reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

No to prawda, ja też myślałam że będzie ok a na wizycie w 19 tygodniu dowiedziałam się że dziecko nie żyje. Nigdy nie ma bezpiecznego tygodnia, a po przeżytej stracie to ciąża już nigdy nie jest taka sama. Jedyne co nam zostaje to z całych sił odganiać złe myśli.
No ja właśnie też myślę o teście. Nad którym się zastanawiasz? Ja nie wiem co wybrać a mam zamiar iść jak tylko będzie można czyli w 10 tygodniu ale nie wiem na który test się zdecydować...
Ja wybieram nifty pro. Ale wiecie co wykonam je dopiero po I USG prenatalnym. A na prenatalne jeszcze się nie umówiłam. Staramy się nie wybiegać myślami zbyt daleko...

reklama
Ja się oczywiście też piszę na prywatną grupę:)

A co do Nifty Pro to też zamierzam zrobić, najlepiej od razu w 10 tygodniu. Widziałam, że można zamówić pobranie krwi w domu.

Jestem w stałym kontakcie z moją gin. Po ciąży z wadą genetyczną nie ma wskazać do brania czegokolwiek na podtrzymanie ciąży.

Obecnie nie pozostaję mi nic innego jak czekać do wizyty w poniedziałek, ewentualnej gdy zacznie się dziać coś więcej i dojadą bóle brzucha czy krwawienie pojadę na IP.

Powiem tak w obydwu straconych ciążach mówiłam sobie no już 12 tydzień, teraz będzie już dobrze, a dziś wiem że żaden tydzień mi nic nie daje.

Czekam do wizyty późnej pierwsze prenatalne USG i pewnie zdecyduje się na testy nifty.
No dokładnie, mi też zawsze się wydawało 12 tydz i potem to już z górki, a to tak kolorowo nie jest niestety:/:(

Ja też podpytam lekarza o te dodatkowe badania bo w sierpniu 34 lata kończę, a w pierwszej ciąży nie robiłam nic dodatkowego i się zaczęłam zastanawiać czy nie powinnam hmm

reklama
Ja się oczywiście też piszę na prywatną grupę:)

A co do Nifty Pro to też zamierzam zrobić, najlepiej od razu w 10 tygodniu. Widziałam, że można zamówić pobranie krwi w domu.
Ja mam akurat autoryzowanym punkt poboru krwii do nifty 12 km od miejsca zamieszkania więc w razie potrzeby pojadę osobiście.

Ale wiecie co mnie przeraża że jak w wyjdzie coś nie tak to i tak potrzebna jestem biopsja kosmówki albo amniopunkcja.

Do góry