W plastikowym kubeczku rozpuszczają z wodą tak gdzieś więcej niż 3/⁴wody, nie wiem czy każda ma ta sama dawkę do rozpuszczenia ,chyba tak , ja mam zapisane 75gA ile jest tej glukozy do wypicia? To przygotuję się psychicznie
reklama
Ja miałam zwykłą a w punkcie pobrań Panie same mi tą cytrynę wcisnęły do przejścia - miałam dwa razy a też mało cukru w mojej codziennej diecieSlyszalam polecajki o tej glukozie smakowej, cytrynowa podobno tez jest . Jakbym nie znalazła wezme ze sobą cytrynę
Nie nastawiaj się, że będzie źle ja miałam samochód obok punktu i siedziałam z otwartym oknem, można też dosłownie łyczek niegazowanej wody w przypadku mdłościJa też w czerwcu mam iść ,a co czekałam w punkcie pobrań to zawsze jakaś ciężarna pila glukozę i niektóre leciały na kozetke bo im było słabo. Czuje że mnie też zemdli bo na czczo taka dawka cukru choć przy pierwszej ciąży pamiętam że było ok więc zobaczymy.
crainte
Fanka BB :)
Nie ja pierwsza, nie ostatnia. Jakoś to będzieW plastikowym kubeczku rozpuszczają z wodą tak gdzieś więcej niż 3/⁴wody, nie wiem czy każda ma ta sama dawkę do rozpuszczenia ,chyba tak , ja mam zapisane 75g
aspekt
Raczej obstawiam, że duphaston i magnez wyciszają Ci skurcze patologiczne (co wpisuje się w obraz Twojej sytuacji z bakteriami i plamieniem)... A czujesz już wyraźnie ruchy dziecka? Bo może jesteś akurat na etapie, że dziecko się wypina i odczuwasz jak skurcz a za kilka dni to będą wyraźne kopniaki? Ja mam nadzieję odczuwać skurcze przepowiadające dopiero w 39 TC, bo inaczej dostanę fioła ze swoją historią porodowa, ale wiem, że to daleko posunięte fantazjowanie...A skurcze przepowiadające któraś już z was ma ? Mi trochę osłabły po tym leku ale czasem czuję że macica i tak walczy.
Jeżeli nie było wcześniej cukrzycy ciążowej i glukoza na czczo ok to tak robi się dopiero po 20 czy w 24 tygodniu, ale cukrzyca w poprzedniej ciąży jest wskazaniem do robienia krzywej cukrowej od razu. Moja diabetolog to potwierdziła.Ja też krzywej nie miałam. Tylko zwykłą glukoze, a krzywa miedzy 24 a 28 tygodniem
To badanie ktorego się najbardziej obawiam
Samo badanie nie jest fajne, ale kobietki dla pocieszenia ja robiłam w 9 tc wymiotowałam wtedy cały czas jak kot, ale glukozę jakoś przeżyłam więc już po połowie nie jest aż tak źle...
Tak smakowa jest zdecydowanie lepsza, ja musiałam mieć swoją 75 g, nie wszędzie są tak miłe panie że wcisną cytrynkę
Moja od zawsze chciała , teraz jest duża, jak poroniłam płakała,teraz się cieszyJeszcze jest malutki, póki urodzi się dzidzia to podrośnie i oswoi się z myślą ja jeszcze nie pytałam o to, ale myślę, że reakcja będzie taka jak u Twojego synka
Tak,właśnie mam te leki ale duphaston mi dał dwa opakowania a to mi na 12dni starczy i niby się go tak nie odstawia hop siup. W tamtej ciąży luteinę miałam już od połowy dokonca ze względu na szyjkę.Ta młody już daje tam salta,naszczescie że czuje ruchy bo bym wogole sfiksowala.Raczej obstawiam, że duphaston i magnez wyciszają Ci skurcze patologiczne (co wpisuje się w obraz Twojej sytuacji z bakteriami i plamieniem)... A czujesz już wyraźnie ruchy dziecka? Bo może jesteś akurat na etapie, że dziecko się wypina i odczuwasz jak skurcz a za kilka dni to będą wyraźne kopniaki? Ja mam nadzieję odczuwać skurcze przepowiadające dopiero w 39 TC, bo inaczej dostanę fioła ze swoją historią porodowa, ale wiem, że to daleko posunięte fantazjowanie...
aspekt
Ja teraz odstawiłam duphaston (ale dopochwowo progesteorn biorę cały czas) i robialm to stopniowo.Moja od zawsze chciała , teraz jest duża, jak poroniłam płakała,teraz się cieszy
Tak,właśnie mam te leki ale duphaston mi dał dwa opakowania a to mi na 12dni starczy i niby się go tak nie odstawia hop siup. W tamtej ciąży luteinę miałam już od połowy dokonca ze względu na szyjkę.Ta młody już daje tam salta,naszczescie że czuje ruchy bo bym wogole sfiksowala.
reklama
Te skurcze już się mogą pojawiać od 20tyg niby to normalne o ile trwają 30sekund.Moja od zawsze chciała , teraz jest duża, jak poroniłam płakała,teraz się cieszy
Tak,właśnie mam te leki ale duphaston mi dał dwa opakowania a to mi na 12dni starczy i niby się go tak nie odstawia hop siup. W tamtej ciąży luteinę miałam już od połowy dokonca ze względu na szyjkę.Ta młody już daje tam salta,naszczescie że czuje ruchy bo bym wogole sfiksowala.