jak cukry się wahają to daje skierowanie na to badanie przynajmniej tak jest w moim przypadkuTakie badanie zaleca lekarz? Pytam z ciekawości bo mi nie zapisał tego badania
reklama
AniaMamax3❤❤❤
Fanka BB :)
Ja...w normieCzy któraś z Was z cukrzycą robiła już hemoglobine glikowaną?
Ja właśnie odebrałam wynik i mam 5.54% i 37.10 mmol/mol.
Z tego co widzę to są to wyniki w normie, ale może któraś też już robiła żeby porównać?
wzięłam... Dostałam 3 leki na wymioty w tym jeden bardzo silny, który mogę wziąć max 2 razy w tygodniu bo jest odradzany w ciąży. Ale to nic nie daje bo mnie wszystko śmierdzi. Owoce, warzywa, mięso, pieczywo, słodycze... Wszystko cuchnie jak kompostownik. Najmniej śmierdzi nabial... Mycie zębów to jakiś koszmar. Mogę się nafaszerować tymi lekami, a i tak czuję ten smród i mam odruch wymiotnyDlaczego nie wzielas od ginka nic na wymioty? Po co się tak męczyć.
Magdalenams
Jezusicku okropnie Nie słyszałam jeszcze o takim natężeniu objawów i współczuję. Bo ja miałam tylko kilka tygodni mdłości i już mi się w głowie kręciło z odwodnienia. Teraz przeszło ale czasem mam gorsze dni i znów muli...wzięłam... Dostałam 3 leki na wymioty w tym jeden bardzo silny, który mogę wziąć max 2 razy w tygodniu bo jest odradzany w ciąży. Ale to nic nie daje bo mnie wszystko śmierdzi. Owoce, warzywa, mięso, pieczywo, słodycze... Wszystko cuchnie jak kompostownik. Najmniej śmierdzi nabial... Mycie zębów to jakiś koszmar. Mogę się nafaszerować tymi lekami, a i tak czuję ten smród i mam odruch wymiotny
Magdalenams
Jutro mam prenatalne. Jest stresik i podekscytowanie
współczuję... może niedługo przejdzie. W którym jesteś tygodniu? U mnie 10 i wymioty już co drugi dzień. Jest coraz lepiej, może nie idealnie, ale można już jakoś funkcjonowaćwzięłam... Dostałam 3 leki na wymioty w tym jeden bardzo silny, który mogę wziąć max 2 razy w tygodniu bo jest odradzany w ciąży. Ale to nic nie daje bo mnie wszystko śmierdzi. Owoce, warzywa, mięso, pieczywo, słodycze... Wszystko cuchnie jak kompostownik. Najmniej śmierdzi nabial... Mycie zębów to jakiś koszmar. Mogę się nafaszerować tymi lekami, a i tak czuję ten smród i mam odruch wymiotny
trzymam kciuki, napisz jak będziesz po. Ja mam dopiero 17.04... nie mogę się doczekaćJutro mam prenatalne. Jest stresik i podekscytowanie
11 tydzien +2 i końca nie widać. Z jednej strony się cieszę, że mam silne objawy bo to dobry znak ale ja musze też coś jeść by normalnie funkcjonować... Ciągle głodna, osłabiona, zęby od kwasu solnego po tej ciąży pewnie będą do wymiany... A mąż mnie pociesza "druga ciąża będzie lżejsza". Dobrze, że jest w delegacji bo by dostał kapciem.współczuję... może niedługo przejdzie. W którym jesteś tygodniu? U mnie 10 i wymioty już co drugi dzień. Jest coraz lepiej, może nie idealnie, ale można już jakoś funkcjonować
miejmy nadzieję, że drugi trymestr będzie lagodniejszy. Marzę o tym, żeby się zdrowo odżywiać, u mnie narazie tylko kluski z serem, ziemniaki i kanapki z żółtym serem, nic więcej nie wejdzie11 tydzien +2 i końca nie widać. Z jednej strony się cieszę, że mam silne objawy bo to dobry znak ale ja musze też coś jeść by normalnie funkcjonować... Ciągle głodna, osłabiona, zęby od kwasu solnego po tej ciąży pewnie będą do wymiany... A mąż mnie pociesza "druga ciąża będzie lżejsza". Dobrze, że jest w delegacji bo by dostał kapciem.
reklama
ja ogólnie zawsze starałam się zdrowo odżywiać, a na ciążę to miałam takie kulinarne plany, czego to ja nie będę szykować. Sprawdzałam co powinno się jeść by wzmocnić łożysko by dziecko dobrze się rozwijało. A teraz walczę o to by się nie odwodnić i wcisnąć w siebie cokolwiek byle nie paść z głodu.miejmy nadzieję, że drugi trymestr będzie lagodniejszy. Marzę o tym, żeby się zdrowo odżywiać, u mnie narazie tylko kluski z serem, ziemniaki i kanapki z żółtym serem, nic więcej nie wejdzie