reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Zależy jaką wada wzroku, przy dużych powinna być cesarka bo nadmiar wysiłku może pogorszyc wzrok. A dyskopatia to silna masz?często wypada kręg?
Trzy razy w latach 2012-2014, potem rehabilitacje, ćwiczenia, rehabilitacje i poza bólami kręgosłupa, na które działały ćwiczenia, wpadek brak🙂 Myślę, że jak ciąża nie doprowadzi do znacznego pogorszenia, to pewnie będzie natutalny🙂 Ale pojęcia nie mam jak to faktycznie wygląda.

reklama
Trzy razy w latach 2012-2014, potem rehabilitacje, ćwiczenia, rehabilitacje i poza bólami kręgosłupa, na które działały ćwiczenia, wpadek brak🙂 Myślę, że jak ciąża nie doprowadzi do znacznego pogorszenia, to pewnie będzie natutalny🙂 Ale pojęcia nie mam jak to faktycznie wygląda.
No musisz z ortopeda skonsultować,bo przy parciu jak Ci wyskoczy to będzie kiepsko.

J
Jaaa, dziewczyny!!
Moja fasolka mieszka jeszcze w brzuchu a juz w tym roku zrobila mi prezent na dzien mamy!😍😍
Wczoraj wieczorem czulam jak mi cos jezdzi po brzuchu ale z poczatku to olalam, myslalam, ze to w jelitach😄 po chwili jednak cos mnie podkusilo, zeby poswiecic na brzuch latarka i widzialam jak mi delikatnie brzuch podskoczyl w jednym miejscu ale mowie nie no na bank mi sie przywidzialo, koniec dnia to juz oczy wariuja😅 a teraz leze i mialam dokladnie ta sama sytuacje, pogadalam sobie chwile z malenstwem i mi dala znac, ze slucha 😁
To moja pierwsza ciaza i jaram sie niesamowicie, az mi sie lezka w oku zakrecila🥺😍 MATKAWARIATK

Ja tez parę dni temu poczułam pierwsze ruchy :) Super uczucie :) Teraz do mnie dociera, że faktycznie coś tam jest 😁

Ja tez spie na bokach, ale mam wrazenie ze do 15 min mnie boli biodro i sie obracam i tak wkołko… mam poduszkę w ksztalcie U, ale teraz to mi najwygodniej jak obydwa boki upcham miedzy nogi, ostatnie dni tak probuje i biodra mniej cierpią, ale super wygodnie i tak nie jest :(

Ja też już czuje pierwsze ruchy, u mnie zaczęły się początkiem 19 tygodnia 🤩takie trzepotanie, albo takie lekkie szturchnięcie od środka.. Super uczucie ❤️
Ja mam poduszkę w kształcie C i niby spoko się śpi, ale minusem jest to że ciężko mi się z niej wygramolić jak chce wstać do toalety. A jakoś wysoka nie jestem 156 cm i na razie na liczniku 50 kg. A co to będzie przy 8 miesiącach... Pewnie będę musiała inna zakupić.

W pierwszej ciąży ze schodów nie zdążyłam zejść z parteru już mi się siku chciało,w tej ciąży to samo.
A z zaparciami macie problem ?

W pierwszej ciąży ze schodów nie zdążyłam zejść z parteru już mi się siku chciało,w tej ciąży to samo.
A z zaparciami macie problem ?
Ja tez sikam na potege, tylko ze u mnie tak bylo od zawsze. Jak kladam sie spac to jeszcze siedzialam dosc dlugo w telefonie i w miedzy czasie musialam kilka razy skoczyc do lazienki. Jak tylko pomyslalam o tym „chce mi sie siku?” To nagle sie okazywalo, ze chce i to tak bardzo, ze zaraz nie wytrzymam😂 ale to glownie siedzialo w glowie, nie w pecherzu. Teraz przed pojsciem spac tez po kilka razy latam, w nocy dodatkowo budze sie z 2-3 razy na siku.
A z zaparciami niestety tez mam problem, ja od zawsze zalatwialam sie co 2-3 dni i teraz niestety jest to samo, chociaz i tak jest juz duzo lepiej niz w pierwszym trymestrze, wtedy idac do lazienki czulam sie jak przy porodzie😂

reklama
Ja też już czuje pierwsze ruchy, u mnie zaczęły się początkiem 19 tygodnia 🤩takie trzepotanie, albo takie lekkie szturchnięcie od środka.. Super uczucie ❤️
Ja mam poduszkę w kształcie C i niby spoko się śpi, ale minusem jest to że ciężko mi się z niej wygramolić jak chce wstać do toalety. A jakoś wysoka nie jestem 156 cm i na razie na liczniku 50 kg. A co to będzie przy 8 miesiącach... Pewnie będę musiała inna zakupić.
Ja mam U i podnoszę ramię do góry i wychodzę🙂

Do góry