Ja na wizycie u ginekolog jak już miałam wyniki krzywej to dostałam skierowanie do poradni diabetologicznej i też na tą hemoglobine glikowanąTakie badanie zaleca lekarz? Pytam z ciekawości bo mi nie zapisał tego badania
reklama
INKA1990
Fanka BB :)
Pewnie zależy od regulaminu spółdzielni ale i tak ciężko to wytępić. Jak jeszcze mieszkałam w bloku to mieliśmy obok takiego sąsiada, który palił u siebie w mieszkaniu, a u nas w sypialni z gniazdek elektrycznych dawało fajkami. I to do tego stopnia, że gniazdka trzeba było przenieść na inną ścianę. Ja jestem na to bardzo wyczulona bo nienawidzę papierosów.Ja mam sasiada pode mną co wychodzi na balkon sypialniany na fajki. I jak wietrze sypialnie, to wpada mi zapach dymu tytoniowego... I teraz mi sie tym bardziej nie uśmiecha wdychać Chyba w blokach nie powinno sie palić na balkonie, prawda? Bo widzialam inni sąsiedzi mykają przed klatkę na fajke.
Sajfik
Ah ok, zaciekawilo mnie bo w sumie nie dostalam takiego skierowania. A jaka krzywa Ci wyszla?Ja na wizycie u ginekolog jak już miałam wyniki krzywej to dostałam skierowanie do poradni diabetologicznej i też na tą hemoglobine glikowaną
Sajfik
Ojej współczuję! Właśnie poruszę moze ten temat na spotkaniu spółdzielni. Sadziedzi na dole sa starsi, ale jego zona ciagle ma roszczenia do sąsiadów (na szczęście nie do mnie) ze ktos muzyki slucha glosno w środku dnia, ze ktos pierze popołudniu a ona ma migrene itd. Mocno roszczeniowi, wymagający szacunku od innych. Wiec to bylby idealny moment by im tez zwrócić uwagęPewnie zależy od regulaminu spółdzielni ale i tak ciężko to wytępić. Jak jeszcze mieszkałam w bloku to mieliśmy obok takiego sąsiada, który palił u siebie w mieszkaniu, a u nas w sypialni z gniazdek elektrycznych dawało fajkami. I to do tego stopnia, że gniazdka trzeba było przenieść na inną ścianę. Ja jestem na to bardzo wyczulona bo nienawidzę papierosów.
Wyszła mi cukrzyca ciążowa 92 na czczo, 153 po 1h i 161 po 2h.Ah ok, zaciekawilo mnie bo w sumie nie dostalam takiego skierowania. A jaka krzywa Ci wyszla?
Sajfik
Hm no nic, mi nie zlecili tych badań ale popytam nastepnym razem dzięki!Wyszła mi cukrzyca ciążowa 92 na czczo, 153 po 1h i 161 po 2h.
Animowana
Takie badanie zaleca lekarz? Pytam z ciekawości bo mi nie zapisał tego badania
Odszukałam w historii - cukrzycę miałam stwierdzoną w sierpniu, a pierwsze badanie hemoglobiny glikowanej dopiero w październiku, a od samego początku byłam pod opieką diabetologa. Zleciła po kilku miesiącach żeby zobaczyć jak organizm radzi sobie z cukrzycą
Poziom tej hemoglobiny to wynik jak dobrze pamiętam z ostatnich 3 miesięcy? Moze coś mylę. Ale z tego co wiem po sobie i znajomych to dopiero po kilku miesiącach stwierdzonej cukrzycy było to badanie
Sajfik
Dziękuję za info! Uspokoiłaś mnie i moze nawet nie bede pytac ginekologa o to skoro za wcześnie. Wyniki w normie które mialas świadczyły o tym, ze organizm dobrze sobie radzi z dieta cukrzycowa?Odszukałam w historii - cukrzycę miałam stwierdzoną w sierpniu, a pierwsze badanie hemoglobiny glikowanej dopiero w październiku, a od samego początku byłam pod opieką diabetologa. Zleciła po kilku miesiącach żeby zobaczyć jak organizm radzi sobie z cukrzycą
Poziom tej hemoglobiny to wynik jak dobrze pamiętam z ostatnich 3 miesięcy? Moze coś mylę. Ale z tego co wiem po sobie i znajomych to dopiero po kilku miesiącach stwierdzonej cukrzycy było to badanie
Animowana
Tak, miałam badanie na początku pazdziernika i pod koniec listopada (rodziłam w grudniu) i mimo tego, że moja cukrzyca to była walka z cukrami na czczo(ciągle niebezpiecznie górnej granicy ) to wyniki hemoglobiny wychodziły dobre i udało się dotrwać na samej diecieDziękuję za info! Uspokoiłaś mnie i moze nawet nie bede pytac ginekologa o to skoro za wcześnie. Wyniki w normie które mialas świadczyły o tym, ze organizm dobrze sobie radzi z dieta cukrzycowa?
reklama