Ja nie mam umówionej krzywej,bo u nas się przychodzi i robią ale ta położna nie wiem czemu naciskała na ten termin.Czytalam.ze do 28tyg można krzywa robić.Ja chyba 2 razy już w tej ciąży chodziłam na badania przeziębiona i o dziwo nie odbiegały od normy, pewnie zależy od stopnia nasilenia infekcji. Ale z drugiej strony to jakby trzeba było powtarzać krzywą to lipa więc jak się da to chyba faktycznie lepiej przełóż
reklama
Anulka4247
Fanka BB :)
Nooo, dobrze, że mam jeszcze urlop w tym tygodniu bo bym nie dała chyba rady pracować.Wam też nic się niechce robić ? Upały wczoraj burza przepędziła a ja chodzę zdechła nadal.
crainte
Właśnie zaczęłam się brać tak konkretnie za wyprawkę. W tej chwili mam gotową listę rzeczy, które moim zdaniem będą przydatne (kulałam się ze śmiechu na myśl o kupnie ogrzewacza do chusteczek ). Od rana siedzę i przeglądam kosmetyki... I tutaj jest gorzej, jak z ubrankami. Siedzę w składach kosmetyków od rana szukając kompromisu pomiędzy "dobry" i "tani" :-) Przy okazji przeglądam dary, piorę elementy fotelika i wózka (wiem, za wcześnie, ale jak plamy nie zejdą, to rozważymy kupno nowego, a na to już jednak jest pora). Czy polecacie jakąś drogerię internetową z fajnym wyborem i uczciwymi cenami?
Anulka4247
Co do kosmetyków, na szkole rodzenia położna poleciła blog srokao, gdzie robią analizy kosmetyków. Możesz zerknąć. Ja z tego wszystkiego zapisałam sobie dwie serie - Weleda Baby i Sylveco dla dzieci. Wydają się mieć bardzo dobrze ocenione składy i obie chyba nie są bardzo drogie.Właśnie zaczęłam się brać tak konkretnie za wyprawkę. W tej chwili mam gotową listę rzeczy, które moim zdaniem będą przydatne (kulałam się ze śmiechu na myśl o kupnie ogrzewacza do chusteczek ). Od rana siedzę i przeglądam kosmetyki... I tutaj jest gorzej, jak z ubrankami. Siedzę w składach kosmetyków od rana szukając kompromisu pomiędzy "dobry" i "tani" :-) Przy okazji przeglądam dary, piorę elementy fotelika i wózka (wiem, za wcześnie, ale jak plamy nie zejdą, to rozważymy kupno nowego, a na to już jednak jest pora). Czy polecacie jakąś drogerię internetową z fajnym wyborem i uczciwymi cenami?
Analizy dla dzieci
ZBIORCZE Balsamy, olejki do nacierania, na katar dla dzieci ð LINK ð Filtry przeciwsÅoneczne ð LINK ð Filtry przec...
www.srokao.pl
crainte
Srokao znam, ale aktualizuje akurat wszystko, czego nie wiem :-) Ale przyznaję, stronka świetna:-)Co do kosmetyków, na szkole rodzenia położna poleciła blog srokao, gdzie robią analizy kosmetyków. Możesz zerknąć. Ja z tego wszystkiego zapisałam sobie dwie serie - Weleda Baby i Sylveco dla dzieci. Wydają się mieć bardzo dobrze ocenione składy i obie chyba nie są bardzo drogie.
Analizy dla dzieci
ZBIORCZE Balsamy, olejki do nacierania, na katar dla dzieci ð LINK ð Filtry przeciwsÅoneczne ð LINK ð Filtry przec...www.srokao.pl
Och podziel się listą ja nie mam pojęcia co kupowacWłaśnie zaczęłam się brać tak konkretnie za wyprawkę. W tej chwili mam gotową listę rzeczy, które moim zdaniem będą przydatne (kulałam się ze śmiechu na myśl o kupnie ogrzewacza do chusteczek ). Od rana siedzę i przeglądam kosmetyki... I tutaj jest gorzej, jak z ubrankami. Siedzę w składach kosmetyków od rana szukając kompromisu pomiędzy "dobry" i "tani" :-) Przy okazji przeglądam dary, piorę elementy fotelika i wózka (wiem, za wcześnie, ale jak plamy nie zejdą, to rozważymy kupno nowego, a na to już jednak jest pora). Czy polecacie jakąś drogerię internetową z fajnym wyborem i uczciwymi cenami?
