reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
Krzywa mi się zbliża i badania a od córki się zaraziłam i już zaczyna mnie boleć gardło przy połykaniu.Jak nigdy od niej mnie nic nie łapalo tak teraz w ciąży odrazu.

Krzywa mi się zbliża i badania a od córki się zaraziłam i już zaczyna mnie boleć gardło przy połykaniu.Jak nigdy od niej mnie nic nie łapalo tak teraz w ciąży odrazu.
poplucz sobie kilka razy dziennie ciepla woda z sola i soda, dodatkowo mozesz sobie kupic pre**len gardlo i pij duzo herbatki z miodem i cytrynka. Trzymam kciuki, zebys sie szybko wykurowala💗

Żeby sodę dodać nie wiedziałam ,zaraz herbatkę sobie zrobię a potem ta mieszankę 😁
Ja zawsze na szklanke cieplej wody daje lyzeczke soli i pol lyzeczki sody, tak mi kiedys doradzil lekarz i zawsze dziala. A jak czuje, ze jest masakra to robie sobie turbo moc i daje taka czubata lyzeczke soli, nie mam pojecia czy to cos w ogole zmienia ale usta mi wypala na pewno😂 a jak czuje ten okropny smak to mam wrazenie, ze szybciej pomoze😂

Ja zawsze na szklanke cieplej wody daje lyzeczke soli i pol lyzeczki sody, tak mi kiedys doradzil lekarz i zawsze dziala. A jak czuje, ze jest masakra to robie sobie turbo moc i daje taka czubata lyzeczke soli, nie mam pojecia czy to cos w ogole zmienia ale usta mi wypala na pewno😂 a jak czuje ten okropny smak to mam wrazenie, ze szybciej pomoze😂
Spróbuję od delikatnej wersji 🤣

To lepiej przełożyć krzywą aż infekcja minie. Ja w czasie zapalenia zatok miałam wysoki cukier. Poza normami dla ciąży. Infekcja się skończyła i cukier w normie. Na gardło można jeszcze tantum verde w sprayu.

To lepiej przełożyć krzywą aż infekcja minie. Ja w czasie zapalenia zatok miałam wysoki cukier. Poza normami dla ciąży. Infekcja się skończyła i cukier w normie. Na gardło można jeszcze tantum verde w sprayu.
No chyba będę musiała tak zrobić w piątek będę mieć skończone 26tyg i położna mówiła że mam iść robić krzywa 30czerwca , ale do 28tyg można, choć napierala właśnie na ten termin nie wiem czemu 🤔

Ja chyba 2 razy już w tej ciąży chodziłam na badania przeziębiona i o dziwo nie odbiegały od normy, pewnie zależy od stopnia nasilenia infekcji. Ale z drugiej strony to jakby trzeba było powtarzać krzywą to lipa 😒 więc jak się da to chyba faktycznie lepiej przełóż

reklama
Do góry