reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

W pierwszej ciąży ze schodów nie zdążyłam zejść z parteru już mi się siku chciało,w tej ciąży to samo.
A z zaparciami macie problem ?

reklama
W pierwszej ciąży ze schodów nie zdążyłam zejść z parteru już mi się siku chciało,w tej ciąży to samo.
A z zaparciami macie problem ?
Ja tez sikam na potege, tylko ze u mnie tak bylo od zawsze. Jak kladam sie spac to jeszcze siedzialam dosc dlugo w telefonie i w miedzy czasie musialam kilka razy skoczyc do lazienki. Jak tylko pomyslalam o tym „chce mi sie siku?” To nagle sie okazywalo, ze chce i to tak bardzo, ze zaraz nie wytrzymam😂 ale to glownie siedzialo w glowie, nie w pecherzu. Teraz przed pojsciem spac tez po kilka razy latam, w nocy dodatkowo budze sie z 2-3 razy na siku.
A z zaparciami niestety tez mam problem, ja od zawsze zalatwialam sie co 2-3 dni i teraz niestety jest to samo, chociaz i tak jest juz duzo lepiej niz w pierwszym trymestrze, wtedy idac do lazienki czulam sie jak przy porodzie😂

Ja też już czuje pierwsze ruchy, u mnie zaczęły się początkiem 19 tygodnia 🤩takie trzepotanie, albo takie lekkie szturchnięcie od środka.. Super uczucie ❤️
Ja mam poduszkę w kształcie C i niby spoko się śpi, ale minusem jest to że ciężko mi się z niej wygramolić jak chce wstać do toalety. A jakoś wysoka nie jestem 156 cm i na razie na liczniku 50 kg. A co to będzie przy 8 miesiącach... Pewnie będę musiała inna zakupić.
Ja mam U i podnoszę ramię do góry i wychodzę🙂

Ja tez mam noce i dni gdzie sikam co 5 min.
Na zaparcia polecam kiwi :)
Oooo o zaletach kiwi nie wiedzialam🙂 Ja codziennie sobie robię drugie śniadanie z jogurtu naturalnego, płatków owsianych, i owoców, często kiwi🙂 Myślę, że to u mnie załatwia sprawę 🙂

Ja tez mam noce i dni gdzie sikam co 5 min.
Na zaparcia polecam kiwi :)
Łoo kiwi ,przed ciążą było ok jak zjadłam a w ciąży kupiłam sobie i jak zjadłam myślałam że poronie taki ból brzucha dostałam, mówię może to po czym innym ale za dwa dni zjadłam pół i to samo,więc nie tknę dokonca ciąży.Przed ciąża nie miałam problemu regularnie codziennie byłam a teraz ani jabłko ani przeciery nie pomagają.

Ja tez sikam na potege, tylko ze u mnie tak bylo od zawsze. Jak kladam sie spac to jeszcze siedzialam dosc dlugo w telefonie i w miedzy czasie musialam kilka razy skoczyc do lazienki. Jak tylko pomyslalam o tym „chce mi sie siku?” To nagle sie okazywalo, ze chce i to tak bardzo, ze zaraz nie wytrzymam😂 ale to glownie siedzialo w glowie, nie w pecherzu. Teraz przed pojsciem spac tez po kilka razy latam, w nocy dodatkowo budze sie z 2-3 razy na siku.
A z zaparciami niestety tez mam problem, ja od zawsze zalatwialam sie co 2-3 dni i teraz niestety jest to samo, chociaz i tak jest juz duzo lepiej niz w pierwszym trymestrze, wtedy idac do lazienki czulam sie jak przy porodzie😂
No mi po tamtej ciąży zostało, już drzwi od domu zamykałam i mówię nie no siku i nazad,a najgorzej gdzieś w trasę to tylko do auta wsiadłam już o sikaniu myślałam 🤣

reklama
Do góry