reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2022

Nie boicie się używanych laktatorow? Ja bym miała jednak obawy, że w tych przewodzikach mogło cis zostać i splesniec. Ja mam mieć po koleżance ale zaznaczyla, że musze sobie kupić cały osprzęt, przewody, bo nie da się tego idealnie wysterylizowac
Po bratowej farmaceucie biorę w ciemno😁

reklama
Nie boicie się używanych laktatorow? Ja bym miała jednak obawy, że w tych przewodzikach mogło cis zostać i splesniec. Ja mam mieć po koleżance ale zaznaczyla, że musze sobie kupić cały osprzęt, przewody, bo nie da się tego idealnie wysterylizowac
Ja się boje i bym nie używała po kimś (nie pleśń a WZW itp mnie przeraża, bo ono się nie sterylizuje), ale jak ktoś pisze, że nieotwierany, to mam nadzieję (naiwna jestem to wiadomo nie od dzis) że jest nieotwierany. Dla porpzednich dzieci miałam Medele i dobrze ię kalkulowało kupić używany silnik i wszystkie plastiki nowe. Akurat ja dla I dziecka kupiłam nowy, ale miałam potem przerwe dłuższa i wszystkie plastiki powywalalam i dokupilam nowe, bo też uważam że one się starzeja. Ale teraz jakoś pozmieniali ofertę i już mnie rozbolala głowa, więc impulsywnie skorzystałam z olx. Najwyżej będzie klapa. Poznam nowy plastik nierozpakowany od takiego nawet raz wyparzonego ;)

@crainte Ja bym przykryła szczelnie przed kurzem i już nie prała więcej. Prawda jest taka, że jak już używasz wózka i fotelika to nie pierzesz wnętrza co chwilę... Mimo tych naszych przygód z roztoczami, nie będę prała ciągle tapicerek, bo wiem, ze się nie wyrobie.

@crainte Ja bym przykryła szczelnie przed kurzem i już nie prała więcej. Prawda jest taka, że jak już używasz wózka i fotelika to nie pierzesz wnętrza co chwilę... Mimo tych naszych przygód z roztoczami, nie będę prała ciągle tapicerek, bo wiem, ze się nie wyrobie.
Właśnie dziś też tak stwierdzilam. Prześcieradło kupię i wypiorę później, kocyk tak samo. Na razie stoi, żeby dobrze dosechł i pójdzie do wora🙂

A to jest w pełni potwierdzone że akurat od toxoplazmozy to opóźnienie ruchowe ?
z tego co wiem to tak.
Ja po dziś dzień nie rozumiem pytań, czy się cieszymy z dziecka i czy jesteśmy zadowoleni, że będzie chłopiec. Czy gdybyśmy się nie cieszyli, to byśmy o tym komukolwiek mówili? Ba! Poszli na wizytę do ginekologa przed rozpoczęciem starań... A co do płci... Martwiłam się wadami genetycznymi. Płeć nie ma znaczenia - każda jest fajna :-)
zaje.. pytanie.. nie, nie cieszę się ze będę miała syna/córkę… jakby
Jeszcze kto miał wpływ na to jaka płeć… chociaż… ludzie chyba tka myślą bo koleżanka się pytała w jaki dzień cyklu, w jakiej pozycji i czy coś specjalnie robiłaM na dziewczynkę bo
Ona tez marzy o parce 😂😂😂😂
Ta ciąża to było dla mnie takie zaskoczenie, ze akurat na bank przemyślałam pozycje, pogode, i dobrałam idealnie dzień cyklu 🤪🤪🤪🤪
Ciekawe czy gdyby był
Drugi syn to by mi współczuła czy jak?😅😅😅

Ja już po badaniu,mówił ze brak mi witamin b12 kazał brać, na te plamienia progesteron zapisał i clotlimazol bo mówiłam że po plamieniach inna wydzielina jest, łożysko sie podniosło bo z USG pochwowego już go nie widział a ze zwykłego pokazał gdzie jest.Mlody waży 1kg.
Toxo się pytałam to mówiła że już w 3trym nie da skierowania.. co położna to inna gadka..jedynie na hbs i HIV za 4tyg mam zrobić , na morfologię też nie dała tylko mówiła że jak za miesiąc przyjdę wtedy da czyli za dwa miesiące jakby dopiero sprawdza jak wyniki się mają z krwi ..
chamstwo z tą morfologia, szczególnie jak parametry sa.na granicy, ale faktycznie nie musi dawać skierowania- te rekomendacje (minimum NFZ) są chore! Jak będziesz czuła osłabienie to zrób prywatnie, morfologia nie kosztuje dużo.

Moja sąsiadka autentycznie boi się że umrę przy kolejnym porodzie! Nie wiem skąd jej się to wzięło, może ma jakąś tragiczną historię w rodzinie.

reklama
Do góry