olala25
Fanka BB :)
ja biorę Mama DHA Premium+, bo ma krótki skład, właściwie tyle co zalecone przez PTG a w tym ma 800 mg DH. Właściwie to biorę jednego dnia to Mama DHA i tardyferon i B12 na anemię a następnego dnia Floradix i tak na zmianę. Floradix to nie są witaminy ciążowe tylko takie witaminy z naturalnych składników na wzmocnienie i anemię i teraz sobie dokupiłam samo DHA, żeby brać razem z tym. Ale przyznam, że dopiero od niedawna łykam sumiennie witaminy (no poza bardzo sumiennym braniem kwasu foliowego przed ciążą i w pierwszym trymestrze), podobno to faktycznie trochę marketing a zalecenia co do branych substancji w ciąży coraz krótsze parę lat temu żelazo było w zaleceniach a teraz już twierdzą, że jak nie ma anemii to wręcz nie powinno się brać, więc cały czas się coś zmienia.O DHA myślę. Na opakowaniu było napisane, że w grupach ryzuka przedwczesnego porodu bierze się 1000 mg a w Prenatalu jest 600 (to i tak jest duzo lepiej niż np w Femibionie). A ja mam dwa porody przedwczesne za sobą. I ogólnie wierzę w dobre działanie kwasów tłuszczowych