyczaj trzy... Więc jakby poszła do żłobka to pół roku byłoby stracone. I niestety u większości znajomych tak to wygląda, więc mimo żłobka i tak trzeba mieć opcję awaryjną albo dużo chodzić na zwolnienia.
reklama
Ja przyjmowałamPrzyjmowała któraś z Was progesterone besins?
Miałaś na początkowej fazie ciąży czy w dalszej na skurcze i plamienia ?Ja przyjmowałam
Brałam od 5 tygodnia ciąży do 20 tygodnia, plamień nie miałam żadnychMiałaś na początkowej fazie ciąży czy w dalszej na skurcze i plamienia ?
aspekt
Fanka BB :)
Ja jakoś miesiąc temu brałam jak robiłam przerwę od dopochwowych, zeby zrobić wymaz. A Ty teraz masz brać induphaston, i besins, i luteinę?Przyjmowała któraś z Was progesterone besins?
Nie tylko ten besins, bo szyjka jest ok ale te krwawienia chwilowe i plamienia po nich i dlatego zapisał.Ja jakoś miesiąc temu brałam jak robiłam przerwę od dopochwowych, zeby zrobić wymaz. A Ty teraz masz brać induphaston, i besins, i luteinę?
aspekt
No to chyba trzeba brać. Lekarka mi powiedziała, że on jest skuteczniejszy niz Luteina. A masz wątpliwości? Trochę boli brak refundacji.Nie tylko ten besins, bo szyjka jest ok ale te krwawienia chwilowe i plamienia po nich i dlatego zapisał.
Mało o nim znalazłam żeby ktoś go w tak późnym tyg ciąży brał, z reguły duphaston i luteina.Ja miałam luteinę w pierwszej ciąży ale to szyjka mi się skracała, a tu w ciemno dają bo nie wiedzą od czego. No cena też nie mała , dał 2opakowania odrazu.No to chyba trzeba brać. Lekarka mi powiedziała, że on jest skuteczniejszy niz Luteina. A masz wątpliwości? Trochę boli brak refundacji.
aspekt
Duphastonu w II połowie ciazy już raczej nie zapisuja. Być może chodzi o niepożądane efekty uboczne, a może o brak skuteczności/brak badań. Luteina i Besins są blisko siebie pod względem substancji czynnej i odpowiadaja naturalnemu hormonowi. Luteina popularniejsza bo produkowana w Polsce i refundowana. Mnie w obecnej ciąży 2 niezalezne od siebie gin odmówiły (mimo mojej konkretnej prośby i mówie o finansach!) wypisania Luteiny i obie wypisały preparaty Besins (jest też wersja dopochwowa tej firmy i biorę ją a nie Luteinę). Znam tez lekarkę, która z powodów ekonomicznych przepisuje pacjentkom Luteinę, jednak zleca badanie progesteornu w trakcie ciąży i jeśli nie jest zadowolona z efektów to właśnie zmienia na preparaty produkowane przez Besins albo na zastrzyki z progesteronem. Ja nie bardzo rozumiem jaka strategie prowadzenia ciąży ma Twój gin,ale w sumie zaskoczył mnie na plus, że przepisal Besins, bo jakoś miałam wrażenie że raczej bagatelizuje Twoje objawy.Mało o nim znalazłam żeby ktoś go w tak późnym tyg ciąży brał, z reguły duphaston i luteina.Ja miałam luteinę w pierwszej ciąży ale to szyjka mi się skracała, a tu w ciemno dają bo nie wiedzą od czego. No cena też nie mała , dał 2opakowania odrazu.
reklama
Mówiłam mu że krwawilam i byłam u jego kolegi jak on był na urlopie i pytał czy mi przepisał lek mówię że nie zapisał bo powiedział że duphaston jest na psychikę a działania żadnego już w tym etapie ciąży nie ma,więc on mówi to zapisze inny lek z progesteronem no i zapisał ten besinsDuphastonu w II połowie ciazy już raczej nie zapisuja. Być może chodzi o niepożądane efekty uboczne, a może o brak skuteczności/brak badań. Luteina i Besins są blisko siebie pod względem substancji czynnej i odpowiadaja naturalnemu hormonowi. Luteina popularniejsza bo produkowana w Polsce i refundowana. Mnie w obecnej ciąży 2 niezalezne od siebie gin odmówiły (mimo mojej konkretnej prośby i mówie o finansach!) wypisania Luteiny i obie wypisały preparaty Besins (jest też wersja dopochwowa tej firmy i biorę ją a nie Luteinę). Znam tez lekarkę, która z powodów ekonomicznych przepisuje pacjentkom Luteinę, jednak zleca badanie progesteornu w trakcie ciąży i jeśli nie jest zadowolona z efektów to właśnie zmienia na preparaty produkowane przez Besins albo na zastrzyki z progesteronem. Ja nie bardzo rozumiem jaka strategie prowadzenia ciąży ma Twój gin,ale w sumie zaskoczył mnie na plus, że przepisal Besins, bo jakoś miałam wrażenie że raczej bagatelizuje Twoje objawy.