Kefiry pije,jogurty naturalne też może za mało płatków owsianych bo średnio przepadam.Pewnie najgorzej wpływa na mnie ten biały chleb, bo razowy był codzien a od ciąży jakoś mi ciężko po nim więc odstawiłam.W Biedronce mają kefir z suszonymi śliwkami Na mnie nie robi wrażenia, ale ponoć jestem nieliczna
reklama
crainte
Fanka BB :)
Złą robotę robią też słodyczeKefiry pije,jogurty naturalne też może za mało płatków owsianych bo średnio przepadam.Pewnie najgorzej wpływa na mnie ten biały chleb, bo razowy był codzien a od ciąży jakoś mi ciężko po nim więc odstawiłam.
Suszone owoce pomagają, szczególnie ŚliwkiZłą robotę robią też słodycze
Tez potrafię jak się polożę lecieć jeszcze ze 3,4 razy do toalety zanim zasnę
sama dyskopatia nie jest wskazaniem do cc, jeśli są powikłania i ucisk na nerwy to wtedy tak. Jeśli miałaś robiony rezonans to w zależności co tam wyszło, ale wtedy to neurolog powinien wystawić zaświadczenie. Wada wzroku to wiadomo okulista powinien takie zaświadczenie wystawić.A propos kręgosłupa, czy dyskopatia jest wskazaniem do cesarki, czy niekoniecznie, czy w zależności od przypadku? Tak samo z wadą wzroku? Kto i kiedy decyduje jaki poród mnie czeka?
Ja też na tej diecie cukrzycowej same warzywa i wszystko ciemne więc czasem tak jak u Ciebie aż się zaczęłam zastanawiać czy to normalneJa nie mam problemu, moja dieta to bardzooo duuużo warzyw i wszystko ciemne, więc u mnie czasami nawet w drugą stronę
Co do oddawania moczu, to fizjo uro-gin powiedziała mi, że czasem to tylko uczucie chęci oddania moczu, a tak naprawdę tego moczu wcale może nie być i dobrze by było oddawać mocz tak co 2 godziny najczęściej, bo inaczej "przyzwyczaimy" pęcherz do tego, że jest opróżniany z najmniejszej ilości płynu i może się "rozleniwić". Jeśli to możliwe warto jeszcze chwilę poczekać przed wizytą w toalecie. I nie należy sikać "na siłę". Próbuję się stosować.W pierwszej ciąży ze schodów nie zdążyłam zejść z parteru już mi się siku chciało,w tej ciąży to samo.
A z zaparciami macie problem ?
Zaparcia też mam - na śniadanie jem płatki owsiane, dodaję otręby pszenne i wszystko inne, co ma dużo błonnika. Staram się pić ok 2 litry samej wody nie licząc soków i herbat. Nie mówię, że pomaga na 100%, ale coś tam pomaga.
crainte
Ja bez diety cukrzycowej, ale potwierdzam, że jest luuuzJa też na tej diecie cukrzycowej same warzywa i wszystko ciemne więc czasem tak jak u Ciebie aż się zaczęłam zastanawiać czy to normalne
crainte
Wypijam 2 litry i nie ma opcji toalety co 2 h Ja normalnie bardzo mało piłam, maks litr, ale to już ze staraniami. Widocznie mój organizm ma mniejsze zapotrzebowanie, bo czytałam też, że jak mocz się robi przejrzysty, to się pije zbyt dużo. Te dwa litry muszę naprawdę dobrze rozłożyć w ciągu dnia, żeby to miało sens i się nie przelewało przeze mnie tylkoCo do oddawania moczu, to fizjo uro-gin powiedziała mi, że czasem to tylko uczucie chęci oddania moczu, a tak naprawdę tego moczu wcale może nie być i dobrze by było oddawać mocz tak co 2 godziny najczęściej, bo inaczej "przyzwyczaimy" pęcherz do tego, że jest opróżniany z najmniejszej ilości płynu i może się "rozleniwić". Jeśli to możliwe warto jeszcze chwilę poczekać przed wizytą w toalecie. I nie należy sikać "na siłę". Próbuję się stosować.
Zaparcia też mam - na śniadanie jem płatki owsiane, dodaję otręby pszenne i wszystko inne, co ma dużo błonnika. Staram się pić ok 2 litry samej wody nie licząc soków i herbat. Nie mówię, że pomaga na 100%, ale coś tam pomaga.
Ja ogólnie wody niegazowanej nie cierpię ale się zmuszam i też tak wypijam z 2l, może czasem więcej bo aż ja czuję pod gardłem od pełnościWypijam 2 litry i nie ma opcji toalety co 2 h Ja normalnie bardzo mało piłam, maks litr, ale to już ze staraniami. Widocznie mój organizm ma mniejsze zapotrzebowanie, bo czytałam też, że jak mocz się robi przejrzysty, to się pije zbyt dużo. Te dwa litry muszę naprawdę dobrze rozłożyć w ciągu dnia, żeby to miało sens i się nie przelewało przeze mnie tylko
reklama