reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Nie, tak jeszcze żaden bol nie dotarł na szczęście:D ale wiecie co zauważyłam, jak wstaję z pozycji leżącej i napisami mięśnie brzucha to robi mi się taki okropny stożkowaty, przesyłam sam środek...wiecie o co mi chodzi?? Ma ktoś też tak?:D
mnie też mięśnie brzucha nie bolą. A co do tego rozejścia, czyli stożkowatego brzucha to naucz się wstawać przez bok, czyli przekręcasz się na bok i dopiero odpychasz ręką i wstajesz :) to rozejście będzie nam towarzyszyło przed ciążą i po ciąży, a wstawanie takie "normalne" zwiększa ciśnienie w brzuchu i pogarsza sprawę. Najgorzej po porodzie, bo często wstaje się z maluszkiem i wtedy już nie jest tak łatwo wstać bokiem.
Ja dzisiaj popołudniu idę do lekarza, pewnie mi powie, że dużo przytyłam, nie wiem ile wyjdzie u niego na wadze, ale pewnie 2-3 kg, a zawsze kręcił nosem na taki miesięczny przyrost 😏 jem chyba w miarę normalnie, ale tak sobie myślę, żeby w przyszłym miesiącu jeść więcej warzyw i ćwiczyć regularnie

reklama
Ja wczoraj miałam chyba ten skurcz przepowiadający. Dopiero dostalam schizy. Jestem na wakacajch i trochę wczoraj pozwiedzałam na nogach. Wieczorem leżę już sobie na łóżku a tu nagle takie uczucie jakby mnie ktoś od środka wałkiem do ciasta wałkował od dołu do góry. Bardzo dziwne odczucie. Miałyście to już?

Ja wczoraj miałam chyba ten skurcz przepowiadający. Dopiero dostalam schizy. Jestem na wakacajch i trochę wczoraj pozwiedzałam na nogach. Wieczorem leżę już sobie na łóżku a tu nagle takie uczucie jakby mnie ktoś od środka wałkiem do ciasta wałkował od dołu do góry. Bardzo dziwne odczucie. Miałyście to już?
Ja już mam te skurcze od dwóch tygodni... Niecodziennie, ale zdarzają się. Mijają dość szybko. Czasami jeden na dzień tylko, a czasami cały dzień spokój. Jak dużo chodzę to też wtedy mam.. Z szyjką wszystko ok 😉 46mm bo była sprawdzana więc nie panikuje.. Lekarz mówił że to normalne że mogą się już pojawiać na tym etapie ciąży.

Ja już mam te skurcze od dwóch tygodni... Niecodziennie, ale zdarzają się. Mijają dość szybko. Czasami jeden na dzień tylko, a czasami cały dzień spokój. Jak dużo chodzę to też wtedy mam.. Z szyjką wszystko ok 😉 46mm bo była sprawdzana więc nie panikuje.. Lekarz mówił że to normalne że mogą się już pojawiać na tym etapie ciąży.
Akurat miałam wizytę dwa dni przed wylotem i szyjka też była ok, więc nie panikuje, ale w momencie jak on się pojawił to lekkie zdziwko było.

Ja dzisiaj popołudniu idę do lekarza, pewnie mi powie, że dużo przytyłam, nie wiem ile wyjdzie u niego na wadze, ale pewnie 2-3 kg, a zawsze kręcił nosem na taki miesięczny przyrost 😏 jem chyba w miarę normalnie, ale tak sobie myślę, żeby w przyszłym miesiącu jeść więcej warzyw i ćwiczyć regularnie
Ja się ważyłam 13 czerwca rano, przed połówkowymi i miałam już +6kg, a mój gin też zwraca na to uwagę. Ja nie wiem skąd to się wzięło: pracuję z domu więc posiłki mam regularne, nie jem w ogóle słodyczy ani przekąsek między posiłkami, pilnuję się, żeby nie jeść za dużo, codziennie spacery, rano lekkie ćwiczenia rozciągające. Nie wiem, co mogę jeszcze zrobić, zawsze byłam szczupła i teraz mnie przeraża taki duży przyrost, a to dopiero połowa. Ale ja od początku jadłam normalnie, bo prawie nie miałam mdłości. Też mi wychodzi 2-3kg miesięcznie na plus :(

A jak samopoczucie podczas wczorajszego upału? W moich stronach bylo 37'C. Myślałam, że zadzwonię do każdego, kto mi mówił, że fajnie być w ciąży wiosna-lato i powiem mu, co o nim myślę. I pewnie nawet bym to zrobiła, ale sił starczało tylko na picie wody...🙂

A jak samopoczucie podczas wczorajszego upału? W moich stronach bylo 37'C. Myślałam, że zadzwonię do każdego, kto mi mówił, że fajnie być w ciąży wiosna-lato i powiem mu, co o nim myślę. I pewnie nawet bym to zrobiła, ale sił starczało tylko na picie wody...🙂
U nas nie było aż takiego upału i nawet mocno wiało, pojechaliśmy nad rzekę, ale ja leżałam w cieniu, jak zwykle zresztą, ale nie zazdroszczę upałów, ciekawe jak to będzie w lipcu i sierpniu...

Jej dziewczyny, ja dzis jestem taka nieznosna.. wszystko mnie drazni, nie moge sie na niczym skupic..
Jutro z rana czeka mnie pobranie krwi a potem usg polowkowe i to chyba przez to. Stresuje sie i przy okazji wszystko mnie denerwuje😖
Nie denerwuj się wszystko będzie dobrze <3 to już jutro, ciesz się że tak nie dużo Ci zostało:D i będzie z głowy:)) Ty przynajmniej masz wytłumaczenie, ja od paru dni też jestem jakas taka rozdrażniona, chodzę i warczę na wszystko xD i nie mogę nad tym zapanować serioooo

reklama
mnie też mięśnie brzucha nie bolą. A co do tego rozejścia, czyli stożkowatego brzucha to naucz się wstawać przez bok, czyli przekręcasz się na bok i dopiero odpychasz ręką i wstajesz :) to rozejście będzie nam towarzyszyło przed ciążą i po ciąży, a wstawanie takie "normalne" zwiększa ciśnienie w brzuchu i pogarsza sprawę. Najgorzej po porodzie, bo często wstaje się z maluszkiem i wtedy już nie jest tak łatwo wstać bokiem.
Dzięki, postaram się to wdrożyć:) hmm wydawało mi się że 2kg miesięcznie to nie tak wcale dużo. O tak, to ja z Tobą w przyszłym miesiącu będę jadła więcej warzyw i owoców! Mnie ostatnio zgagi zaczęły męczyć:/ ale wiem przez co, jestem na wakacjach to sobie pozwalam to kola, codziennie coś smażonego, gofr no i dojechało mnie :/

Do góry