reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

w tych zaleceniach masz pobranie krwi do pappa wczesniej, bo pewnie lekarz ba usg chce juz zebys miała wynik :)
Aha czyli 10-11 tydz pobieram krew a 12 tydz ide na badania z wynikami. Dziękuję za wyjaśnienie! Myślałam ze krew sie robi tego samego dnia co usg (nie wiedzialam ze na wyniki tych badań krwii można czekać dłużej). Dobrze ze mam tutaj Was.. 😘

reklama
ja mialam transfer ivf na cyklu sztucznym wiec jestem na lekach od początku, lekarz zastepczy kazał schodzic z lekow. Schodzilam ale balam sie i zbadalam sama. I okazalo sie ze spadło za bardzo przy zmniejszeniu dawek. W ogóle moja dr odeszla z kliniki i musiałam z innym wizyte miec. Jak do swojej poprzedniej zadzwoniłam to za glowe sie zlapala... bo przy ivf łożysko zaczyna proga produkowac dopiero od 12tc. A tamten uwazal, ze do 11 tc mam zejsc ze wszystkich lekow... pacjencie lecz sie sam. 😔 teraz zwiększyła leki znów i mówiła dzis zbadac i zrobic usg, czy spadek nie zaszkodził.

W ciazy naturalnej cialko zolte produkuje progesteron a następnie łożysko. Jesli nie ma sie stwierdzonej niedomogi lutealnej albo plamień/krwawien to nie ma po co badac. Kobiety w naturalnej ciąży zazwyczaj nigdy nie badaja progesteronu.
Trzeba być czujnym.
Ja też mam za sobą przygodę z kliniką i też gin już rach ciach iui robić...a Em mówi "ale żona ma owu 16-17 dc" a on już hop siup w 10 dc...To potem miałam.... Szkoda gadać

Dzień dobry dziewczyny, u nas minimalna poprawa. Mój mąż chyba weźmie na mnie opiekę bo z moim małym torpedowcem to ja się nie wyleczę. Będzie do mnie dzwonił lekarz ws badań, zobaczymy na kiedy mi przełoży ich zrobienie. 🥴
Martwi mie tylko ze smarcze z lewej dziurki krwią.. nie wiem, może śluzówka już jest tak podrażniona ze inaczej się nie da.
Na pewno śluzówka i do tego mocno ukrwiona. Mi też się zdarza i to bez choroby.

Trzeba być czujnym.
Ja też mam za sobą przygodę z kliniką i też gin już rach ciach iui robić...a Em mówi "ale żona ma owu 16-17 dc" a on już hop siup w 10 dc...To potem miałam.... Szkoda gadać
strasznie to jest... bo kupe kasy, kupe nerwów a i tak jak sam nie przypilnujesz lekarza to... 😔

Też mam 25 :) ok 10. A ty o której?
dopiero 16.15. Nie wiem czy pappe bedzie dr robił. Mówił, że zależy od usg. My mamy przebadany zarodek wiec genetycznie już na tamtym etapie wiemy, że ZD, ZT czy ZP wykluczony. Ale to gin niech decyduje.

Mam nadzieje, że tego 25.03 będę mogla świętować przede wszystkim zdrowie maluszka ale i swoje urodziny na spokojnie🥳🥳🥰🥰

reklama
Do góry