Ja rodziłam sn i mnie nacieli, lepiej ode mnie chodziły dziewczyny po cesarce.Ale też mam nadzieję że będę sn rodzic.Dziewczyny, jak planujecie rodzic, SN czy CC? U mnie pierwsza ciąża i chciałabym naturalnie a mama i ciocia dziś na mnie siadły że głupia jestem żeby cesarkę załatwić sobie. A u was jak doświadczenia? Albo jakie nastawienie jest w tym temacie?
reklama
crainte
Fanka BB :)
Ja planuję zrobić tak, jak zaleci lekarz Jeśli nie ma przeciwskazań, to SN, bo z wielu powodów jest moim zdaniem korzystniejszy dla.dziecka.
Dziewczyny, jak planujecie rodzic, SN czy CC? U mnie pierwsza ciąża i chciałabym naturalnie a mama i ciocia dziś na mnie siadły że głupia jestem żeby cesarkę załatwić sobie. A u was jak doświadczenia? Albo jakie nastawienie jest w tym temacie?
Pierwszy miałam naturalny, samo się zaczęło i mam nadzieję że tym razem też mi się tak uda, chociaż teraz mam cukrzycę więc niewiadomo jak to będzie. Jakoś teraz bardziej się boję niż za pierwszym razem.Dziewczyny, jak planujecie rodzic, SN czy CC? U mnie pierwsza ciąża i chciałabym naturalnie a mama i ciocia dziś na mnie siadły że głupia jestem żeby cesarkę załatwić sobie. A u was jak doświadczenia? Albo jakie nastawienie jest w tym temacie?
Koniczynka93
Ja też mam cukrzycę, ale liczę na szczęśliwe rozwiązanie, bez wywoływania. Mam nadzieję że dojdzie do skutku poród SN.
Ja jestem po dwóch SN, drugi wywoływany przez cukrzycę. Mam nadzieję na naturalny i że wszystko bez wywoływania samo pójdzie bo porównując oba porody to przy wywoływaniu było gorzej...Dziewczyny, jak planujecie rodzic, SN czy CC? U mnie pierwsza ciąża i chciałabym naturalnie a mama i ciocia dziś na mnie siadły że głupia jestem żeby cesarkę załatwić sobie. A u was jak doświadczenia? Albo jakie nastawienie jest w tym temacie?
Mnie też nacieli, nie był to wymarzony poród i długo dochodziłam do siebie, ale i tak teraz też bym chciała sn, mam nadzieję, że uda się bez wywoływania.Ja rodziłam sn i mnie nacieli, lepiej ode mnie chodziły dziewczyny po cesarce.Ale też mam nadzieję że będę sn rodzic.
aspekt
Ja mam za sobą 3xSN. Teraz jest widmo CC ze wskazań okulistycznych, ale robię profilaktykę (laseroterapia siatkówki), żeby mnie dopuścili do SN. Porody miałam szybkie, w życiu przy innych schorzeniach czułam większe bóle. Fakt, że ostatnich dwoje dzieci było małych (2,5 kg), bo wcześniaki. @Koniczynka93 Moja mama miała CC i do tego jest osobą z bardzo mała tolerancja na obrzydliwości fizjologiczne, wiec przy mojej pierwszej ciąży bardzo panikowala i uważała, że SN to będzie nieszczęście. Ja nie lubię takich argumentów, więc wykupiłam położna, mając nadzieję, że ona będzie pilnowała, czy poród SN przebiega OK i w razie czego wezwie lekarza na cesarkę w odpowiednim momencie. Pani położna nie miała przy mnie pracy, co nie zdążyła dojechać - tak szybko urodziłam pierwsze dziecko z położna z dyzuru.
Olafasola1990
Ja kurczę wlasnie nie wiem. Ten pierwszy raz jest przede mną o jestem taka 50/50. Cześć koleżanek poleca mi CC bo umówione, wiem co i jak. Z drugiej się boje tego cięcia, nigdy żadnej operacji nie miałam. A SN to boje się, ze nie dam redy z bólu. Jeżeli tylko będzie opcja to chce znieczulenie albo jakoś urodzić, ale tez nie przemawiają za mną te nacięcia, pęknięcia itpDziewczyny, jak planujecie rodzic, SN czy CC? U mnie pierwsza ciąża i chciałabym naturalnie a mama i ciocia dziś na mnie siadły że głupia jestem żeby cesarkę załatwić sobie. A u was jak doświadczenia? Albo jakie nastawienie jest w tym temacie?
Anulka4247
Ja jestem właśnie po pierwszym spotkaniu w szkole rodzenia i chyba będę decydować się na poród naturalny, może w wodzie.
reklama
farbowałam chyba w 6tc więc na samym początku. Umawiam się 8 tygodni i jakoś tak wyszło, że już 2 razy. Mi się mniej włosy przetłuszczają, bo przedtem myłam codziennie, teraz mogę nawet 2 razy w tygodniu. Chociaż taki plusTo Ci szybko włosy rosnał. Niby w ciąży grubieją itd mi to raczej na odwrót.