reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2022

nie wiem, które to twoje ulubione, ale ja po truskawkach i czereśniach mam dobry cukier. Twarde gruszki dawali mi w kateringu cukrzycowym jako dodatek do sałatek. W pierwszej kolejności się eliminuje biała make: makarony i chleb. Mnie akurat ziemniaki, płatki owsiane i biały ryż pompują cukier. Dużo rzeczy trzeba sprawdzać na sobie, te poradniki z jadlospisami są bardzo często sprzeczne ze sobą albo nie pasują konkretnej osobie. I jednak węglowodany trzeba jeść, bo dieta keto też niby nie jest korzystna dla mamy i dziecka.
Arbuzy i banany są chwilowo ulubione🙂 Białe: pieczywo, ryż, makaron i ziemniaki do odstawienia na pierwszy rzut. Reszta czeka na lekarza🙂 Czytałam właśnie, że truskawki i borówki są spoko. No ale krok po kroku, żeby miało ręce i nogi.

reklama
nie wiem, które to twoje ulubione, ale ja po truskawkach i czereśniach mam dobry cukier. Twarde gruszki dawali mi w kateringu cukrzycowym jako dodatek do sałatek. W pierwszej kolejności się eliminuje biała make: makarony i chleb. Mnie akurat ziemniaki, płatki owsiane i biały ryż pompują cukier. Dużo rzeczy trzeba sprawdzać na sobie, te poradniki z jadlospisami są bardzo często sprzeczne ze sobą albo nie pasują konkretnej osobie. I jednak węglowodany trzeba jeść, bo dieta keto też niby nie jest korzystna dla mamy i dziecka.
U mnie stanowczo wszystko co z białej mąki podnosi cukier. Tęsknię za prawdziwa 🍕:(
Wczoraj kończyłam prace, od dziś leniuchowanie na l4. Dostałam masę słodyczy od klientów i to taaaakich ulubionych. Teraz każe wszystko zjeść mężowi, żeby mnie nie kusilo w domu :p

To po co bada ten pierwszy raz? Jaki to ma sens?
pewnie dlatego, że jest najgroźniejsza w pierwszym trymestrze albo w szpitalu wymagają, nie wiem 🤷 ja się nie przejmuję, że jest mniej, toksoplazmoza to nie jest jakaś szczególnie częsta choroba w ciąży, przestrzegł, żeby nie jeść surowego mięsa i tyle. Tak z drugiej strony to u nas jest mnóstwo badań a w krajach typu UK czy Holandia nie ma prawie wcale, 2 USG na ciążę

I jak lekarz wpisał ci cukrzycę w karte ciąży jak wynik o 0,2 przekroczony?
no niestety nawet 180rowne to już cukrzyca. Tez w zeszłej ciąży przekroczyłam o 1 i Pani diabetolog powiedziała, że czy ma się 180 czy 220 to Tak samo uważają, ze występuje cukrzyca ciążowa 🙈 w takim przekroczeniu o 0,2 to pewnie minuta pobrania gra duża role
Czy pobrali po 59minutach czy po
60 🙈🙈🙈
Dieta z niskim IG nie jest zła, jedynie u mnie problem z porami posiłków, teraz w upały czasami ciężko coś wcisnąć co 2h/2,5h... Ale czego się nie robi dla dziecka 😁
teraz z tego co mówiła Polozna to niestety z cukrzyca kładą wszędzie do szpitala tydzień przed terminem bo niby sie zalecenia zmieniły 🙈 jak ja rodziłam w 2019 to
Tego jie było i w jednym szpitalu był
Tydzień wcześniej, a w drugim tylko
Dwa dni przed terminem..
To w takim razie w 3 trymestrze tez będą to robić?
tak, toxo to cholerstwo tzn niewykryte może narobić dużego bałaganu bo jeśli wykryją na czas to dostaje się antybiotyk.. koleżanki siostra prowadziła ciąże w de i przeoczyli
Toxo w drugim semestrze jak zrobili w 3to okazało się, ze niestety zaraziła
Się i już wody płodowe były zakażone. Mała niestety nie jest w 100% sprawna…

no niestety nawet 180rowne to już cukrzyca. Tez w zeszłej ciąży przekroczyłam o 1 i Pani diabetolog powiedziała, że czy ma się 180 czy 220 to Tak samo uważają, ze występuje cukrzyca ciążowa 🙈 w takim przekroczeniu o 0,2 to pewnie minuta pobrania gra duża role
Czy pobrali po 59minutach czy po
60 🙈🙈🙈

teraz z tego co mówiła Polozna to niestety z cukrzyca kładą wszędzie do szpitala tydzień przed terminem bo niby sie zalecenia zmieniły 🙈 jak ja rodziłam w 2019 to
Tego jie było i w jednym szpitalu był
Tydzień wcześniej, a w drugim tylko
Dwa dni przed terminem..
tak, toxo to cholerstwo tzn niewykryte może narobić dużego bałaganu bo jeśli wykryją na czas to dostaje się antybiotyk.. koleżanki siostra prowadziła ciąże w de i przeoczyli
Toxo w drugim semestrze jak zrobili w 3to okazało się, ze niestety zaraziła
Się i już wody płodowe były zakażone. Mała niestety nie jest w 100% sprawna…
Ja dostałam do ręki picie o 7.45 i kazali o 8.45 na pobranie no ale realnie to ja tej glukozy jeszcze niezaczelam pić, trochę się przykrecilam i weszłam 4min później akurat komuś pobierali ..tak by wychodziło że weszłabym szybciej niż godzina

Arbuzy i banany są chwilowo ulubione🙂 Białe: pieczywo, ryż, makaron i ziemniaki do odstawienia na pierwszy rzut. Reszta czeka na lekarza🙂 Czytałam właśnie, że truskawki i borówki są spoko. No ale krok po kroku, żeby miało ręce i nogi.
arbuzy chyba też dają radę, banany są słodkie i skrobiowe, dziewczyny cukrzycowe piszą, że czasem jedzą niedojrzale

reklama
Do góry