reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

Co do ruchów to zaczęłam je czuć tydzień temu czyli przełom 17/18tc. To moje pierwsze takie doświadczenie więc jara mnie niesamowicie i wszystko staje się bardziej realne i zaczynam wierzyć że się uda 🥰
z tego co widzę ja chyba jako jedyna nie chodzę tak często siusiu, mimo tego że przykładam wagę do tego ile pije i myślę że minimum jest to 1,5l, nie wiem co ze mną nie tak. Za to o zaparciach mogłabym napisać książke😅 u mnie nawet nie sam akt wyróżniania jest takiś koszmarny, a sam fakt że załatwiam się raz na kilka dni... jelita są tak leniwe, że czuje się jak balon i generalnie to uczucie pełności i dyskomfort są dla mnie jednym z najgorszych objawów, bo przed ciąża mój rytm był codzienny...
Mogę przybić Ci piątek apropo 2 :p przyjmowałam pregne plus z żelazem, teraz kupiłam beż i liczę na to że coś się zmieni🤦‍♀️

reklama
Za mna pierwsza noc z poduszka poofi w ksztalcie 9, ogolnie jest super, nogi mnie tak nie bolaly jak przy poprzednich nocach, fajnie bo z przodu amortyzuje, zebym nie kladla sie na brzuchu, jak sie przekrecilam na drugi bok to podpierala plecy i moglam spac tak w pol na plecach, takze pod tymi wzgledami super ale jak dla mnie jest za twarda w czesci glowy, tak sobie ucho nagniotlam, ze od godziny nie moge dojsc do siebie😂 mam nadzieje, ze sie ugniecie bo poza tym jest mega ale szyja i ucho to mnie tak bola, ze masakra
Ugniecie :D też mnie uszy bolały teraz sobie przypomniałam, ale nie polaczylam tego z poduszka xD ale przeszło po jakimś czasie, nawet nie zauważyłam kiedy :))

Ugniecie :D też mnie uszy bolały teraz sobie przypomniałam, ale nie polaczylam tego z poduszka xD ale przeszło po jakimś czasie, nawet nie zauważyłam kiedy :))
Mnie też ucho bolało po pierwszej nocy, na drugą noc podłożyłam sobie poszewkę złożona na 4 i tak już z nią śpię. Lepiej mi z tą podkładka tak 🤣

reklama
To super na tym mi zależało :) Trochę niehigieniczne bez ściąganej. A jak z waszą bielizną? 😀 Ja już staniki musiałam zmienić na większe, kupiłam takie do karmienia i w takich chodzę. A majtki już mnie cisną powoli 😀 chodzę już tylko w takich bezszwowych które się rozciągają dość pokaźnie.

Do góry