reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
w moim laboratorium z kolei powiedziały, że można szklankę wody w ciągu całego badania wypić ;) ale że nie trzeba, jak się chce, bo niektórym jest wtedy bardziej niedobrze. No i na stronie było napisane, że zgodnie z obecnymi rekomendacjami nie można dodawać cytryny do glukozy ani pić glukozy smakowej, bo może to zaburzać wynik 🤷 więc pierwszy raz piłam taką czystą, ale szczerze to mi to bez różnicy
Co miasto to inny obyczaj hehe

@Kocka @crainte Mój poprzedni prowadzacy też badal przepływy na każdej wizycie (ale z innymi sprawami było na tyle słabo, że zmieniałam prowadzącego przy trzeciej ciąży a właściwie to już w drugiej zawalał). Ten następny lekarz chyba też, bo był perinatologiem i właściwe na każdej wizycie robił bardzo dokładne USG, ale ja już nie pamiętam szczegółów, bo to była traumatyczna ciaza. A u tej lekarki co chodzę teraz to jestem pierwszy raz na prowadzeniu ciąży i widzę mocne braki w usłudze. Wkurza mnie to, bo bierze stawki rynkowe, chwali się certyfikatami, ma same 5 i ochy na znanym lekarzu a tak naprawdę jest mocno wyluzowana i niestety nie pilnuje wszystkiego.

Dieta mnie nie przeraża w zasadzie. Glukometru nie lubię po dzisiejszym strzale.
te nakłuwacze w labach bywają wyjątkowo wredne. W darmowym zestawie z.glukometrem powinnaś dostać nakłuwacz z regulowaną siłą. Polecam najpierw obejrzeć na YT filmiki o używaniu glukometrów, w tym o masażu palców - żeby nie wyciskać krwi na upartego (to podobno zaburza wynik, ale nie wiem w którą stronę) i nie bujać się z komunikatami o za małej objętości kropli.

reklama
Ja już czuję głód , jakbym nie szła na wyniki pewnie bym go nie czuła 🤣
to slabo, bo wbrew pozorom jak się jest głodnym w nocy, to rano cukier jest wyższy. Ale już o 22 to chyba nie masz wyboru i powinnaś iść spać ;)

Pisalyscie niedawno o tym spaniu na plecach. Ja bez ciąży śpie na wznak, nienawidzę na boku, a na lewym to w ogóle nie mogę, bo mi od razu ręką drętwieje. Natomiast z.drugim dzieckiem właśnie na USG z przepływami jakoś w okolicach połówkowych ewidentnie było widać, że są poza norma, gdy leżalam na kozetce na wznak. Lekarz zawsze mnie dopytywal, czy nie jest mi słabo na wznak - w tamtej ciąży mi nie było, ale dziecku już tak. W kolejnej chyba ani mnie, ani dziecku nie szkodziła ta pozycja. A teraz... od kilku dni jest mi ewidentnie słabo jak nawet na chwilę ułoże się z podpartymi plecami na kanapie. Oczywiście słucham się dobrych rad już od pierwszej ciąży i zmuszam się do spania i leżenia na bokach.

Do góry