reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Cześć Dziewczyny! To może ja też się przywitam dość niepewnie... U mnie ostatnia miesiączka była 25.12.2021r., więc to sam początek i jeszcze dużo może się wydarzyć. Dzisiaj idę do lekarza, strasznie się denerwuję. Termin z kalkulatora wychodzi na 1.10.2022r.
Daj znać czy było już coś widać :) ja mam termin z OM na 8.10, ale idę do lekarza 11.02

reklama
Ja czytałam, ze po pappa dziewczyny często się stresują, bo wychodzi duże ryzyko, a dziecko jest zdrowe i niepotrzebne nerwy się uruchamiają, z tego co obserwowałam to bardziej polecają Nifty, żeby zrobić i ja chyba na to się zdecyduje , ale na razie do pierwszej wizyty staram się nie wkręcać i za dużo nie planować :)
Ja mam zalecenie od genetyka dr Dudarewicza z ICZMP żeby zrobić pappa + USG prenatalne. W razie gdy coś będzie nie tak będziemy robić pewnie biopsję kosmówki jak ostatnio.
Przeraża mnie też cena nifty pro to ponad 2000, ale nie mówię nie.

My nie mamy imienia jeszcze 😉 najpierw czekamy czy chłopiec czy dziewczynka ale czuję że znów chłopiec 🙂 chociaż marzy mi się taka mała dziewczyneczka 🤗🤗 ale najważniejsze żeby było zdrowe dzieciątko!

Wiadomo najważniejsze zdrowe dziecko, wiem coś o tym...
ale jeśli mogłabym wybrać płeć wolałbym drugą córkę byłoby ekonomicznie taniej na strychu pełno dziewczęcych ubranek 😉

U nas jest chłopiec, marzy mi się też dziewczynka, ale byle zdrowe [emoji4] zobaczymy co dzisiaj na USG będzie widać, pewnie sam pęcherzyk no i ciekawi mnie na jakiej podstawie wyliczy mi termin porodu, kiedy nie dostałam jeszcze miesiączki po porodzie [emoji848]

U nas jest chłopiec, marzy mi się też dziewczynka, ale byle zdrowe [emoji4] zobaczymy co dzisiaj na USG będzie widać, pewnie sam pęcherzyk no i ciekawi mnie na jakiej podstawie wyliczy mi termin porodu, kiedy nie dostałam jeszcze miesiączki po porodzie [emoji848]
Trzymamy kciuki! I czekamy na informacje! 🙂 A pierwszy poród był naturalny czy cc?

Widzę, że nie tylko ja się boję, że coś może pójść nie tak. Mój mąż się tak nakręca, że wczoraj już chciał imię dla dziecka wybierać. Muszę go co chwilę sprowadzać na ziemię. Ale staraliśmy się od kwietnia więc oboje bardzo na to czekaliśmy.
Strach zawsze jest, od ciąży się zaczyna, a później to już istne szaleństwo 🙈 odkąd się synek urodził to ciągle jakiś diabeł w głowie siedzi, a to że zachoruje, że coś mu się złego przytrafi itd 🙈
ale trzeba myśleć, że wszystko będzie dobrze 😉
Odkąd zrobiłam betę i zobaczyłam, ze przyrasta to jestem pełna optymizmu, jak nie ja 😆
My mamy już imiona wybrane, zanim zaszłam w ciążę 😉 z córką też tak było 🤦
U nas dokładnie tak samo imiona wybrane już przed ciążą 🙈

Strach zawsze jest, od ciąży się zaczyna, a później to już istne szaleństwo 🙈 odkąd się synek urodził to ciągle jakiś diabeł w głowie siedzi, a to że zachoruje, że coś mu się złego przytrafi itd 🙈
ale trzeba myśleć, że wszystko będzie dobrze 😉
Odkąd zrobiłam betę i zobaczyłam, ze przyrasta to jestem pełna optymizmu, jak nie ja 😆

U nas dokładnie tak samo imiona wybrane już przed ciążą 🙈
oj tak masz rację, że od ciąży się zaczyna... A potem istny armagedon 😅🙈 ja mam już dwójke dzieci i jedno lepsze od drugiego 🤣 starszy to pół biedy, a ten mały to Rambo😄ja to czasem jak na chwilę się odwrócę i słyszę ciszę to lecę z duszą na ramieniu co on robi.. I nie raz to aż włosy dęba stają 🤦‍♀️🙈

reklama
oj tak masz rację, że od ciąży się zaczyna... A potem istny armagedon 😅🙈 ja mam już dwójke dzieci i jedno lepsze od drugiego 🤣 starszy to pół biedy, a ten mały to Rambo😄ja to czasem jak na chwilę się odwrócę i słyszę ciszę to lecę z duszą na ramieniu co on robi.. I nie raz to aż włosy dęba stają 🤦‍♀️🙈
Skąd ja to znam 🙈
Nie pocieszylas, myślałam że przy drugim będzie łatwiej 😂😂

Do góry