reklama
aspekt
Fanka BB :)
Obyś nie miała okazji sprawdzaćZobacz załącznik 1398692
Mam nadzieję, że udało mi się dodać zdjęcie Generalnie jestem zadowolona, ale stłuczki nie miałam, więc nie wiem jak się zachowa
Magdalenams
Moja się bardzo wierci teraz już coraz lepiej przez brzuch widać. Dzisiaj 18+3 tc a pierwsze ruchy poczułam już ze dwa tygodnie temu. W tej ciąży najwcześniej.A czujecie już ruchy?? ja czuje czasami ale to musi być dobra pozycja i najczęściej po czyms słodkim
aspekt
U mnie też już niektóre widać na brzuchu, nie tylko czuć. Ja, o dziwo, najwcześniej czułam z pierwszym dzieckiem, najpóźniej z drugim. Ale bywaja jeszcze dni, że nie czuje żadnych ruchów.Moja się bardzo wierci teraz już coraz lepiej przez brzuch widać. Dzisiaj 18+3 tc a pierwsze ruchy poczułam już ze dwa tygodnie temu. W tej ciąży najwcześniej.
Anulka4247
Dziewczyny czy zjadacie rzeczywiście tę zwiększoną liczbę kalorii? U mnie to powinno być około 2200. Ja niesety bardzo mało jak na razie przybrałam na wadze, niecałe 2 kg do tygodnia 18+2. Bylam wczoraj u dietetyka i powiedział, że za mało jem. Oczywiście też za mało mięsa czerwonego bo hemoglobina i hematokryt mocno spadły. Jak zaczęłam liczyć w apce to wychodzi, że zjadalam max 1900 kalorii, ale więcej już nie mogę w siebie wcisnąć. Czy wam wzrósł apetyt wyraźnie? Bo mi to mam wrażenie, że nawet spadł. Nigdy nie byłam niejadkiem, a teraz na prawdę mi się nie chce tak jeść.
Koniczynka93
Ja zjadam czasami nawet 7 posiłków dziennie, szybko glodnieje... Ale u mnie to cukrzyca ciążowa.. Aktualnie 17+0. Waga na początku spadła o 3kg, teraz dopiero zaczęła iść do góry.. Ważę na ten moment 49,5 kg przy wzroście 156 cm. A wyniki z krwi na razie ok, norma, chodź widzę że lekko hemoglobina mi się obniżyła w stosunku do ostatnich badańDziewczyny czy zjadacie rzeczywiście tę zwiększoną liczbę kalorii? U mnie to powinno być około 2200. Ja niesety bardzo mało jak na razie przybrałam na wadze, niecałe 2 kg do tygodnia 18+2. Bylam wczoraj u dietetyka i powiedział, że za mało jem. Oczywiście też za mało mięsa czerwonego bo hemoglobina i hematokryt mocno spadły. Jak zaczęłam liczyć w apce to wychodzi, że zjadalam max 1900 kalorii, ale więcej już nie mogę w siebie wcisnąć. Czy wam wzrósł apetyt wyraźnie? Bo mi to mam wrażenie, że nawet spadł. Nigdy nie byłam niejadkiem, a teraz na prawdę mi się nie chce tak jeść.
@04ma ja również jeszcze nic nie czuje ale gdzieś czytałam że te ruchy na początku mogą być odczuwane jako burczenie w brzuchu, ale czy to prawda...
Anulka4247
Ja zjadam czasami nawet 7 posiłków dziennie, szybko glodnieje... Ale u mnie to cukrzyca ciążowa.. Aktualnie 17+0. Waga na początku spadła o 3kg, teraz dopiero zaczęła iść do góry.. Ważę na ten moment 49,5 kg przy wzroście 156 cm. A wyniki z krwi na razie ok, norma, chodź widzę że lekko hemoglobina mi się obniżyła w stosunku do ostatnich badań
@04ma ja również jeszcze nic nie czuje ale gdzieś czytałam że te ruchy na początku mogą być odczuwane jako burczenie w brzuchu, ale czy to prawda.
reklama
Anulka4247
A ja 5. posiłku już wmusić czasem nie mogę...brzuch mi też nie rośnie... nie wiem. Dobrze, że w przyszłym tygodniu wizyta, bo już się martwię.