kociamama.
Moderator
Tyle, ze ja zasypiam na lewym a w nocy i tak przekrecam sie na prawy no lewa noga nie daje rady. Poleze chwile na prawym i zaraz boli mnie prawa. Po prostu nie jestem przyzwyczajona do spania typowo na boku niezaleznie od tego na ktorej stronie spie.. zasypiam 24-01 i nie ma nocy, zebym nie obudzila sie kolo 3. Juz sobie wkladam poduszke miedzy nogi, ubijam koldre za plecami, kombinuje jak moge. Dzis ma do mnie przyjsc poduszka z poofi w ksztalcie 9, mam nadzieje, ze troche pomoze bo nie chce nawet myslec co to bedzie jak dojdzie do tego jeszcze duzy brzuchZ tym lewym bokiem to wiecie... Jak nie ma ewidentnych wskazań, to lepiej się tym mocno nie terroryzować, bo po pierwsze biodro i ramię nie wytrzymają, po drugie czytałam, że może to wpływać na asymetrię u dziecka. Więc zasypiam na lewym, a jak się zrobi niewygodnie, to bez wyrzutów sumienia zmieniam na prawy Z tego co czytam to jestem szczęściarą, bo zasypiam koło 21/22 i może z 2 pobudkami w nocy śpię do 8 Sporadycznie mam kłopot, żeby po pobudce spać dalej, a jak już to na słuchawkach włączam sobie podcasty i przy nich najczęściej zasypiam