reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Ja już dziewczyny po połówkowych :) Lekarz mi przepisał tardyferon, bo hemoglobina trochę niższa. A dzieckiem wszystko dobrze, wszystko na swoim miejscu. A u mnie 6 kg na plusie, w tym miesiącu poleciałam 😀
Kurcze nie mam takich fajnych ujęć z mojego polówkowego bo mały byl do nas pleckami. Ja mam 2 kg tylko na plusie od początku, żrę na potęgę wg wskazań dietetyka, a nic nie przybywa. Myślałam, że to dziecko wyjdzie niewielkie na połówkowym, a wszystkie wymiary większe niż średnia dla tego tygodnia. Też mi hemoglobina spadła, może lekarz coś przepisze.

reklama
Kurcze nie mam takich fajnych ujęć z mojego polówkowego bo mały byl do nas pleckami. Ja mam 2 kg tylko na plusie od początku, żrę na potęgę wg wskazań dietetyka, a nic nie przybywa. Myślałam, że to dziecko wyjdzie niewielkie na połówkowym, a wszystkie wymiary większe niż średnia dla tego tygodnia. Też mi hemoglobina spadła, może lekarz coś przepisze.
Ja mam połówkowe za 1,5 tygodnia, ale też 2 kg na plusie 🙂 Jem wszystko na co mam ochotę, ale jakoś tak w ciąży mam ochotę raczej na zdrowe, z niezdrowych tylko lody 🙂

A jak waga malucha? :) a jaką masz hemoglobinę? Jak Wy to
Robicie, że tylko dwa kg 😀

A duphaston długo brałaś ?
Magnez, Duphaston i progesteeron dopochwowy miałam zapisane od krwawienia w 8tc. Teraz jestem w 21/22 TC i wczoraj wzięłam ostatnia tabletkę duphastonu. W poprzedniej ciąży było podobnie (krwawienia i krwiak, chyba odstawiłam duphaston całkowicie w 24 tc). Magnez biorę Magne B6 forte 3x1 i na pewno nie będę zmniejszać, może będę zwiększać lub wprowadzę wcierki z oliwy magnezowej. Ja zawsze mialam zwiększone zapotrzebowanie na magnez ze względu na drobną anatomiczna wadę mojego serca. Mimo że biorę tyle tabletek i mam dobry poziom we krwi (także potasu), zdarzają mi się skurcze łydek.

A jak waga malucha? :) a jaką masz hemoglobinę? Jak Wy to
Robicie, że tylko dwa kg 😀
Waga malucha była w 20+1 410 gr, a apka ktorą mam pokazywała że na ten moment waga powinna być około 350 gr. Lekarz powiedział, że maluch duży, większy niż średnia. A ja ogólnie w ogóle nie mam brzucha. Dziś mi apka pokazuje, że zjadlam 2300 kalorii, więc jem dużo. Hemoglobina ok, 12.1 a hematokryt mam 33.1, spadł o 1 w stosunku to poprzedniego miesiąca. Lekarz mi teraz skomentował wyniki, że są ok, ro chyba nie ma się czym martwić. Cukier na czczo mi wyszedł bardzo niski, 74.

I tak źle i tak niedobrze🙂 Jak się ma za mało wagi to się człowiek stresuje, że maluch nie rośnie.. No ale brzuch znkolei rośnie a maluch wierzga 😁
To prawda :) Ale z wagą tez nie ma co się spinać, to dość indywidualna sprawa. Jak wszystko z mamą i dzieckiem dobrze to nie ma co się martwić :)

Waga malucha była w 20+1 410 gr, a apka ktorą mam pokazywała że na ten moment waga powinna być około 350 gr. Lekarz powiedział, że maluch duży, większy niż średnia. A ja ogólnie w ogóle nie mam brzucha. Dziś mi apka pokazuje, że zjadlam 2300 kalorii, więc jem dużo. Hemoglobina ok, 12.1 a hematokryt mam 33.1, spadł o 1 w stosunku to poprzedniego miesiąca. Lekarz mi teraz skomentował wyniki, że są ok, ro chyba nie ma się czym martwić. Cukier na czczo mi wyszedł bardzo niski, 74.
To duży chłopak będzie 😀 U mnie 20+6 i 384g. A to ładne wyniki :) U mnie hemoglobina 11 a hematokryt 31. Za jakiś czas znowu zrobię i zobaczę czy winko się poprawiły.

reklama
To prawda :) Ale z wagą tez nie ma co się spinać, to dość indywidualna sprawa. Jak wszystko z mamą i dzieckiem dobrze to nie ma co się martwić :)
Jak mi lekarz mówi, że jest wszystko dobrze, to jestem spokojna, ale z tym spokojem jest tak, że im bliżej wizyty, tym nieuzasadnione, wyssane z palca, lęki pojawiają się częściej😁

Do góry