reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

A bierzecie magne b6?
Mi podczas ostatniej wizyty ginekolog powiedziala, ze mam dosc twarda macice i zebym zaczela suplementowac ale juz pod koniec po usg powiedziala, ze sie rozluznila wiec moze byla to kwestia temperatury. Kazala pic duzo wody bo przyznaje sie bez bicia-do tej pory bylo z tym u mnie ciezko a jesli nadal bedzie twardniala to mam zaczac brac magnez. No i od tamtej pory pije w koncu 2,5l dziennie chociaz latwo nie jest ale mimo wszystko zaczelam od razu brac magne b6, chyba nie zaszkodzi nie?
magne b6 2x1 i pije shota chela mag b6 raz dziennie na zalecenie lekarza, bo sama nie wiedziałam, czy to skurcze czy ruchy dziecka + mam okropne skurcze łydek nad ranem....

reklama
Ale sam Ci zapisał lekarz ? Na opakowaniu chyba było do 6tabletek ale już opakowanie wyrzuciłam bo ostatni listek kończę to już zapomniałam.
tak, kazał mi brać po krwawieniach, potem jeszcze zwiększyć jak miałam skurcze nóg i została już ze mną duża dawka. Ale ja już mam doświadczenia z magnezem kardiogiczne i z poprzednich ciąż - potrzebuje go dużo.

A bierzecie magne b6?
Mi podczas ostatniej wizyty ginekolog powiedziala, ze mam dosc twarda macice i zebym zaczela suplementowac ale juz pod koniec po usg powiedziala, ze sie rozluznila wiec moze byla to kwestia temperatury. Kazala pic duzo wody bo przyznaje sie bez bicia-do tej pory bylo z tym u mnie ciezko a jesli nadal bedzie twardniala to mam zaczac brac magnez. No i od tamtej pory pije w koncu 2,5l dziennie chociaz latwo nie jest ale mimo wszystko zaczelam od razu brac magne b6, chyba nie zaszkodzi nie?
Też biorę, i to nawet 6 tab dziennie, mam takie skurcze łydek w nocy że szok 😱😱😱

Też biorę, i to nawet 6 tab dziennie, mam takie skurcze łydek w nocy że szok 😱😱😱
Ale to Cie łapie nawet jak leżysz bez ruchu ? Bo z reguły mnie łapie jak wykonuje jakiś ruch np.przeciaganie się ,lub coś stopa podniesienie. Jak już czuję że łapie w stopę to do połowy bo już ruch ten zatrzymuje i szybciej odpuszcza.Teraz w ciąży mniej takich ruchów to i mniej skurczy.

Ale to Cie łapie nawet jak leżysz bez ruchu ? Bo z reguły mnie łapie jak wykonuje jakiś ruch np.przeciaganie się ,lub coś stopa podniesienie. Jak już czuję że łapie w stopę to do połowy bo już ruch ten zatrzymuje i szybciej odpuszcza.Teraz w ciąży mniej takich ruchów to i mniej skurczy.
A łydki to z reguły jak na kołdrze mąż leży i chcialam ja przeciągnąć to też chwyciło.

I dziś znowu siekiera z nieba...niby te 25 ale przy bez chmurnym niebie to chyba w domu tyle będzie stopni...

Kurde nic mi na wadze nie przybywa a brzuch rośnie, zaczyna mnie to martwić ,obiady jem normalnie fakt się przy nich nastroje to i może parę ziemniaków mniej zjem, może od chleba razowego bo odkąd zgaga po drugim bochenku nie wyszła to do niego wróciłam i nie jem już pszennego 🤔 jak przytyłam 5kg tak mi stoi od 20tyg 😐

Kurde nic mi na wadze nie przybywa a brzuch rośnie, zaczyna mnie to martwić ,obiady jem normalnie fakt się przy nich nastroje to i może parę ziemniaków mniej zjem, może od chleba razowego bo odkąd zgaga po drugim bochenku nie wyszła to do niego wróciłam i nie jem już pszennego 🤔 jak przytyłam 5kg tak mi stoi od 20tyg 😐
Nic się nie martw, ważne że dzidziuś rośnie prawidłowo 😉 ja od początku ciąży też tylko 2,9kg... A już 25 tc. Spokojnie jeszcze przyjdzie czas na dodatkowe kg

reklama
Taaaaak, w zasadzie tylko jak śpię w nocy, wybudza mnie taki bol ze nie wiem co robić, straszne to jest :/ dwa dni temu miałam taki skurcz i do tej pory boli mnie ta łydka, jak bym miała jakiś ogromny zakwas 😪

Do góry