reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
często jest położna w Twojej przychodni rodzinnej. Ja na przykład trafiłam na świetna położna w mojej przychodni, więc możesz zadzwonić i zapytać w swojej przychodni ;)
Dzięki :) W mojej przychodni, do której jestem zapisana (ale i tak tam nie chodzę, bo od lat mam pakiet Medicover) jest położna, ale tak jak dziewczyny pisały, najpierw zacznę chodzić do szkoły rodzenia, potem się ewentualnie zorientuję, czy ta z przychodni mogłaby "wziąć w opiekę" mnie i dziecko.

Jak się czujecie w nocy? Śpicie normalnie? Od kilku dni przeżywam koszmar, w nocy nie mogę przekręcić się z boku na bok, nawet lekkie podniesienie nogi powoduje ból. Masakrycznie bolą mnie biodra :(. Kilka dni temu przyjaciółka która jest 7 miesiącu ciąży opowiadała mi że starsznie bolą ją biodra i w tym samym czasie mnie również zaczęły boleć. Tyle że ona jest w ciąży dłużej o dwa miesiące niż ja i ma większy brzuch...
W dzień chodzę jak kaczka, kołysze się z boku na bok. Jestem załamana, myślałam że takie bolesci będą w ostatnich miesiącach ciąży.

Jak się czujecie w nocy? Śpicie normalnie? Od kilku dni przeżywam koszmar, w nocy nie mogę przekręcić się z boku na bok, nawet lekkie podniesienie nogi powoduje ból. Masakrycznie bolą mnie biodra :(. Kilka dni temu przyjaciółka która jest 7 miesiącu ciąży opowiadała mi że starsznie bolą ją biodra i w tym samym czasie mnie również zaczęły boleć. Tyle że ona jest w ciąży dłużej o dwa miesiące niż ja i ma większy brzuch...
W dzień chodzę jak kaczka, kołysze się z boku na bok. Jestem załamana, myślałam że takie bolesci będą w ostatnich miesiącach ciąży.
Oj mi tez od przedwczoraj dają znać pachwiny i trochę pobolewa mnie łono przy przewracaniu. Obecnie 23tc. Zastanawiam się czy tak powinno być, ale zdaje sobie sprawę, ze dziecko teraz szybko rośnie i wszystko się rozciąga, łącznie z naszymi miednicami

U mnie ok, chociaż ostatnio mam tak że się budzę na siku i tak bardzo mi się chce ze nie mogę się nawet wyprostować z bólu i biegnę do łazienki🙉 może wybierz się do fizjo? Może zaleci Ci jakieś ćwiczonka żeby Ci się lepiej żyło, bo jeszcze trochę przed nami do końca:D

Hej dziewczyny wszystkie już połówkowe macie za sobą ? Jeżeli nie to trzymam kciuki ✊
Taaaak, 1 czerwca w dzień dziecka :D wszystko ok, ale no stresik był jak zawsze :) a czy jest tu któraś z niedoczynnością tarczycy?? Ja generalnie już przed ciąża zażywałam eythyrox i mój poziom tsh żebym się czuła dobrze (psychicznie) musiałam utrzymywać poniżej 1. Teraz w 2 trymestrze wzrósł do 1.5 i nonjest dobrze, taki ma być, ale czuję psychicznie że zaczynam źle się czuć...myślicie że to kwestia tsh czy może po prostu ciąży?? Ja to trochę wiąże z tsh bo przed jak mi się tylko podnosil poziom to właśnie miałam taki natłok myśli, zamartwiałam się wszystkim, że sobie nie poradzę z czymś, no masakra i teraz też się zaczynam tak czuć:(

reklama
U mnie ok, chociaż ostatnio mam tak że się budzę na siku i tak bardzo mi się chce ze nie mogę się nawet wyprostować z bólu i biegnę do łazienki🙉 może wybierz się do fizjo? Może zaleci Ci jakieś ćwiczonka żeby Ci się lepiej żyło, bo jeszcze trochę przed nami do końca:D

Chyba tak zrobię bo wiem że ciężko będzie dotrwać do końca ciąży

Do góry