olala25
Fanka BB :)
teraz też nie zamierzamprasowałam tylko przy pierwszym dziecku, teraz też. Je zamierzam
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
teraz też nie zamierzamprasowałam tylko przy pierwszym dziecku, teraz też. Je zamierzam
Od 27.1Mam pytanie bo już zgłupiałam. Czy jak mówimy o 28 tygodniu ciąży to mamy na myśli okres 27.1 do 28.0 czy od 28.0 do 28.6
Nie śmiejcie się. Muszę iść na podanie tej immonoglobuliny od 28 do 30 tygodnia i ja nie wiem koedy mam iść....
27+0 - 27+6 to 28 tydzieńMam pytanie bo już zgłupiałam. Czy jak mówimy o 28 tygodniu ciąży to mamy na myśli okres 27.1 do 28.0 czy od 28.0 do 28.6
Nie śmiejcie się. Muszę iść na podanie tej immonoglobuliny od 28 do 30 tygodnia i ja nie wiem koedy mam iść....
jak będziesz umoawiac immunoglobuline powinni Cię zapytać dokładnie w którym tyg jesteś, dokładnie czyli np. 28+3Mam pytanie bo już zgłupiałam. Czy jak mówimy o 28 tygodniu ciąży to mamy na myśli okres 27.1 do 28.0 czy od 28.0 do 28.6
No wlaśnie nic nie zapytali i ja też nie zapytałam jak tam dzwoniłam. Muszę chyba jeszcze raz zadzwonić, bo już glupia jestem jak nie wiem. Chyba mi z mózgu krew odpływa do brzucha powoli.jak będziesz umoawiac immunoglobuline powinni Cię zapytać dokładnie w którym tyg jesteś, dokładnie czyli np. 28+3
Ogólnie się przyjęło, że 28 to 27+1 do 28, ale dla ginekologów raczej 28+1 do 29, przynajmniej wg mojej lekarki, tak jest. Dziś byłam na wizycie np i mam 23+3 to wg niej jest to 23tc, a wg mnie 24tcMam pytanie bo już zgłupiałam. Czy jak mówimy o 28 tygodniu ciąży to mamy na myśli okres 27.1 do 28.0 czy od 28.0 do 28.6
Nie śmiejcie się. Muszę iść na podanie tej immonoglobuliny od 28 do 30 tygodnia i ja nie wiem kiedy mam iść....
Moja zawsze pisze 24+4, ale inni jak mówiłam który to pisali 24 z pominięciem dni.Ogólnie się przyjęło, że 28 to 27+1 do 28, ale dla ginekologów raczej 28+1 do 29, przynajmniej wg mojej lekarki, tak jest. Dziś byłam na wizycie np i mam 23+3 to wg niej jest to 23tc, a wg mnie 24tc
Często mam uczucie ciężkich nóg że idę jakbym miała cegły przywiązane.Dziewczyny czy któraś z Was tę tak rwą łydki? ja dzisiaj mam masakrę jakaś, nogi mi nie puchną ale tak strasznie rwą mięśnie łydek, że ciężko mi było że sklepu wrócić