reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

No niestety badanie nie należy do przyjemnych. Ja go wykonywałam w pierwszym trymestrze przy mdłościach, ale jakoś dałam radę, mój lekarz mi pozwolił dodać sok z ćwiartki cytryny i jakoś poszło.. Ale niestety cukrzyca jest i trzeba dietę trzymać. A dodatkowo insulinę mam na noc bo cukry na czczo mi szaleją w ciąży 😔
A ile jest tej glukozy do wypicia?🙂 To przygotuję się psychicznie 🙂

reklama
No niestety badanie nie należy do przyjemnych. Ja go wykonywałam w pierwszym trymestrze przy mdłościach, ale jakoś dałam radę, mój lekarz mi pozwolił dodać sok z ćwiartki cytryny i jakoś poszło.. Ale niestety cukrzyca jest i trzeba dietę trzymać. A dodatkowo insulinę mam na noc bo cukry na czczo mi szaleją w ciąży 😔

Slyszalam polecajki o tej glukozie smakowej, cytrynowa podobno tez jest 😁. Jakbym nie znalazła wezme ze sobą cytrynę 🤗

Dziękuje bardzo :) mam już wyniki morfologii i erytrocyty 3,51 a hemoglobina 11, jestem jeszcze przeziębiona i pewnie bez sensu zarobiłam badania. Mogłam poczekać aż dojdę do siebie ale dzisiaj wizyta i chciałam mieć wyniki ze sobą. Super wieści u Ciebie :) U mnie tez dziewczynka 😀
Jeszcze troszkę nas zostało 😁
Sprawdz koniecznie ferrytynine i żelazo!

ja czuje się od miesiąca jak nowo narodzona🥳 i mam nadzieję że tak zostanie na jakiś czas, te pierwsze miesiące byly zabójcze 😅.

Wczoraj miałam połówkowe, co prawda w LuxMedzie (nie do końca im ufam, bo wszystko trwało maksymalnie 10 minut🙄) ale wyglada na to że mam zdrową Dziewczynę! Jeszcze potwierdze wszystko u innego lekarza i mogę się zabierać za przyjemnosci - zakupy😉.

Trzymam kciuki za Twoje wyniki!

Czy któraś z Was ma problem z hemoglobiną, przyjmuje żelazo i ma przez nie takie bóle jelit?

Ja też krzywej nie miałam. Tylko zwykłą glukoze, a krzywa miedzy 24 a 28 tygodniem🤔

To badanie ktorego się najbardziej obawiam😃
Ja też w czerwcu mam iść ,a co czekałam w punkcie pobrań to zawsze jakaś ciężarna pila glukozę i niektóre leciały na kozetke bo im było słabo. Czuje że mnie też zemdli bo na czczo taka dawka cukru 😱choć przy pierwszej ciąży pamiętam że było ok więc zobaczymy.

Ja też w czerwcu mam iść ,a co czekałam w punkcie pobrań to zawsze jakaś ciężarna pila glukozę i niektóre leciały na kozetke bo im było słabo. Czuje że mnie też zemdli bo na czczo taka dawka cukru 😱choć przy pierwszej ciąży pamiętam że było ok więc zobaczymy.
No właśnie... najgorzej jak kogos zemdli No. Po godzinie... a później wszystko od nowa🤪, trzeba powtórzyć.

Martwię się tez, bo jak wstaje jestem straaaaasznie głodna, nie wiem jak wytrwam 2 godziny tylko o tej glukozie😁

reklama
Tak, sporo nas dalej tu podgląda posty.
Te którym zależy na byciu w grupie prywatnej proponuje napisać do dziewczyn pierwotnie mających oko na założenie forum prywatnego.

Nie bądźcie jadowite- zajmowanie się forum jest czubkiem góry lodowej obowiązków wielu z Nas i najzwyczajniej nie poświęcamy na to pełnego etatu, nikt nam za to nie płaci, medalu nie da …

Wykażcie trochę wyrozumiałości, matka matce, kobieta kobiecie, ciężarna ciężarnej 💪

@Kruszek91 @Jusik @Betty2 -
Kojarzycie kto się zajmuje przyjmowaniem dziewczyn na forum ?

Pozdrawiam was w tym jakże wyjątkowym dla nas , mam, dniu 👍💪❤️

Do góry