reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Od wczoraj mam zatejpowany brzuch :) nic nie piecze, nie swędzi.
Minus, że zmniejszyła mi się powierzchnia do robienia zastrzyków z heparyny 😅
No i właśnie jestem w stanie mniejszy fragment brzucha smarować kremem- ja mam jakiś z rossmanna za około 25zl, wydaje się być ok. Na razie nie mam rozstępów.
Ja już od 2 miesiecy albo dłużej robię w uda zastrzyki z heparyny.

reklama
Od wczoraj mam zatejpowany brzuch :) nic nie piecze, nie swędzi.
Minus, że zmniejszyła mi się powierzchnia do robienia zastrzyków z heparyny 😅
No i właśnie jestem w stanie mniejszy fragment brzucha smarować kremem- ja mam jakiś z rossmanna za około 25zl, wydaje się być ok. Na razie nie mam rozstępów.
jeny ja po 4 dniach zdjęłam tejpy. Ledwo je odkleiłam . Kupilam extra strong🙈 jakieś pomysły czym posmarować podrażnienia po tejpach?

Ojjj.... wrócę do domu, to napiszę długiego posta na ten temat... Ale moze Cię uspokoje.. Po Paapie oddałabym wszystko, zeby miec tak ładny wynik jak 1:1000. Dałabym dużo, żeby było choč1:100. Spałabym spokojnie. Mam zrobione NIFTY. Dziecko zdrowe.
Wiem, ze są gorsze wyniki i mocno Cię przytulam ze musiałaś przez to przechodzić. Ten 1:1000 wyszedł mi z kalkulatora na stronie internetowej. Nie robiliśmy Sanco bo stwierdziliśmy ze skoro wyszło z prenatalnych 1:7000 z Pappą to jest fajnie. Ale coś mnie właśnie tknęło wczoraj i porównałem wyniki po usg i po krwi i są identyczne. I nie wiem 🙈

Ojjj.... wrócę do domu, to napiszę długiego posta na ten temat... Ale moze Cię uspokoje.. Po Paapie oddałabym wszystko, zeby miec tak ładny wynik jak 1:1000. Dałabym dużo, żeby było choč1:100. Spałabym spokojnie. Mam zrobione NIFTY. Dziecko zdrowe.
Tak ten test Pappa to o kant tyłka. Chyba w kolejnej ciąży (jak się uda) to sobie odpuszczę go od razu i zrobię inny od razu bo szkoda nerwów.

Wiem, ze są gorsze wyniki i mocno Cię przytulam ze musiałaś przez to przechodzić. Ten 1:1000 wyszedł mi z kalkulatora na stronie internetowej. Nie robiliśmy Sanco bo stwierdziliśmy ze skoro wyszło z prenatalnych 1:7000 z Pappą to jest fajnie. Ale coś mnie właśnie tknęło wczoraj i porównałem wyniki po usg i po krwi i są identyczne. I nie wiem
Na Pappa masz 3trisomie ja miałam podstawowe niższe bo już wiek to zmniejsza a 1 pawie 5tys po skorygowaniu a kolejne większe i mówił że wyniki są ok kość nosowa widoczna.

Na Pappa masz 3trisomie ja miałam podstawowe niższe bo już wiek to zmniejsza a 1 pawie 5tys po skorygowaniu a kolejne większe i mówił że wyniki są ok kość nosowa widoczna.
Nie wchodziłam już w nic więcej by porównywać, i tak za dużo czytałam w tym necie.

Czyli po krwi mialas jeszcze wieksze niż te skorygowane po usg?
Nie wiem jak wy macie tam rozpisane ja mialam na NFZ i napisane ryzyko/konsultacja Podstawowe lekarz mówił że wyliczane to jest do wieku pacjentki i skorygowane czyli jak moje wyniki się mają do tego podstawowego.To odrazu porównali USG z krwią.

jeny ja po 4 dniach zdjęłam tejpy. Ledwo je odkleiłam . Kupilam extra strong🙈 jakieś pomysły czym posmarować podrażnienia po tejpach?

Alantan lub maltan? Mojemu mężowi wyszło uczulenie na kleje w niektórych tejpach i to mu łagodziło 😅 ale nie wszystkie go podrażniają, więc może u Ciebie też wina uczulenia na jakiś klej?

reklama
Nie wiem jak wy macie tam rozpisane ja mialam na NFZ i napisane ryzyko/konsultacja Podstawowe lekarz mówił że wyliczane to jest do wieku pacjentki i skorygowane czyli jak moje wyniki się mają do tego podstawowego.To odrazu porównali USG z krwią.
Ja właśnie miałam inaczej. Najpierw usg , ryzyko podstawowe i ryzyko skorygowane po usg a po krwi jeszcze raz powinno być skorygowane a nic się nie zmieniło. I o to właśnie mi chodzi czy ta pappa wyszła tak neutralnie ze nic się nie zmieniło czy lekarz coś znowu pokombinowal. Teraz i tak nic nie zrobię ale kurcze :(

Do góry