No właśnie w diagnostyce widziałam, ale może pacjentki sobie same piły bo dystrybutor stoi w poczekalni.Mi w Diagnostyce w 2 punktach zabraniały. Wydaje mi się że kilka lat temu w Alabie mówiły, że można się napić. Ale ja nigdy nie miałam potrzeby tego robić.
@Olafasola1990 tak, jeszcze w III trym będziesz badać Toxo. Popatrz sobie do karty ciąży, czy tam nie ma miejsca na wpis. Ja miałam do pierwszych ciąż lekarza, który zlecał ki Toxo co 6 tygodni, ale on działał wg bardzo ostrożnego planu prowadzenia ciąży.
reklama
Anulka4247
Fanka BB :)
Mi pani powiedziała, że mogę kilka łyków wody wypić po pierwszym pobraniuNo właśnie w diagnostyce widziałam, ale może pacjentki sobie same piły bo dystrybutor stoi w poczekalni.
Koniczynka93
Ja spr w swojej karcie ciąży i ja nie mam toxo w 3 trymestrze.. Tylko miejsce mam na badanie do 10tc i potem między 21-26tc ale nic będę pytać o skierowanie jak będę już w tym 3 trymestrze może lekarz zleci jednakMi w Diagnostyce w 2 punktach zabraniały. Wydaje mi się że kilka lat temu w Alabie mówiły, że można się napić. Ale ja nigdy nie miałam potrzeby tego robić.
@Olafasola1990 tak, jeszcze w III trym będziesz badać Toxo. Popatrz sobie do karty ciąży, czy tam nie ma miejsca na wpis. Ja miałam do pierwszych ciąż lekarza, który zlecał ki Toxo co 6 tygodni, ale on działał wg bardzo ostrożnego planu prowadzenia ciąży.
crainte
Kurcze.. Przepływy mam badane na każdej wizycie. Nawet kontrowersyjnie w I trymestrze.u gina jeszcze nie byłam, ale diabetolog mi wysmarował piękna kartę informacyjną z diagnoza cukrzycy ciężarnych. W sumie mnie to nie obchodzi co mi gin wpisze w kartę. Raczej obchodzi mnie, czy wreszcie zacznie badać mi przepływy (chodzę prywatnie, place raczej średnia stawke, a na pewno nie mala i nie mogę się doprosić badania przepływow).
crainte
Dieta mnie nie przeraża w zasadzie. Glukometru nie lubię po dzisiejszym strzale.Dieta z niskim IG nie jest zła, jedynie u mnie problem z porami posiłków, teraz w upały czasami ciężko coś wcisnąć co 2h/2,5h... Ale czego się nie robi dla dziecka
Mi na każdej wizycie mierzy przepływy, nawet jak niby tylko miał szyjke sprawdzić i dzieci nie mierzył to sprawdził przepływyu gina jeszcze nie byłam, ale diabetolog mi wysmarował piękna kartę informacyjną z diagnoza cukrzycy ciężarnych. W sumie mnie to nie obchodzi co mi gin wpisze w kartę. Raczej obchodzi mnie, czy wreszcie zacznie badać mi przepływy (chodzę prywatnie, place raczej średnia stawke, a na pewno nie mala i nie mogę się doprosić badania przepływow).
Mi na połówkowych badał, a tu jak pytam to mówił że prawidłowy bo tętno prawidłowe ale do tego trzeba mieć USG na tym co ja chodzę tu na NFZ mają zwykle a na połówkowych to już wyższa klasa sprzętMi na każdej wizycie mierzy przepływy, nawet jak niby tylko miał szyjke sprawdzić i dzieci nie mierzył to sprawdził przepływy
olala25
w moim laboratorium z kolei powiedziały, że można szklankę wody w ciągu całego badania wypić ale że nie trzeba, jak się chce, bo niektórym jest wtedy bardziej niedobrze. No i na stronie było napisane, że zgodnie z obecnymi rekomendacjami nie można dodawać cytryny do glukozy ani pić glukozy smakowej, bo może to zaburzać wynik więc pierwszy raz piłam taką czystą, ale szczerze to mi to bez różnicyU mnie np panie w laboratorium całkowicie zakazały picia wody, po wypiciu glukozy.
reklama
Anulka4247
Jak wygląda to badanie przepływów, bo ja to w ogóle nie wiem o co chodzi.. może mi bada a ja nawet nie wiemMi na każdej wizycie mierzy przepływy, nawet jak niby tylko miał szyjke sprawdzić i dzieci nie mierzył to sprawdził przepływy