reklama
Animowana
Fanka BB :)
W czwartek mam wizytę u diabetologa a cukry na czczo za wysokie cały czas także pewnie skończy się na insulinie nocnej, miałam nadzieję jej uniknąć
Nie przejmuj się, czasem insulina to mniejsze zło, a Twój maluch będzie bezpieczniejszy
k.a.r.o.l.a
Od początku dziewczyny pisały, żeby nie było podziałów i dziwnych zasad, tylko fajna przyjazna grupa, do której każdy może dołączyć.
Problem pojawił się, jak pewnego dnia pojawiło się kilka próśb o dołączenie od osób, które nigdy nie pisały, nawet się nie przedstawiły.
Chcemy mieć pewność, że prywatne forum jest bezpieczne więc padła propozycja, żeby dodawać na bieżąco te osoby, które się chwilę poudzielają. Ostatnio nawet ktoś przypominał na prywatnym, żeby Was dodawać.
Chętnie przyjmiemy wszystkie mamy z października, w grupie siła.
Miłego dnia
Problem pojawił się, jak pewnego dnia pojawiło się kilka próśb o dołączenie od osób, które nigdy nie pisały, nawet się nie przedstawiły.
Chcemy mieć pewność, że prywatne forum jest bezpieczne więc padła propozycja, żeby dodawać na bieżąco te osoby, które się chwilę poudzielają. Ostatnio nawet ktoś przypominał na prywatnym, żeby Was dodawać.
Chętnie przyjmiemy wszystkie mamy z października, w grupie siła.
Miłego dnia
Tak zdaje sobie sprawę, że najgorsze są za wysokie cukry na czczo właśnie. W poprzedniej ciąży też cukrzycę mialam, ale dieta wystarczyła. Ciesze się, że mam spoko panią diabetolog, a najważniejsze żeby maluszkowi nie szkodziłoNie przejmuj się, czasem insulina to mniejsze zło, a Twój maluch będzie bezpieczniejszy
o matko, dziękuję za miłe słowoa co Ty się gotujesz ma termin na październik i tyle powinno Ci wystarczyć. Nie każdy może wisieć na telefonie całe dnie. Zamiast być wsparciem dla siebie to burzysz się bez celu. A Ty o nikim nic nie czytasz.???Nie wydaje mi się. Po to jest to forum żeby podzielić się swoimi doświadczeniami bez czytania się nie da
Dokladnie tego tu szukałam - wsparcia i odpowiedzi od innych. Nie wiem co złego w czytaniu wpisów innych osób? Nie o to chodzi w forum?
Nie udzielam się, bo brak mi doświadczenia - to moja pierwsza ciąża.
Dodatkowo do tej pory bardzo slabo sie czułam, teraz ciut się poprawa i przestaje spać non stop
Hormony mi szaleją, ostatnio się nie poznaje i przyznam ze strasznie przykro od rana zrobilo mi się od tych wpisów, nie jestem przyzwyczajona do takich nieprzychylności...
No nic, w takim razie wracam "do podglądania innych, gratulacje", a całej reszcie życzę dużo zdrowia, mało zmartwień i pozytywnej energii od rana
Ja na pierwszej wizycie diagnoza i od razu dostałam insulinę. Podanie boli mniej niż nakłuwanie palców do pomiarów. Najważniejsze to jednak to, że po wstaniu rano nie stresuję się, że znów będzie za dużoW czwartek mam wizytę u diabetologa a cukry na czczo za wysokie cały czas także pewnie skończy się na insulinie nocnej, miałam nadzieję jej uniknąć
Hejka.
W temacie grupy prywatnej ( i mam nadzieje, ze to zakończy bezsensowne przepychanki słowne, które na tym wyjątkowym etapie naszych żyć nie są nam w ogóle potrzebne ) :
Czekałyśmy długo żeby się przenieśc z taka ekipa która była pewna.
