reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
Ja mam w kształcie u ale rzadko z niej korzystam bo mnie drażni zanim ją dobrze uloże,a potem budzę się a ona na podłodze bo ja wykopie hehe
Ja mam w kształcie C dobrze się śpi mi na niej, ale ciężko mi w nocy z niej się wypłątać jak chce wstać z łóżka, a co to będzie jak dojdzie większy brzuch 😳

Z tym lewym bokiem to wiecie... Jak nie ma ewidentnych wskazań, to lepiej się tym mocno nie terroryzować, bo po pierwsze biodro i ramię nie wytrzymają, po drugie czytałam, że może to wpływać na asymetrię u dziecka. Więc zasypiam na lewym, a jak się zrobi niewygodnie, to bez wyrzutów sumienia zmieniam na prawy🙂 Z tego co czytam to jestem szczęściarą, bo zasypiam koło 21/22 i może z 2 pobudkami w nocy śpię do 8🙂 Sporadycznie mam kłopot, żeby po pobudce spać dalej, a jak już to na słuchawkach włączam sobie podcasty i przy nich najczęściej zasypiam🙂
Tyle, ze ja zasypiam na lewym a w nocy i tak przekrecam sie na prawy no lewa noga nie daje rady. Poleze chwile na prawym i zaraz boli mnie prawa. Po prostu nie jestem przyzwyczajona do spania typowo na boku niezaleznie od tego na ktorej stronie spie.. zasypiam 24-01 i nie ma nocy, zebym nie obudzila sie kolo 3. Juz sobie wkladam poduszke miedzy nogi, ubijam koldre za plecami, kombinuje jak moge. Dzis ma do mnie przyjsc poduszka z poofi w ksztalcie 9, mam nadzieje, ze troche pomoze bo nie chce nawet myslec co to bedzie jak dojdzie do tego jeszcze duzy brzuch😅

Ja mam w kształcie u ale rzadko z niej korzystam bo mnie drażni zanim ją dobrze uloże,a potem budzę się a ona na podłodze bo ja wykopie hehe
Moja w kształcie U jest idealnie dopasowana od samego początku. Sprawdza się świetnie🙂 Ma też ten plus, że opieram się o nią plecami i śpię tak jakby na plecach, ale na boku🙂 Ale wiadomo, każdemu sprawdzi się co innego🙂

Tyle, ze ja zasypiam na lewym a w nocy i tak przekrecam sie na prawy no lewa noga nie daje rady. Poleze chwile na prawym i zaraz boli mnie prawa. Po prostu nie jestem przyzwyczajona do spania typowo na boku niezaleznie od tego na ktorej stronie spie.. zasypiam 24-01 i nie ma nocy, zebym nie obudzila sie kolo 3. Juz sobie wkladam poduszke miedzy nogi, ubijam koldre za plecami, kombinuje jak moge. Dzis ma do mnie przyjsc poduszka z poofi w ksztalcie 9, mam nadzieje, ze troche pomoze bo nie chce nawet myslec co to bedzie jak dojdzie do tego jeszcze duzy brzuch😅
Mnie przed erą poduszki bolały biodra, ramiona i kolana, a w ciągu dnia kręgosłup, ale to juz typowo dla moich problemów z kręgosłupem🙂 Z poduszką jest mi duuuużo lepiej, cudów nie ma, ale potrzebę wstania i rozchodzenia mam koło 7-8, a nie tak jak wcześniej koło 3-4🙂

Moja w kształcie U jest idealnie dopasowana od samego początku. Sprawdza się świetnie🙂 Ma też ten plus, że opieram się o nią plecami i śpię tak jakby na plecach, ale na boku🙂 Ale wiadomo, każdemu sprawdzi się co innego🙂
Ja mam kręgosłup Czarnobyla, i budzę się z bólem pleców. Może jestem za długa na tą poduszkę dlatego tak się mi ciężko z nią uformować 🤔

reklama
Ja mam kręgosłup Czarnobyla, i budzę się z bólem pleców. Może jestem za długa na tą poduszkę dlatego tak się mi ciężko z nią uformować 🤔
Jesteś rocznik 89?🙂 Jesteśmy blisko🙂 Generalnie to na ten ciążowy ból kręgosłupa pomaga pozycja na boku z poduszką między kolanami. Ja mam dyskopatię i rwy kulszowe w przeszłości , ale póki co się sprawdza🙂

Do góry