crainte
Problem polega na tym, że każdy robi wyprawkę pod siebie i swoje dziecko :-) To co mi będzie potrzebne, to niekoniecznie Tobie (np. kupuję dwa przewijaki, bo mamy dwie łazienki i nie widzę sensu biegania z każdą pieluchą po schodach), ale polecam bardzo książkę "Zdrowy maluszek. Wyprawka noworodka lekarskim okiem" (z polecenia z tego forum) plus youtuba (oglądałam opinie innych mam o tym, co potrzebowały, a czego nie). Dodatkowo mam kilka rzeczy, które wybiorę, ale nie kupię (dopiero jak stwierdzę, że jednak potrzebuję).Och podziel się listą ja nie mam pojęcia co kupowac
Jak to pierwsze dziecko, jak u mnie, to warto też powstrzymać się od kupowania, bo "takie słodkie, takie fajne" i najpierw szukać w necie, czytać, porównywać, wybierać i dopiero kupować :-) Mamy kolejnego dziecka wiedzą już, że "słodkie", ale niepraktyczne i niepotrzebne :-)
Mam bodziaki w różnych kolorach, do których teraz muszę podobierać śpiochy, żeby Młody wyglądał na syna zrównoważonej matki :-) Jakbym wcześniej przemyślała ubranka, to kupowałabym białe, niebieskie i szare. Wtedy, co ubiorę to będzie wyglądać sensownie.
No ale co ja tam wiem... W praktyce może się okazać, że będę tak zmęczona, a syn tak ulewający, że ubiorę mu różowe z turkusowym i ważne będzie, żeby było czyste
kociamama.
Moderator
Dziewczyny ratunku, czy sa jakiekolwiek sposoby na pozbycie sie cellulitu w ciazy?
Od zawsze to byla moja zmora ale pod ubraniami nie byl widoczny, a teraz w ciazy i dodatkowo po fali upalow mam taki celulit na dup*e, ze glowa mala. Nie moge zalozyc zadnej obcislej sukienki bo wszystko widac jest cos co pomoze mi w zwalczeniu tego dziadostwa czy pozostaje mi sie do tego przyzwyczaic?
Od zawsze to byla moja zmora ale pod ubraniami nie byl widoczny, a teraz w ciazy i dodatkowo po fali upalow mam taki celulit na dup*e, ze glowa mala. Nie moge zalozyc zadnej obcislej sukienki bo wszystko widac jest cos co pomoze mi w zwalczeniu tego dziadostwa czy pozostaje mi sie do tego przyzwyczaic?
Wydaje mi sie, że na celulit nic nie działa slyszlam kiedyś, że picie slodzonych gazowanych napojów przyspiesza powstawanie celulitu, nie wiem ile w tym prawdy. Kiedyś koleżanka fizjoterapeutka robiła mi pilling kawa z cukrem i foliowala mnie a potem męczyła jakaś bańka że aż miałam siniaki. Tylko, że ja celulitu w sumie raczej nie mam, robiła to w ramach ćwiczeń na studiach. Byłam królikiem doświadczalnymDziewczyny ratunku, czy sa jakiekolwiek sposoby na pozbycie sie cellulitu w ciazy?
reklama
Ja mialam sporo ubranek od 52rozmiaru córka się urodziła 56cm więc odpadła sporą część... Teraz jeszcze się powstrzymuje przed kupowaniem...ale wózek będę musiała też uprac póki ciepło i będzie miał gdzie schnąć.Problem polega na tym, że każdy robi wyprawkę pod siebie i swoje dziecko :-) To co mi będzie potrzebne, to niekoniecznie Tobie (np. kupuję dwa przewijaki, bo mamy dwie łazienki i nie widzę sensu biegania z każdą pieluchą po schodach), ale polecam bardzo książkę "Zdrowy maluszek. Wyprawka noworodka lekarskim okiem" (z polecenia z tego forum) plus youtuba (oglądałam opinie innych mam o tym, co potrzebowały, a czego nie). Dodatkowo mam kilka rzeczy, które wybiorę, ale nie kupię (dopiero jak stwierdzę, że jednak potrzebuję).
Jak to pierwsze dziecko, jak u mnie, to warto też powstrzymać się od kupowania, bo "takie słodkie, takie fajne" i najpierw szukać w necie, czytać, porównywać, wybierać i dopiero kupować :-) Mamy kolejnego dziecka wiedzą już, że "słodkie", ale niepraktyczne i niepotrzebne :-)
Mam bodziaki w różnych kolorach, do których teraz muszę podobierać śpiochy, żeby Młody wyglądał na syna zrównoważonej matki :-) Jakbym wcześniej przemyślała ubranka, to kupowałabym białe, niebieskie i szare. Wtedy, co ubiorę to będzie wyglądać sensownie.
No ale co ja tam wiem... W praktyce może się okazać, że będę tak zmęczona, a syn tak ulewający, że ubiorę mu różowe z turkusowym i ważne będzie, żeby było czyste