reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
w moim laboratorium z kolei powiedziały, że można szklankę wody w ciągu całego badania wypić ;) ale że nie trzeba, jak się chce, bo niektórym jest wtedy bardziej niedobrze. No i na stronie było napisane, że zgodnie z obecnymi rekomendacjami nie można dodawać cytryny do glukozy ani pić glukozy smakowej, bo może to zaburzać wynik 🤷 więc pierwszy raz piłam taką czystą, ale szczerze to mi to bez różnicy
Co miasto to inny obyczaj hehe

@Kocka @crainte Mój poprzedni prowadzacy też badal przepływy na każdej wizycie (ale z innymi sprawami było na tyle słabo, że zmieniałam prowadzącego przy trzeciej ciąży a właściwie to już w drugiej zawalał). Ten następny lekarz chyba też, bo był perinatologiem i właściwe na każdej wizycie robił bardzo dokładne USG, ale ja już nie pamiętam szczegółów, bo to była traumatyczna ciaza. A u tej lekarki co chodzę teraz to jestem pierwszy raz na prowadzeniu ciąży i widzę mocne braki w usłudze. Wkurza mnie to, bo bierze stawki rynkowe, chwali się certyfikatami, ma same 5 i ochy na znanym lekarzu a tak naprawdę jest mocno wyluzowana i niestety nie pilnuje wszystkiego.

Dieta mnie nie przeraża w zasadzie. Glukometru nie lubię po dzisiejszym strzale.
te nakłuwacze w labach bywają wyjątkowo wredne. W darmowym zestawie z.glukometrem powinnaś dostać nakłuwacz z regulowaną siłą. Polecam najpierw obejrzeć na YT filmiki o używaniu glukometrów, w tym o masażu palców - żeby nie wyciskać krwi na upartego (to podobno zaburza wynik, ale nie wiem w którą stronę) i nie bujać się z komunikatami o za małej objętości kropli.

reklama
Ja już czuję głód , jakbym nie szła na wyniki pewnie bym go nie czuła 🤣
to slabo, bo wbrew pozorom jak się jest głodnym w nocy, to rano cukier jest wyższy. Ale już o 22 to chyba nie masz wyboru i powinnaś iść spać ;)

Pisalyscie niedawno o tym spaniu na plecach. Ja bez ciąży śpie na wznak, nienawidzę na boku, a na lewym to w ogóle nie mogę, bo mi od razu ręką drętwieje. Natomiast z.drugim dzieckiem właśnie na USG z przepływami jakoś w okolicach połówkowych ewidentnie było widać, że są poza norma, gdy leżalam na kozetce na wznak. Lekarz zawsze mnie dopytywal, czy nie jest mi słabo na wznak - w tamtej ciąży mi nie było, ale dziecku już tak. W kolejnej chyba ani mnie, ani dziecku nie szkodziła ta pozycja. A teraz... od kilku dni jest mi ewidentnie słabo jak nawet na chwilę ułoże się z podpartymi plecami na kanapie. Oczywiście słucham się dobrych rad już od pierwszej ciąży i zmuszam się do spania i leżenia na bokach.

Do góry