reklama
Dara34
Zaciekawiona BB
Hej. Jestem w 20tc. Lekarz stwierdził ciążę wysokiego ruzyka że względu na łożysko brzeżnie przodujące. Dodam że w 14tc miałam krwotok itd.... 27go maja łożysko ok a dziś w ciągu 2tyg. Zsunęło się na dół. To aż niemożliwe jak dla.mnie.... jak to wędruje... Po krwotoku byłam grzeczna i nie miałam dużo leżałam a tu dziś znów niespodzianka.... Za dwa tyg znow wizyta... I stresu jak jest teraz.
Dara34
Zaciekawiona BB
To znaczy dużo leżałamHej. Jestem w 20tc. Lekarz stwierdził ciążę wysokiego ruzyka że względu na łożysko brzeżnie przodujące. Dodam że w 14tc miałam krwotok itd.... 27go maja łożysko ok a dziś w ciągu 2tyg. Zsunęło się na dół. To aż niemożliwe jak dla.mnie.... jak to wędruje... Po krwotoku byłam grzeczna i nie miałam dużo leżałam a tu dziś znów niespodzianka.... Za dwa tyg znow wizyta... I stresu jak jest teraz.
aspekt
Fanka BB :)
przykro mi, rzeczywiście powinno się podnieść i mam nadzieję, że już za 2 tyg będzie wystarczająco wysoko.Hej. Jestem w 20tc. Lekarz stwierdził ciążę wysokiego ruzyka że względu na łożysko brzeżnie przodujące. Dodam że w 14tc miałam krwotok itd.... 27go maja łożysko ok a dziś w ciągu 2tyg. Zsunęło się na dół. To aż niemożliwe jak dla.mnie.... jak to wędruje... Po krwotoku byłam grzeczna i nie miałam dużo leżałam a tu dziś znów niespodzianka.... Za dwa tyg znow wizyta... I stresu jak jest teraz.
@Anulka4247 Ja tak mam z piersiami a w sumie siara mi raczej nie leci przed porodem, natomiast radzę nie grzebać przy tym. Mydło i prysznic - OK, ale bez pocierania, wydłubywania itp.
kaha216
Moderator
Nie martw się, póki nie plamisz i nie krwawisz, to nie dzieje się nic złego... Niestety każda z nas ma jakiś problem, mniejszy lub większy, takie uroki ciąży... Ja też mam łożysko nisko i do 28tc ma czas żeby się podnieść, także mam nadzieję że tak się stanie i u mnie i u CiebieHej. Jestem w 20tc. Lekarz stwierdził ciążę wysokiego ruzyka że względu na łożysko brzeżnie przodujące. Dodam że w 14tc miałam krwotok itd.... 27go maja łożysko ok a dziś w ciągu 2tyg. Zsunęło się na dół. To aż niemożliwe jak dla.mnie.... jak to wędruje... Po krwotoku byłam grzeczna i nie miałam dużo leżałam a tu dziś znów niespodzianka.... Za dwa tyg znow wizyta... I stresu jak jest teraz.
kaha216
Moderator
Ja dzisiaj zrobiłam morfologię i crp... Hemoglobina spadła do 11,1 już przy przyjmowaniu żelaza, a CRP 16... ale mam straszny wodnisty katar, myślałam, że to alergia ale to CRP wskazuje na to że chyba nie.... mocz jest okej poza erytrocytami które mam od dziecka któraś z Was miała podwyższone CRP w ciąży?
aspekt
Ja miałam takie crp jak miałam infekcje dróg oddechowych. Wczoraj robiłam badania i teraz mam crp 2,5, czyli więcej niż dotychczas (bez choroby), ale jednak nie w kilkanaście. A bierzesz do tego żelaza witaminę B12? Hematolog mi mówił, że na niektórych pacjentów lepiej niż tardyferon działa chelat żelaza (konkretnie była mowa o preparacie Szelazo, byłam wtedy w II polowie ciąży).Ja dzisiaj zrobiłam morfologię i crp... Hemoglobina spadła do 11,1 już przy przyjmowaniu żelaza, a CRP 16... ale mam straszny wodnisty katar, myślałam, że to alergia ale to CRP wskazuje na to że chyba nie.... mocz jest okej poza erytrocytami które mam od dziecka któraś z Was miała podwyższone CRP w ciąży?
kaha216
Moderator
w ciąży norma jest do 10 także Twoje 2,5 jest bez znaczenia. Idę dziś sprawdzić czy nie urosło, że spadło to nie liczę jakoś specjalnieJa miałam takie crp jak miałam infekcje dróg oddechowych. Wczoraj robiłam badania i teraz mam crp 2,5, czyli więcej niż dotychczas (bez choroby), ale jednak nie w kilkanaście. A bierzesz do tego żelaza witaminę B12? Hematolog mi mówił, że na niektórych pacjentów lepiej niż tardyferon działa chelat żelaza (konkretnie była mowa o preparacie Szelazo, byłam wtedy w II polowie ciąży).
reklama
crainte
Wiem już wszystko. Luteina była zapisana w szpitalu, po 3 dniach do dalszdj oceny u mojego lekarza. Jestem już po tej po wizycie. Mam przez tydzień brać po połowę dawki, czyli tylko na noc, a jak będzie wszystko ok, to w kolejnym tygodniu odstawićKrwawienia może wywołać aplikator, dlatego w ciąży aplikuje się palcem. Sama w sobie luteina może powodować podrażnienia śluzówki/skóry, ale krwawień nie. Nie wiem, z jakiego powodu lekarz Ci ją zapisał na tym etapie ciąży. Jak na Twoje subiektywne odczucie twardneinia, to może po kilku tygodniach Ci odstawi. Jak na szyjkę, to możliwe że do porodu będziesz brała/donoszenia. Normalnie funkcjonujesz, ona się wolno rozpuszcza, zostawia skrobiowa zoltawa maź, czasem kapie wodnisto. Rozumiem, że bierzesz 2 razy dziennie? Jak bedzies brać na noc, to już przed samym snem, żeby jak najdluzej zalegała w pochwie. Ale w dzień nic nie zdziałasz leżeniem przez np. kwadrans.
@Alkaa Może jesteś nosicielką urea. Jak nie masz żadnych ostrych objawów, to na pewno możesz poczekać na wizytę u lekarza i on już zdecyduje co dalej. Ten wymaz to był metoda pcr? Z dróg rodnych czy z cewki moczowej?