reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
Dzisiaj w ogóle hit z moja teściowa. Kolejny raz pieprzy i próbuje mnie nastawiać. Wymyśliła, ze jedząc na mieście rzeczy z sałata zarazę się toksoplazmoza… juz się odcielam od jej pierdo***** to zaczęła gadać do męża, ze ma mnie pilnować 🤦🏼‍♀️

Dzisiaj w ogóle hit z moja teściowa. Kolejny raz pieprzy i próbuje mnie nastawiać. Wymyśliła, ze jedząc na mieście rzeczy z sałata zarazę się toksoplazmoza… juz się odcielam od jej pierdo***** to zaczęła gadać do męża, ze ma mnie pilnować 🤦🏼‍♀️
a co ona taka wyedukowana w chorobach zakaznych? Jakaś trauma w rodzinie czy zawsze była przewrażliwiona na punkcie zdrowia?

Zawsze możesz pogadać z mężem, żeby pogadał z nią, że bardzo Cię stresują takie uwagi i że robisz wszystko co możesz żeby Dzidziuś był zdrowy i miał się fantastycznie. Wiadomo, że każda kobieta w ciąży sama sobie mnóstwo rzeczy wkręca więc otoczenie raczej powinno te lęki łagodzić i wyciszać a nie indukować - co jak co ale stres fatalnie działa na zdrowie, więc może to ją przekona, żeby swoje uwagi zachowała dla siebie i nie przerzucała swoich lęków na Ciebie?
Teściowe bywają naprawdę niesamowite, ale to na szczęście bardziej problem męża niż Twój xD Poradzi sobie ;D plus dobrze już teraz wyznaczać granicę, bo potem jak dziecko będzie na świecie będzie jeszcze trudniej radzić sobie z jej radami w sposób względnie cywilizowany:)

Szczerze? ja bym chyba nie wytrzymała 😤

@miętowa25 jak tam dzisiejsza wizyta?
wizyta ok, mały rosnie( choc pomiary dopiero za 4tyg), szyjka długa, łożysko wysoko więc wygląda wszystko dobrze🙂 juz bardziej czlowieka przypomina haha

Poza tym minimalnie mi erytrocyty poleciały więc dostalam feroflex na podniesienie zelaza.
Przez twardnienie brzucha mam brac nospe.... i odpoczywać na leżąco raczej niż siedząco i oczywiście ban na seks dopóki mam te skurcze. A nic nie bolą ... tylko brzuch twardy spięty się robi😥

Załączniki

• ec92e44c-0f92-4b98-994a-c0e7eb82249a.jpg
    ec92e44c-0f92-4b98-994a-c0e7eb82249a.jpg
    39,6 KB · Wyświetleń: 58
wizyta ok, mały rosnie( choc pomiary dopiero za 4tyg), szyjka długa, łożysko wysoko więc wygląda wszystko dobrze🙂 juz bardziej czlowieka przypomina haha

Poza tym minimalnie mi erytrocyty poleciały więc dostalam feroflex na podniesienie zelaza.
Przez twardnienie brzucha mam brac nospe.... i odpoczywać na leżąco raczej niż siedząco i oczywiście ban na seks dopóki mam te skurcze. A nic nie bolą ... tylko brzuch twardy spięty się robi😥
Jeśli Cię to pocieszy, a pewnie nie... to ja ban na seks mam od samego początku, bo po moich poprzednich przejściach i łozysku położonym bardzo nisko, moja ginekolog uznała, że tak będzie bezpieczniej... ale skoro już się podniosło, to na kolejnej wizycie zaraz po "dzień dobry" o to zapytam 😩...

Jeśli Cię to pocieszy, a pewnie nie... to ja ban na seks mam od samego początku, bo po moich poprzednich przejściach i łozysku położonym bardzo nisko, moja ginekolog uznała, że tak będzie bezpieczniej... ale skoro już się podniosło, to na kolejnej wizycie zaraz po "dzień dobry" o to zapytam 😩...
no my ban mielismy też od początku. Ciąża po ivf na dużych dawkach proga I dr z kliniki dala bana dopóki biore proga.... w ndz zeszlam z niego a tu ban dalej ale powód inny. Trudno... aby maly był zdrowy i o czasie🥰🥰🥰

reklama
jest zatem nadzieja! Trzymam kciuki! Kiedy teraz wizyta ?

Do góry