reklama
kociamama.
Moderator
Ja tez sikam na potege, tylko ze u mnie tak bylo od zawsze. Jak kladam sie spac to jeszcze siedzialam dosc dlugo w telefonie i w miedzy czasie musialam kilka razy skoczyc do lazienki. Jak tylko pomyslalam o tym „chce mi sie siku?” To nagle sie okazywalo, ze chce i to tak bardzo, ze zaraz nie wytrzymam ale to glownie siedzialo w glowie, nie w pecherzu. Teraz przed pojsciem spac tez po kilka razy latam, w nocy dodatkowo budze sie z 2-3 razy na siku.W pierwszej ciąży ze schodów nie zdążyłam zejść z parteru już mi się siku chciało,w tej ciąży to samo.
A z zaparciami macie problem ?
A z zaparciami niestety tez mam problem, ja od zawsze zalatwialam sie co 2-3 dni i teraz niestety jest to samo, chociaz i tak jest juz duzo lepiej niz w pierwszym trymestrze, wtedy idac do lazienki czulam sie jak przy porodzie
crainte
Fanka BB :)
Ja mam U i podnoszę ramię do góry i wychodzęJa też już czuje pierwsze ruchy, u mnie zaczęły się początkiem 19 tygodnia takie trzepotanie, albo takie lekkie szturchnięcie od środka.. Super uczucie
Ja mam poduszkę w kształcie C i niby spoko się śpi, ale minusem jest to że ciężko mi się z niej wygramolić jak chce wstać do toalety. A jakoś wysoka nie jestem 156 cm i na razie na liczniku 50 kg. A co to będzie przy 8 miesiącach... Pewnie będę musiała inna zakupić.
Koniczynka93
Ja nie mam problemu, moja dieta to bardzooo duuużo warzyw i wszystko ciemne, więc u mnie czasami nawet w drugą stronęW pierwszej ciąży ze schodów nie zdążyłam zejść z parteru już mi się siku chciało,w tej ciąży to samo.
crainte
Oooo o zaletach kiwi nie wiedzialam Ja codziennie sobie robię drugie śniadanie z jogurtu naturalnego, płatków owsianych, i owoców, często kiwi Myślę, że to u mnie załatwia sprawęJa tez mam noce i dni gdzie sikam co 5 min.
Na zaparcia polecam kiwi
crainte
Heh, mój mąż chwilę przed ciążą skończył drugą łazienkę na piętrze obok sypialniW pierwszej ciąży ze schodów nie zdążyłam zejść z parteru już mi się siku chciało,w tej ciąży to samo.
Łoo kiwi ,przed ciążą było ok jak zjadłam a w ciąży kupiłam sobie i jak zjadłam myślałam że poronie taki ból brzucha dostałam, mówię może to po czym innym ale za dwa dni zjadłam pół i to samo,więc nie tknę dokonca ciąży.Przed ciąża nie miałam problemu regularnie codziennie byłam a teraz ani jabłko ani przeciery nie pomagają.Ja tez mam noce i dni gdzie sikam co 5 min.
Na zaparcia polecam kiwi
No mi po tamtej ciąży zostało, już drzwi od domu zamykałam i mówię nie no siku i nazad,a najgorzej gdzieś w trasę to tylko do auta wsiadłam już o sikaniu myślałamJa tez sikam na potege, tylko ze u mnie tak bylo od zawsze. Jak kladam sie spac to jeszcze siedzialam dosc dlugo w telefonie i w miedzy czasie musialam kilka razy skoczyc do lazienki. Jak tylko pomyslalam o tym „chce mi sie siku?” To nagle sie okazywalo, ze chce i to tak bardzo, ze zaraz nie wytrzymam ale to glownie siedzialo w glowie, nie w pecherzu. Teraz przed pojsciem spac tez po kilka razy latam, w nocy dodatkowo budze sie z 2-3 razy na siku.
A z zaparciami niestety tez mam problem, ja od zawsze zalatwialam sie co 2-3 dni i teraz niestety jest to samo, chociaz i tak jest juz duzo lepiej niz w pierwszym trymestrze, wtedy idac do lazienki czulam sie jak przy porodzie
Ja chleb razowy na potęgę jadłam przed ciążą w ciąży mi coś nie służy.Ja nie mam problemu, moja dieta to bardzooo duuużo warzyw i wszystko ciemne, więc u mnie czasami nawet w drugą stronę
reklama
crainte
To trochę trudniej... Ja przeszłam na ciemny chleb, razowy makaron, brązowy ryż i jest mi z tym dobrze Najgorzej jak jem poza domem, wtedy mięta na nocJa chleb razowy na potęgę jadłam przed ciążą w ciąży mi coś nie służy.