reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Hej :) rozumiem co czujesz, ja liczę ze dotrwam bez problemów jeszcze caludki tydzień i ze strachem chodzę do toalety, żeby nie znaleźć przykrej niespodzianki. Wiec trzymam kciuki i dawaj znać co lekarz powie i czy z ciążą wszystko dobrze :) trzeba nam tylko spokojnie oddychać i myśleć o dobrych rzeczach :)
Mam identycznie..za każdym razem jak idę siusiu..pewnie ,że dam znać . Ja nawet nie wiem czy się mogę cieszyć . Jutro napiszę co lekarz powie ,choć mam nadzieję,że będzie tylko lepiej ( ale stres się pojawia ) ..dziękuję za wsparcie to jest bardzo miłe ❤️

reklama
Widzę, że nie tylko ja się boję, że coś może pójść nie tak. Mój mąż się tak nakręca, że wczoraj już chciał imię dla dziecka wybierać. Muszę go co chwilę sprowadzać na ziemię. Ale staraliśmy się od kwietnia więc oboje bardzo na to czekaliśmy.

My mieliśmy nadzieję ..mój narzeczony wciąż pyta za każdym razem czy wszystko jest w porządku . Mam wrażenie ,że on patrzy na to wszystko chłodniejszym wzrokiem . Przeżyliśmy trochę .. dlatego teraz staram się bardzo uważać na siebie ..bardziej niż zwykle . Wszystko u Ciebie będzie dobrze ,zobaczysz :) życzę Ci tego z całego serca :) czasem radość jest ciężka do ukrycia i do pohamowania więc nie dziwię się Twojemu mężowi . Dobrze ,że macie siebie nawzajem:)

Widzę, że nie tylko ja się boję, że coś może pójść nie tak. Mój mąż się tak nakręca, że wczoraj już chciał imię dla dziecka wybierać. Muszę go co chwilę sprowadzać na ziemię. Ale staraliśmy się od kwietnia więc oboje bardzo na to czekaliśmy.
My mamy już imiona wybrane, zanim zaszłam w ciążę 😉 z córką też tak było 🤦

Wiecie co a ja planuję też wizyty na NFZ, z racji że nasz syn odszedł od nas w 14tc z powodu wady genetycznej należą mi się prenatalne i pappa na NFZ ale potrzebne skierowanie z państwowego gabinetu. Więc w tygodniu między 14 a 18 lutego idę państwowo, nie liczę na wiele chce tylko skierowanie 😉
A taka właściwą wizyta 28 u mojej gin która ma megaśny sprzęt więc w 8tc będzie już co nieco widać 😙

Wiecie co a ja planuję też wizyty na NFZ, z racji że nasz syn odszedł od nas w 14tc z powodu wady genetycznej należą mi się prenatalne i pappa na NFZ ale potrzebne skierowanie z państwowego gabinetu. Więc w tygodniu między 14 a 18 lutego idę państwowo, nie liczę na wiele chce tylko skierowanie 😉
A taka właściwą wizyta 28 u mojej gin która ma megaśny sprzęt więc w 8tc będzie już co nieco widać 😙
Pewnie, jeśli Ci się należy to trzeba korzystać. Ja większość podstawowych badań mam w pakiecie lux-med ale prenatalne już będę robić poza lux-medem. Z tego co patrzyłam to za test nifty trzeba dać 1700zl, plus usg i pappa to kolejne 400 zł. Ale trudno, planowaliśmy wakacje we wrześniu, zamiast tego wydamy kasę na badania. Wolę mieć pewność, że jest wszystko dobrze.

Ja czytałam, ze po pappa dziewczyny często się stresują, bo wychodzi duże ryzyko, a dziecko jest zdrowe i niepotrzebne nerwy się uruchamiają, z tego co obserwowałam to bardziej polecają Nifty, żeby zrobić i ja chyba na to się zdecyduje , ale na razie do pierwszej wizyty staram się nie wkręcać i za dużo nie planować :)

Pewnie, jeśli Ci się należy to trzeba korzystać. Ja większość podstawowych badań mam w pakiecie lux-med ale prenatalne już będę robić poza lux-medem. Z tego co patrzyłam to za test nifty trzeba dać 1700zl, plus usg i pappa to kolejne 400 zł. Ale trudno, planowaliśmy wakacje we wrześniu, zamiast tego wydamy kasę na badania. Wolę mieć pewność, że jest wszystko dobrze.
Też myślałam o nifty ale w ostateczności gdby coś wyszło nie tak i tak kolejny krok to wykonanie biopsję, więc ja na początek robię pappa+ USG i zobaczymy co dalej mi życie przyniesie. Oby było już bez przygód 🤞

Cześć Dziewczyny! To może ja też się przywitam dość niepewnie... U mnie ostatnia miesiączka była 25.12.2021r., więc to sam początek i jeszcze dużo może się wydarzyć. Dzisiaj idę do lekarza, strasznie się denerwuję. Termin z kalkulatora wychodzi na 1.10.2022r.

reklama
Ja czytałam, ze po pappa dziewczyny często się stresują, bo wychodzi duże ryzyko, a dziecko jest zdrowe i niepotrzebne nerwy się uruchamiają, z tego co obserwowałam to bardziej polecają Nifty, żeby zrobić i ja chyba na to się zdecyduje , ale na razie do pierwszej wizyty staram się nie wkręcać i za dużo nie planować :)
Masz rację, też staram się nie nakręcać ale to jest silniejsze ode mnie. Mojej szwagierce pappa wyszły źle ale później Nifty wyszły już ok. I ma zdrową córeczkę. Może jak pappa będą ok to już będę spokojniejsza. Ale to jeszcze dużo czasu do takich badań więc trzeba sobie znaleźć jakieś zajecie żeby o tym nie myśleć :)

Do góry