reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Ma tę zaletę, że montujesz na isofixy albo zapinasz za siedzeniem takim zapięciem odobnym do zapięcia pasów.

reklama
A czujecie już ruchy??🙈🙈🙈 ja czuje czasami ale to musi być dobra pozycja i najczęściej po czyms słodkim 😂🙈🙈🙈

Moja się bardzo wierci :D teraz już coraz lepiej przez brzuch widać. Dzisiaj 18+3 tc a pierwsze ruchy poczułam już ze dwa tygodnie temu. W tej ciąży najwcześniej.
U mnie też już niektóre widać na brzuchu, nie tylko czuć. Ja, o dziwo, najwcześniej czułam z pierwszym dzieckiem, najpóźniej z drugim. Ale bywaja jeszcze dni, że nie czuje żadnych ruchów.

Dziewczyny czy zjadacie rzeczywiście tę zwiększoną liczbę kalorii? U mnie to powinno być około 2200. Ja niesety bardzo mało jak na razie przybrałam na wadze, niecałe 2 kg do tygodnia 18+2. Bylam wczoraj u dietetyka i powiedział, że za mało jem. Oczywiście też za mało mięsa czerwonego bo hemoglobina i hematokryt mocno spadły. Jak zaczęłam liczyć w apce to wychodzi, że zjadalam max 1900 kalorii, ale więcej już nie mogę w siebie wcisnąć. Czy wam wzrósł apetyt wyraźnie? Bo mi to mam wrażenie, że nawet spadł. Nigdy nie byłam niejadkiem, a teraz na prawdę mi się nie chce tak jeść.

Dziewczyny czy zjadacie rzeczywiście tę zwiększoną liczbę kalorii? U mnie to powinno być około 2200. Ja niesety bardzo mało jak na razie przybrałam na wadze, niecałe 2 kg do tygodnia 18+2. Bylam wczoraj u dietetyka i powiedział, że za mało jem. Oczywiście też za mało mięsa czerwonego bo hemoglobina i hematokryt mocno spadły. Jak zaczęłam liczyć w apce to wychodzi, że zjadalam max 1900 kalorii, ale więcej już nie mogę w siebie wcisnąć. Czy wam wzrósł apetyt wyraźnie? Bo mi to mam wrażenie, że nawet spadł. Nigdy nie byłam niejadkiem, a teraz na prawdę mi się nie chce tak jeść.
Ja zjadam czasami nawet 7 posiłków dziennie, szybko glodnieje... 🙈 Ale u mnie to cukrzyca ciążowa.. Aktualnie 17+0. Waga na początku spadła o 3kg, teraz dopiero zaczęła iść do góry.. Ważę na ten moment 49,5 kg przy wzroście 156 cm. A wyniki z krwi na razie ok, norma, chodź widzę że lekko hemoglobina mi się obniżyła w stosunku do ostatnich badań

@04ma ja również jeszcze nic nie czuje 😔 ale gdzieś czytałam że te ruchy na początku mogą być odczuwane jako burczenie w brzuchu, ale czy to prawda... 🤔

Ja zjadam czasami nawet 7 posiłków dziennie, szybko glodnieje... 🙈 Ale u mnie to cukrzyca ciążowa.. Aktualnie 17+0. Waga na początku spadła o 3kg, teraz dopiero zaczęła iść do góry.. Ważę na ten moment 49,5 kg przy wzroście 156 cm. A wyniki z krwi na razie ok, norma, chodź widzę że lekko hemoglobina mi się obniżyła w stosunku do ostatnich badań

@04ma ja również jeszcze nic nie czuje 😔 ale gdzieś czytałam że te ruchy na początku mogą być odczuwane jako burczenie w brzuchu, ale czy to prawda.

reklama
A ja 5. posiłku już wmusić czasem nie mogę...brzuch mi też nie rośnie... nie wiem. Dobrze, że w przyszłym tygodniu wizyta, bo już się martwię.

Do góry