reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

nie wiem, które to twoje ulubione, ale ja po truskawkach i czereśniach mam dobry cukier. Twarde gruszki dawali mi w kateringu cukrzycowym jako dodatek do sałatek. W pierwszej kolejności się eliminuje biała make: makarony i chleb. Mnie akurat ziemniaki, płatki owsiane i biały ryż pompują cukier. Dużo rzeczy trzeba sprawdzać na sobie, te poradniki z jadlospisami są bardzo często sprzeczne ze sobą albo nie pasują konkretnej osobie. I jednak węglowodany trzeba jeść, bo dieta keto też niby nie jest korzystna dla mamy i dziecka.
Arbuzy i banany są chwilowo ulubione🙂 Białe: pieczywo, ryż, makaron i ziemniaki do odstawienia na pierwszy rzut. Reszta czeka na lekarza🙂 Czytałam właśnie, że truskawki i borówki są spoko. No ale krok po kroku, żeby miało ręce i nogi.

reklama
nie wiem, które to twoje ulubione, ale ja po truskawkach i czereśniach mam dobry cukier. Twarde gruszki dawali mi w kateringu cukrzycowym jako dodatek do sałatek. W pierwszej kolejności się eliminuje biała make: makarony i chleb. Mnie akurat ziemniaki, płatki owsiane i biały ryż pompują cukier. Dużo rzeczy trzeba sprawdzać na sobie, te poradniki z jadlospisami są bardzo często sprzeczne ze sobą albo nie pasują konkretnej osobie. I jednak węglowodany trzeba jeść, bo dieta keto też niby nie jest korzystna dla mamy i dziecka.
U mnie stanowczo wszystko co z białej mąki podnosi cukier. Tęsknię za prawdziwa 🍕:(
Wczoraj kończyłam prace, od dziś leniuchowanie na l4. Dostałam masę słodyczy od klientów i to taaaakich ulubionych. Teraz każe wszystko zjeść mężowi, żeby mnie nie kusilo w domu :p

To po co bada ten pierwszy raz? Jaki to ma sens?
pewnie dlatego, że jest najgroźniejsza w pierwszym trymestrze albo w szpitalu wymagają, nie wiem 🤷 ja się nie przejmuję, że jest mniej, toksoplazmoza to nie jest jakaś szczególnie częsta choroba w ciąży, przestrzegł, żeby nie jeść surowego mięsa i tyle. Tak z drugiej strony to u nas jest mnóstwo badań a w krajach typu UK czy Holandia nie ma prawie wcale, 2 USG na ciążę

I jak lekarz wpisał ci cukrzycę w karte ciąży jak wynik o 0,2 przekroczony?
no niestety nawet 180rowne to już cukrzyca. Tez w zeszłej ciąży przekroczyłam o 1 i Pani diabetolog powiedziała, że czy ma się 180 czy 220 to Tak samo uważają, ze występuje cukrzyca ciążowa 🙈 w takim przekroczeniu o 0,2 to pewnie minuta pobrania gra duża role
Czy pobrali po 59minutach czy po
60 🙈🙈🙈
Dieta z niskim IG nie jest zła, jedynie u mnie problem z porami posiłków, teraz w upały czasami ciężko coś wcisnąć co 2h/2,5h... Ale czego się nie robi dla dziecka 😁
teraz z tego co mówiła Polozna to niestety z cukrzyca kładą wszędzie do szpitala tydzień przed terminem bo niby sie zalecenia zmieniły 🙈 jak ja rodziłam w 2019 to
Tego jie było i w jednym szpitalu był
Tydzień wcześniej, a w drugim tylko
Dwa dni przed terminem..
To w takim razie w 3 trymestrze tez będą to robić?
tak, toxo to cholerstwo tzn niewykryte może narobić dużego bałaganu bo jeśli wykryją na czas to dostaje się antybiotyk.. koleżanki siostra prowadziła ciąże w de i przeoczyli
Toxo w drugim semestrze jak zrobili w 3to okazało się, ze niestety zaraziła
Się i już wody płodowe były zakażone. Mała niestety nie jest w 100% sprawna…

no niestety nawet 180rowne to już cukrzyca. Tez w zeszłej ciąży przekroczyłam o 1 i Pani diabetolog powiedziała, że czy ma się 180 czy 220 to Tak samo uważają, ze występuje cukrzyca ciążowa 🙈 w takim przekroczeniu o 0,2 to pewnie minuta pobrania gra duża role
Czy pobrali po 59minutach czy po
60 🙈🙈🙈

teraz z tego co mówiła Polozna to niestety z cukrzyca kładą wszędzie do szpitala tydzień przed terminem bo niby sie zalecenia zmieniły 🙈 jak ja rodziłam w 2019 to
Tego jie było i w jednym szpitalu był
Tydzień wcześniej, a w drugim tylko
Dwa dni przed terminem..
tak, toxo to cholerstwo tzn niewykryte może narobić dużego bałaganu bo jeśli wykryją na czas to dostaje się antybiotyk.. koleżanki siostra prowadziła ciąże w de i przeoczyli
Toxo w drugim semestrze jak zrobili w 3to okazało się, ze niestety zaraziła
Się i już wody płodowe były zakażone. Mała niestety nie jest w 100% sprawna…
Ja dostałam do ręki picie o 7.45 i kazali o 8.45 na pobranie no ale realnie to ja tej glukozy jeszcze niezaczelam pić, trochę się przykrecilam i weszłam 4min później akurat komuś pobierali ..tak by wychodziło że weszłabym szybciej niż godzina

Arbuzy i banany są chwilowo ulubione🙂 Białe: pieczywo, ryż, makaron i ziemniaki do odstawienia na pierwszy rzut. Reszta czeka na lekarza🙂 Czytałam właśnie, że truskawki i borówki są spoko. No ale krok po kroku, żeby miało ręce i nogi.
arbuzy chyba też dają radę, banany są słodkie i skrobiowe, dziewczyny cukrzycowe piszą, że czasem jedzą niedojrzale

reklama
Do góry