Mcv też mam wysokie 98 już ostatnio miałam i nic nie gadałHemoglobine mam 11,9
reklama
aspekt
Fanka BB :)
eee myślałam, że masz koło 10, skoro już sobie zwiastujesz anemię. W ciąży normy są obniżone i morfologia jest inna, wiec podejrzewam, że nic Ci lekarz nie powie.Hemoglobine mam 11,9
olala25
ja mam tardyferon przepisany i witaminę B12, hemoglobinę mam 11,6. Po pierwszym niższym wyniku miałam zrobić badanie poziomu żelaza i witaminy B12, mam w normie, ale na niższym poziomie. I gin zalecał picie herbatki z pokrzywy, ja jeszcze ten Floradix kupiłam. Zakwas z buraków też dobry na anemię ogólnie z tego co się orientowałam to taka anemia, gdzie hemoglobina nie spada poniżej 11 jest fizjologiczna w ciąży i często się zdarzaU której z was spadły erytrocyty , hemoglobine mam już na granicy bo już 0,2mi braknie poniżej normy i inne czynniki które wskazują na anemię też jak Mchc mam na granicy .Co jecie bo to zgłupieć idzie jak się czyta :wapń potrzebny dziecku a hamuje wchłanianie żelaza,wątróbkę jeść ale nie jeść bo ma toksyn dużo tuńczyk też w ciąży nie wskazany...buraki się słabo wchłaniają ..
No skoro lecą erytrocyty i coś jeszcze dochodzi to mam nadzieję że coś powieeee myślałam, że masz koło 10, skoro już sobie zwiastujesz anemię. W ciąży normy są obniżone i morfologia jest inna, wiec podejrzewam, że nic Ci lekarz nie powie.
A erytrocyty miałaś obniżone ?ja mam tardyferon przepisany i witaminę B12, hemoglobinę mam 11,6. Po pierwszym niższym wyniku miałam zrobić badanie poziomu żelaza i witaminy B12, mam w normie, ale na niższym poziomie. I gin zalecał picie herbatki z pokrzywy, ja jeszcze ten Floradix kupiłam. Zakwas z buraków też dobry na anemię ogólnie z tego co się orientowałam to taka anemia, gdzie hemoglobina nie spada poniżej 11 jest fizjologiczna w ciąży i często się zdarza
Anulka4247
J
Ja mam hemoglobine 12.1 i lekarz powiedział, że super. Byłam u dietetyka i mam rozpisaną dietę na wsparcie wchlaniania żelaza to ci jutro wyślę screeny. Kazała jeść dużo mięsa- wolowina, cielecina, udziec z indyka. Żelazo z mięsa wchłania się o wiele lepiej niż to z warzyw. Wątrobka kążdy rodzaj niewskazana. Do tego warzywa strączkowe- fasola, soja, np. Tofu, groch. Warzywa zielone , natka, szpinak, jarmuż, sałaty. Oprocz tego buraki, sok z buraka, morele suszone, platki owsiane. Pieczywo żytnie na zakwasie. Nie łączyć wapnia z żelazem niehemowym, czyli tym z warzyw. Czyli jak sałatka to lepiej bez jogurtu a z olejem np. lnianym lub majonezem. Nie łączyć np. Warzyw z serem itd. Mi po 2 miesiacach na tej diecie wzrosla hemoglobina z 11 do 12.1.U której z was spadły erytrocyty , hemoglobine mam już na granicy bo już 0,2mi braknie poniżej normy i inne czynniki które wskazują na anemię też jak Mchc mam na granicy .Co jecie bo to zgłupieć idzie jak się czyta :wapń potrzebny dziecku a hamuje wchłanianie żelaza,wątróbkę jeść ale nie jeść bo ma toksyn dużo tuńczyk też w ciąży nie wskazany...buraki się słabo wchłaniają ..
Olafasola1990
Mi własne erytrocyty spadły, hemoglobina się jeszcze trzyma, ale ostatnio w maju jak robiłam żelazo to było w normie Ostatnio w ogóle podjęłam dyskusje z koleżanka która tez jest w ciąży i zaczęłyśmy się zastanawiać czy łatwo wie zarazić toksoplazmoza w ciąży… skoro myje się warzywa i tak naprawde surowego mięsa (No i kupy kota oczywiście tez) to jakim cudem niektóre dziewczyny się zarażają? Wrzucam wam moje wyniczki żebyście sobie zobaczylija mam tardyferon przepisany i witaminę B12, hemoglobinę mam 11,6. Po pierwszym niższym wyniku miałam zrobić badanie poziomu żelaza i witaminy B12, mam w normie, ale na niższym poziomie. I gin zalecał picie herbatki z pokrzywy, ja jeszcze ten Floradix kupiłam. Zakwas z buraków też dobry na anemię ogólnie z tego co się orientowałam to taka anemia, gdzie hemoglobina nie spada poniżej 11 jest fizjologiczna w ciąży i często się zdarza
Załączniki
olala25
RBC mam 3,65. U mnie dopiero po drugim niższym wyniku żelazo, więc zobaczysz co u Ciebie lekarz powie w poprzedniej ciąży miałam min. 11,2 hemoglobinę, niżej nie schodziła a od 20. tygodnia była lekka anemia. Córa teraz prawie 2 lata, bez oznak anemii, nie musiała nigdy żelaza przyjmowaćA erytrocyty miałaś obniżone ?
reklama
olala25
zapisze i ja sobie te wskazówki taak, mięsa trzeba dużo, tylko w ogóle.mi się nie chce w prawie trzecim trymestrze i w upały chociaż na burgerach byliśmy w sobotę no i na strączki teraz sezon to też zaczęłam jeśćJ
Ja mam hemoglobine 12.1 i lekarz powiedział, że super. Byłam u dietetyka i mam rozpisaną dietę na wsparcie wchlaniania żelaza to ci jutro wyślę screeny. Kazała jeść dużo mięsa- wolowina, cielecina, udziec z indyka. Żelazo z mięsa wchłania się o wiele lepiej niż to z warzyw. Wątrobka kążdy rodzaj niewskazana. Do tego warzywa strączkowe- fasola, soja, np. Tofu, groch. Warzywa zielone , natka, szpinak, jarmuż, sałaty. Oprocz tego buraki, sok z buraka, morele suszone, platki owsiane. Pieczywo żytnie na zakwasie. Nie łączyć wapnia z żelazem niehemowym, czyli tym z warzyw. Czyli jak sałatka to lepiej bez jogurtu a z olejem np. lnianym lub majonezem. Nie łączyć np. Warzyw z serem itd. Mi po 2 miesiacach na tej diecie wzrosla hemoglobina z 11 do 12.1.