reklama
kociamama.
Moderator
Ja tez mialam pare razy takie uczucie ale dosc szybko przeszlo a chwile pozniej czulam jak dzidzia robi salta. Mysle, ze moze to od napierania na jelita?Takie coś jakby na biegunkę, co przypomina takie odczucie jak na okres... Jakoś ze dwa razy mi się zdarzyło, ale lekko i szybko minęło.
kociamama.
Moderator
I jak wrazenia? Jak sie czulas w trakcie badania?Dziewczyny, dzisiaj byłam na glukozie i się zastanawiam czy mam dobre wyniki...
Na czczo: 88,89 mg/dl
Po 1 godz.: 96,28 mg/dl
Po 2 godz.: 114,45 mg/dl.
Zastanawiam się czy to ok, bo jak koleżanka mi wysłała swoje to miała w 1 godz. wyższe a ja mam niższe niż w drugiej, ale nadal jak patrzyłam to w normie...
Anulka4247
Fanka BB :)
Mój to tak kopie czasem, że nieprzyjemne to mało powiedziane. Najczęściej jak się na spokojnie chcę położyć odpocząć to wtedy się uaktywnia. Kopie po żebrach, pęcherzu itdruchy Waszych dzieci nie bywają nieprzyjemne? a jeśli tak, to jak to odczuwacie? nie chce panikować, ale mimo wszystko siedzi mi to w głowie...
Te skurcze, które opisujesz to mogą być tw skurcze przepowiadające, normalne w tym okresie ciąży, ale pewnie lepiej lekarza zapytać. Ja je czuje tak jakby coś mi brzuch uciskało i rolowało się od dołu do góry.
crainte
Łożysko na przedniej ścianie, więc bólu nie ma Dziwne uczucie jest wtedy, jak kopie tak jakby do środka, w stronę kręgosłupa albo prosto w okolice pęcherza. Czasami mam godzinę ciszy i nagle bach, z całej siły, wtedy się lekko zegnę. Maluch ułożony poprzecznie i czasami mam wrażenie jakby się wyciągał, bo mam z jednej strony wybrzuszenie i uczucie za ciasnej skóryMój to takbkopie czasem że nieprzyjemne to mało powiedziane. Najczęściej jak się na spokojnie chcę położyć odpocząć to wtedy się uaktywnia. Kopie po żebrach, pęcherzu itd
Wlasnie ostatnio przeglądałam we wątku twardnienia macicy i było zdjęcie właśnie z takim napinaniem po jednej stronie i dziewczyna pisała że macica twardnieje jej tylko z jednej strony.Mi właśnie często się tak robi ze mam kulkę po prawej stronie.Łożysko na przedniej ścianie, więc bólu nie ma Dziwne uczucie jest wtedy, jak kopie tak jakby do środka, w stronę kręgosłupa albo prosto w okolice pęcherza. Czasami mam godzinę ciszy i nagle bach, z całej siły, wtedy się lekko zegnę. Maluch ułożony poprzecznie i czasami mam wrażenie jakby się wyciągał, bo mam z jednej strony wybrzuszenie i uczucie za ciasnej skóry
crainte
Robiło mi się tak już miesiąc temu jak byłam w szpitalu, raz nawet podczas usg na bieżąco pytalam tam lekarzy o wszystko Także jestem spokojna i pewna, że to MaluchWlasnie ostatnio przeglądałam we wątku twardnienia macicy i było zdjęcie właśnie z takim napinaniem po jednej stronie i dziewczyna pisała że macica twardnieje jej tylko z jednej strony.Mi właśnie często się tak robi ze mam kulkę po prawej stronie.
crainte
konsultacja z lekarzem zawsze jest najlepszym pomysłem :-)napisałam do mojej ginekolog, czy powinnam panikować, odpisała, że jeśli nie jest to uczucie regularne i nie nasila się, a tymbardziej jeśli jest poczucie, że to miejscowe to raczej są to ruchy. kazała zwiększyć magnez tylko
reklama
kaha216
Moderator
ja wiem, ale czasem wole spanikować tu, niż jej gitarę zawracać ale tak, lekarz to lekarz...konsultacja z lekarzem zawsze jest najlepszym pomysłem :-)