O to duży ja mialam w 20t2d to 367 i to wychodziło że o dwa dni wyprzedza według wagi.a jak robię u nas na NFZ to zawsze mi wychodzi że młody jest o tydzień większyWaga malucha była w 20+1 410 gr, a apka ktorą mam pokazywała że na ten moment waga powinna być około 350 gr. Lekarz powiedział, że maluch duży, większy niż średnia. A ja ogólnie w ogóle nie mam brzucha. Dziś mi apka pokazuje, że zjadlam 2300 kalorii, więc jem dużo. Hemoglobina ok, 12.1 a hematokryt mam 33.1, spadł o 1 w stosunku to poprzedniego miesiąca. Lekarz mi teraz skomentował wyniki, że są ok, ro chyba nie ma się czym martwić. Cukier na czczo mi wyszedł bardzo niski, 74.
reklama
Anulka4247
Fanka BB :)
Lekarz powiedział, że wszystkie wymiary i waga o ponad tydzień większeO to duży ja mialam w 20t2d to 367 i to wychodziło że o dwa dni wyprzedza według wagi.a jak robię u nas na NFZ to zawsze mi wychodzi że młody jest o tydzień większy
kaha216
Moderator
mam dokładnie tak samo ale chyba to normalne...Jak mi lekarz mówi, że jest wszystko dobrze, to jestem spokojna, ale z tym spokojem jest tak, że im bliżej wizyty, tym nieuzasadnione, wyssane z palca, lęki pojawiają się częściej
Ja jestem i tu i na prywatnej
A w ogóle ktoś z tej grupy prywatnej tu zagląda?
Tak, codziennie dorodny pęczek pietruszki + dodatki jako przegryzka do miksera. Ja lubię z jabłkiem, ale teraz taki czas ze myśle ze jakiekolwiek świeże owoce będą pyszne czasami dorzucam różne zdrowe dodatki, np Płatki owsiane, chia czy orzechy nerkowca. Pyszka!Lekarz tez mówił,że noga konkret A rozumiem, że ta pietruszka jako dodatek? Dobry pomysł, pietruszka bardzo zdrowa Ja myślałam o zajęciach z jogi dla kobiet w ciąży, a tak to póki co w domu sobie coś ćwiczę, tez byłam aktywna i nie chce się zasiedzieć. Ale ostatnio już coraz gorzej z możliwościami, siedzę na kanapie i sapię jak lokomotywa. O to podobnie mamy z wagą mi teraz od ostatniej wizyty ponad dwa kilo.
kociamama.
Moderator
Dziewczyny a jak u Was ze spaniem?
U mnie masakra, pospie z 2-3h i sie budze bo bola mnie nogi. Zawsze spalam tak w polowie na prawym boku a w polowie na brzuchu, teraz zmienilam strone na lewa bo podobno tak lepiej i cala noc sie pilnuje, zeby nie przekrecac sie na brzuch przez co w polowie nocy juz tak mnie bola nogi, ze nie moge spac. Pokrece sie troche, posiedze na telefonie, w koncu zasne i za pare godz znowu sie obudze
U mnie masakra, pospie z 2-3h i sie budze bo bola mnie nogi. Zawsze spalam tak w polowie na prawym boku a w polowie na brzuchu, teraz zmienilam strone na lewa bo podobno tak lepiej i cala noc sie pilnuje, zeby nie przekrecac sie na brzuch przez co w polowie nocy juz tak mnie bola nogi, ze nie moge spac. Pokrece sie troche, posiedze na telefonie, w koncu zasne i za pare godz znowu sie obudze
Koniczynka93
Też tak spałam że w połowie na boku i w połowie na brzuchu... I też ciężko mi się jest przestawić, śpię bardzo źle... Też budzę się co 2/3h i się kręcę na łóżku, dodatkowo toaletę odwiedzam średnio dwa razy na noc..Dziewczyny a jak u Was ze spaniem?
Ostatnia edycja:
Anulka4247
Ja też mam problemy ze snem, ale bardziej ze wzgledu na głowę jak się kładę to zaraz zaczyna mi się gonitwa myśli w głowie. Zaczęłam pić melisę przed snem i chyba trochę pomaga. Ale jak obudzę się w nocy czy nad ranem np. siku, to już nie usnę.Też tak spałam że w połowie na boku i w połowie na brzuchu... I też ciężko mi się jest przestawić, śpię bardzo źle... Też budzę się co 2/3h i się kręcę na łóżku, dodatkowo toaletę odwiedzam średnio dwa razy na noc..
reklama