reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

tak, częściowo zasłania. moja ginekolog mówiła, że mogę plamic z tego powodu, ale nic takiego się nie wydarzyło. ogólnie kazała mi się nie przejmować, bo do 28tyg mamy czas żeby się podniosło, więc na to liczę 🙂
Mi mówił że po współżyciu może wystąpić plamienie jak mi zasłaniało ujście i kazał nie przytulać się aż do tego stopnia.

reklama
Powiesz fryzjerce, że jesteś w ciąży i krzywdy Wam na pewno nie zrobi. Nie sądzę, żeby w salonach były jeszcze farby z amoniakiem, a o to przed laty chodziło.
Powiedziałam, ze na w ciąży dlatego jak farbowala to nie dojeżdżała do skory głowy. Najbardziej mi jednak chodzi o te wszystkie zapachy 🤷🏼‍♀️

Dziewczyny, jak planujecie rodzic, SN czy CC? 😉 U mnie pierwsza ciąża i chciałabym naturalnie a mama i ciocia dziś na mnie siadły że głupia jestem żeby cesarkę załatwić sobie. A u was jak doświadczenia? Albo jakie nastawienie jest w tym temacie?

U mnie też pierwsza więc mogę jedynie o planach powiedziec - chcialabym naturalnie, choćby z ciekawości żeby znać ten ból 😂😂 więc jak tylko będę mogła to naturalnie :)
Dziewczyny, jak planujecie rodzic, SN czy CC? 😉 U mnie pierwsza ciąża i chciałabym naturalnie a mama i ciocia dziś na mnie siadły że głupia jestem żeby cesarkę załatwić sobie. A u was jak doświadczenia? Albo jakie nastawienie jest w tym temacie?

U mnie też pierwsza więc mogę jedynie o planach powiedziec - chcialabym naturalnie, choćby z ciekawości żeby znać ten ból 😂😂 więc jak tylko będę mogła to naturalnie :)
Ja właśnie też bym chciała spróbować 😉 najwyżej przy kolejnym będę wiedzieć co wybrać 🤣
U mnie ginekolog już pytał jak bym chciała rodzic to mu mówiłam że nastawiam się na naturalny poród.

Jeśli tylko się da to SN, mam za sobą 2xSN i szybko dochodziłam do siebie :) wiadomo, że nie jest to najprostsza rzecz w życiu 😂 ale jeśli nie ma przeciwwskazań to moim zdaniem warto spróbować SN 😊

Ja tez chciałabym naturalnie i najlepiej bez wywołania, wtedy wszystko jest tak jak powinno być i dziecko sobie samo wybiera porę wtedy kiedy jest gotowe :)

reklama
Do góry