Wiecie, ile już się zdarzyło „mamus z terminem na ….” Które „tylko czytają bo nie maja nic do dodania od siebie” i które wprawnym momencie okazywały się trollami lub zboczeńcami ?
Na grupie prywatnej piszemy o tematach, o których nie rozmawiamy publicznie z każdym.
Które są intymne, prywatne, rodzinne.
Dlatego na grupie prywatnej chcemy jedynie te mamusie które rzeczywiście są aktywne, nawet jeśli nie wnoszą swoich mądrości to jednak się udzielają, i są najzwyczajniej w stanie pokazać codzienna aktywnością, sposobem bycia i tym jak piszą, ze nie są zagrożeniem dla intymności grupy prywatnej.
Nie chce i nie życzę sobie jako członek tej grupy aby zdjęcia bojerów podbrzusza z i podpiersi były oglądane przez kogoś kto „tylko sobie czyta” i może się okazać 30letnim Józkiem który w ten sposób zabija nudę i potrzeby erotyczne.
Sorry.
Te z was które są tu aktywne z pewnością niebawem dostaną zaproszenia na grupę prywatna.
Te które są cichymi obserwatorami niestety będą musiały się pogodzić z tym, ze budowanie zaufania nie zadziała jeśli nie ma go na czym zbudować.
Życzę Wam wszystkim spokojnego Wtorku
W temacie grupy prywatnej ( i mam nadzieje, ze to zakończy bezsensowne przepychanki słowne, które na tym wyjątkowym etapie naszych żyć nie są nam w ogóle potrzebne ) :
Czekałyśmy długo żeby się przenieśc z taka ekipa która była pewna.
Wiecie, ile już się zdarzyło „mamus z terminem na ….” Które „tylko czytają bo nie maja nic do dodania od siebie” i które wprawnym momencie okazywały się trollami lub zboczeńcami ?
Na grupie prywatnej piszemy o tematach, o których nie rozmawiamy publicznie z każdym.
Które są intymne, prywatne, rodzinne.
Dlatego na grupie prywatnej chcemy jedynie te mamusie które rzeczywiście są aktywne, nawet jeśli nie wnoszą swoich mądrości to jednak się udzielają, i są najzwyczajniej w stanie pokazać codzienna aktywnością, sposobem bycia i tym jak piszą, ze nie są zagrożeniem dla intymności grupy prywatnej.
Nie chce i nie życzę sobie jako członek tej grupy aby zdjęcia bojerów podbrzusza z i podpiersi były oglądane przez kogoś kto „tylko sobie czyta” i może się okazać 30letnim Józkiem który w ten sposób zabija nudę i potrzeby erotyczne.
Sorry.
Te z was które są tu aktywne z pewnością niebawem dostaną zaproszenia na grupę prywatna.
Te które są cichymi obserwatorami niestety będą musiały się pogodzić z tym, ze budowanie zaufania nie zadziała jeśli nie ma go na czym zbudować.
Życzę Wam wszystkim spokojnego Wtorku
Animowana
Ja wlasnie jestem ciekawa czy u mnie wjedzie od razu insulina bo na czczo mam 92-94, ostatnio 91 a dzis nawet 88.
Co ciekawe, w nocy mialam 85, 6:30 mialam 92 a 8 czyli jak rzeczywiscie wstaje 88
Myślę, że dużo zależy od lekarza ja pół poprzedniej ciąży miałam na czczo 88-91, normalnie nie mogłam zejść niżej, ale nie miałam przekroczeń po posiłkach i na czczo było stabilnie. I nie dostałam insuliny.
A znajoma miała 3 przekroczenia o dosłownie odrobinę, w stylu 93-94 i od razu miała zapisywaną insulinę
reklama
Sajfik
ile masz na czczo? mnie tez chyba nie ominie bo mam górną granice i pewnie predzej czy pozniej spotkam sie z insuliną na noc ;/W czwartek mam wizytę u diabetologa a cukry na czczo za wysokie cały czas także pewnie skończy się na insulinie nocnej, miałam nadzieję jej uniknąć