reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

Dobre pytanie. Dziś w jednym punkcie prawej strony brzucha czyję takie jakby napieranie a czasami jednocześnie stukanie malucha.

Zobaczycie dopiero potem jak wielka kula
Się będzie robiła po jednej stronie brzucha 🙈🙈🙈🙈🙈
Tez czuje wypychanie :) chyba kręgosłup tak wypycha :)
Mnie obecnie kopie moja córeczka idealnie w pęcherz 🙈🙈🙈🙈 przez to co chwile chce mi się siusiu 😅😅😅 ale na początku tez preferowała lewa stronę.

reklama
Mnie obecnie kopie moja córeczka idealnie w pęcherz 🙈🙈🙈🙈 przez to co chwile chce mi się siusiu 😅😅😅 ale na początku tez preferowała lewa stronę.
To u mnie Maluch ma chyba jeszcze duzo miejsca bo codzisnnie czuję gdzie indziej🤔 Do tego mam wrażenie, że czasami czuję szturchańce, a czasami taką jakby falę od szturchnięcia... Tak jakby Maluch ruszał się w różny sposób. Możliwe?🤔 Na logikę możliwe, ale czy tak jest🙂

W pierwszej ciąży to takie kopniaki dostawałam w wyjście ze normalnie z bolu zaciskalam nogi, może syn będzie łaskawszy hehe

W pierwszej ciąży to takie kopniaki dostawałam w wyjście ze normalnie z bolu zaciskalam nogi, może syn będzie łaskawszy hehe
Oczywiście już przy dalszych miesiącach. W tych teraz tygodniach to tylko raz zdążyłam zobaczyć jak kopnął i się skóra lekko usniosla A tak jak chce zobaczyć się robi cisza,zakryje brzuch od nowa 🤔 hehe

Ja dzisiaj skorzystałam z glukometru u teściów i zmierzyłam sobie cukier (oczywiście użyłam nowej igły).
Na czczo miałam 74
1 godzinę po sniadaniu 99
2 godziny po sniadaniu 95.
Może mnie ta krzywa cukrzycowa ominie :) robiłyście sobie takie pomiary?

Ja dzisiaj skorzystałam z glukometru u teściów i zmierzyłam sobie cukier (oczywiście użyłam nowej igły).
Na czczo miałam 74

Krzywa cukrzycowa jest wykonywana w Polsce wszystkim pacjentkom, chyba, że wcześniej stwierdzono cukrzycę ciążową, to nie obciąża się dodatkowo organizmu.

Na czczo miałam 74

Ja wykonuje regularnie pomiary, bo w poprzedniej ciąży miałam cukrzycę. Wyniki mam teraz dobre, ale i tak krzywa będzie wykonywana

Na czczo miałam 74
To chyba też zależy co się zje.

reklama
Do góry