reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

Mi w Diagnostyce w 2 punktach zabraniały. Wydaje mi się że kilka lat temu w Alabie mówiły, że można się napić. Ale ja nigdy nie miałam potrzeby tego robić.

@Olafasola1990 tak, jeszcze w III trym będziesz badać Toxo. Popatrz sobie do karty ciąży, czy tam nie ma miejsca na wpis. Ja miałam do pierwszych ciąż lekarza, który zlecał ki Toxo co 6 tygodni, ale on działał wg bardzo ostrożnego planu prowadzenia ciąży.
No właśnie w diagnostyce widziałam, ale może pacjentki sobie same piły bo dystrybutor stoi w poczekalni.

reklama
Mi w Diagnostyce w 2 punktach zabraniały. Wydaje mi się że kilka lat temu w Alabie mówiły, że można się napić. Ale ja nigdy nie miałam potrzeby tego robić.

@Olafasola1990 tak, jeszcze w III trym będziesz badać Toxo. Popatrz sobie do karty ciąży, czy tam nie ma miejsca na wpis. Ja miałam do pierwszych ciąż lekarza, który zlecał ki Toxo co 6 tygodni, ale on działał wg bardzo ostrożnego planu prowadzenia ciąży.
Ja spr w swojej karcie ciąży i ja nie mam toxo w 3 trymestrze.. Tylko miejsce mam na badanie do 10tc i potem między 21-26tc 🤷‍♀️ ale nic będę pytać o skierowanie jak będę już w tym 3 trymestrze może lekarz zleci jednak 🤔

u gina jeszcze nie byłam, ale diabetolog mi wysmarował piękna kartę informacyjną z diagnoza cukrzycy ciężarnych. W sumie mnie to nie obchodzi co mi gin wpisze w kartę. Raczej obchodzi mnie, czy wreszcie zacznie badać mi przepływy (chodzę prywatnie, place raczej średnia stawke, a na pewno nie mala i nie mogę się doprosić badania przepływow).
Kurcze.. Przepływy mam badane na każdej wizycie. Nawet kontrowersyjnie w I trymestrze.

u gina jeszcze nie byłam, ale diabetolog mi wysmarował piękna kartę informacyjną z diagnoza cukrzycy ciężarnych. W sumie mnie to nie obchodzi co mi gin wpisze w kartę. Raczej obchodzi mnie, czy wreszcie zacznie badać mi przepływy (chodzę prywatnie, place raczej średnia stawke, a na pewno nie mala i nie mogę się doprosić badania przepływow).
Mi na każdej wizycie mierzy przepływy, nawet jak niby tylko miał szyjke sprawdzić i dzieci nie mierzył to sprawdził przepływy

Mi na każdej wizycie mierzy przepływy, nawet jak niby tylko miał szyjke sprawdzić i dzieci nie mierzył to sprawdził przepływy
Mi na połówkowych badał, a tu jak pytam to mówił że prawidłowy bo tętno prawidłowe ale do tego trzeba mieć USG na tym co ja chodzę tu na NFZ mają zwykle a na połówkowych to już wyższa klasa sprzęt

U mnie np panie w laboratorium całkowicie zakazały picia wody, po wypiciu glukozy.
w moim laboratorium z kolei powiedziały, że można szklankę wody w ciągu całego badania wypić ;) ale że nie trzeba, jak się chce, bo niektórym jest wtedy bardziej niedobrze. No i na stronie było napisane, że zgodnie z obecnymi rekomendacjami nie można dodawać cytryny do glukozy ani pić glukozy smakowej, bo może to zaburzać wynik 🤷 więc pierwszy raz piłam taką czystą, ale szczerze to mi to bez różnicy

reklama
Do góry