reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
Ja tez mam noce i dni gdzie sikam co 5 min.
Na zaparcia polecam kiwi :)
Oooo o zaletach kiwi nie wiedzialam🙂 Ja codziennie sobie robię drugie śniadanie z jogurtu naturalnego, płatków owsianych, i owoców, często kiwi🙂 Myślę, że to u mnie załatwia sprawę 🙂

Ja tez mam noce i dni gdzie sikam co 5 min.
Na zaparcia polecam kiwi :)
Łoo kiwi ,przed ciążą było ok jak zjadłam a w ciąży kupiłam sobie i jak zjadłam myślałam że poronie taki ból brzucha dostałam, mówię może to po czym innym ale za dwa dni zjadłam pół i to samo,więc nie tknę dokonca ciąży.Przed ciąża nie miałam problemu regularnie codziennie byłam a teraz ani jabłko ani przeciery nie pomagają.

Ja tez sikam na potege, tylko ze u mnie tak bylo od zawsze. Jak kladam sie spac to jeszcze siedzialam dosc dlugo w telefonie i w miedzy czasie musialam kilka razy skoczyc do lazienki. Jak tylko pomyslalam o tym „chce mi sie siku?” To nagle sie okazywalo, ze chce i to tak bardzo, ze zaraz nie wytrzymam😂 ale to glownie siedzialo w glowie, nie w pecherzu. Teraz przed pojsciem spac tez po kilka razy latam, w nocy dodatkowo budze sie z 2-3 razy na siku.
A z zaparciami niestety tez mam problem, ja od zawsze zalatwialam sie co 2-3 dni i teraz niestety jest to samo, chociaz i tak jest juz duzo lepiej niz w pierwszym trymestrze, wtedy idac do lazienki czulam sie jak przy porodzie😂
No mi po tamtej ciąży zostało, już drzwi od domu zamykałam i mówię nie no siku i nazad,a najgorzej gdzieś w trasę to tylko do auta wsiadłam już o sikaniu myślałam 🤣

W pierwszej ciąży ze schodów nie zdążyłam zejść z parteru już mi się siku chciało,w tej ciąży to samo.
A z zaparciami macie problem ?
Ja miałam zaparcia na początku, ale wyeliminowałam jasne pieczywo, wszystko co smażone, wprowadziłam mnóstwo produktów pełnoziarnistych, buraków itd i teraz już nie mam dłuższy czas problemu.

reklama
Do góry