ja biorę pregna dha 2 tabletki, bo nie jem w ogóle ryb. Plus zwykle witaminy pregna startCzy któraś z Was bierze kwasy DHA inne niż z zestawów witamin dla ciężarnych? Przyszlo mi nowe opakowanie Prenatalu Duo,poczytałam opakowanie przed wyrzuceniem i zaczęłam się zastanawiać, czy jeszcze jakiegoś kwasu dodatkowo sobie nie dodawać...
reklama
kociamama.
Moderator
A temperatura nie miala przypadkiem na to wplywu?Ja nie wiedzieć czemu miałam tak wczoraj... Nawet chcę zapytać lekarza, bo samo przyszło i samo poszło, ale było dziwne.
crainte
Fanka BB :)
Akurat na weselu przeszłoDługo pewnie na tym weselu siedziałas w miejscu to może było już dyskomfortowo
crainte
Tak podejrzewam, bo dziś spokójA temperatura nie miala przypadkiem na to wplywu?
kociamama.
Moderator
Ja podczas tych upalow ciagle czuje jakies ciagniecie w brzuchu i ogolny dyskomfort, takie uczucie jakby mi skory brakowalo a dzisiaj ulga.Tak podejrzewam, bo dziś spokój
Ale u nas od jutra znow upaly, na szczescie nie az takie jak byly
crainte
Dokładnie tak! Jakby Maluchowi wczoraj było za ciasno Słucham rady lekarza i jak ustępuje, nie ma plamień i nie ma bólu to nie panikuję. W pon mam wizytę, to wypytam o wszystkoJa podczas tych upalow ciagle czuje jakies ciagniecie w brzuchu i ogolny dyskomfort, takie uczucie jakby mi skory brakowalo a dzisiaj ulga.
No ja też mam takie uczucie ale wkoncu brzuchy rosnąl, taki twardawy jak wstanę nawet rano.Ja podczas tych upalow ciagle czuje jakies ciagniecie w brzuchu i ogolny dyskomfort, takie uczucie jakby mi skory brakowalo a dzisiaj ulga.
Tez mam często prawą stronę wypukła, nie wiem na jednym forum pisała dziewczyna że to skurcze macicy, ja sobie mówię że mlody tyłek wypina.No ja też mam takie uczucie ale wkoncu brzuchy rosnąl, taki twardawy jak wstanę nawet rano.
kociamama.
Moderator
A bierzecie magne b6?
Mi podczas ostatniej wizyty ginekolog powiedziala, ze mam dosc twarda macice i zebym zaczela suplementowac ale juz pod koniec po usg powiedziala, ze sie rozluznila wiec moze byla to kwestia temperatury. Kazala pic duzo wody bo przyznaje sie bez bicia-do tej pory bylo z tym u mnie ciezko a jesli nadal bedzie twardniala to mam zaczac brac magnez. No i od tamtej pory pije w koncu 2,5l dziennie chociaz latwo nie jest ale mimo wszystko zaczelam od razu brac magne b6, chyba nie zaszkodzi nie?
Mi podczas ostatniej wizyty ginekolog powiedziala, ze mam dosc twarda macice i zebym zaczela suplementowac ale juz pod koniec po usg powiedziala, ze sie rozluznila wiec moze byla to kwestia temperatury. Kazala pic duzo wody bo przyznaje sie bez bicia-do tej pory bylo z tym u mnie ciezko a jesli nadal bedzie twardniala to mam zaczac brac magnez. No i od tamtej pory pije w koncu 2,5l dziennie chociaz latwo nie jest ale mimo wszystko zaczelam od razu brac magne b6, chyba nie zaszkodzi nie?
reklama
kociamama.
Moderator
Moja wczoraj wieczorem sie rozkrecila, tak mnie kopala, ze az brzuch podskakiwal i ostatecznie chyba wlasnie sie do mnie wypiela bo mialam taka gule wypukla z prawej strony brzucha posiedziala tak chwile i przeszloTez mam często prawą stronę wypukła, nie wiem na jednym forum pisała dziewczyna że to skurcze macicy, ja sobie mówię że mlody tyłek wypina.