reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2022

Dzień dobry dziewczyny, u nas minimalna poprawa. Mój mąż chyba weźmie na mnie opiekę bo z moim małym torpedowcem to ja się nie wyleczę. Będzie do mnie dzwonił lekarz ws badań, zobaczymy na kiedy mi przełoży ich zrobienie. 🥴
Martwi mie tylko ze smarcze z lewej dziurki krwią.. nie wiem, może śluzówka już jest tak podrażniona ze inaczej się nie da.
krew z nosa to normalne. Sluzowki zarówno pochwy jak nosa są opuchnięte i przekrwione od estradiolu i progesteronu. Wiec spokojnie 😘😘😘

reklama
Ja też nie badam progesteronu.
A mam do Was pytanie, czy badanie na różyczkę, toksoplazmozę, cytomegalię itd. trzeba robić na czczo? Bo u mnie rano w labo kolejka, a później jest spokojniej, i jeśli nie trzeba to pójdę później, po śniadaniu.
Ciebie kolejki nie obowiązują 🙂 wchodzisz fo rejestracji i mowisz ze jestes w ciazy i wchodzisz bez kolejki!
Czas sie przyzwyczajać !🥰

Btw. Raczej nie trzeba byc na czczo, bo to wirusologia a to jest albo nie ma, bez względu na to czy zjesz🙂

Ciebie kolejki nie obowiązują 🙂 wchodzisz fo rejestracji i mowisz ze jestes w ciazy i wchodzisz bez kolejki!
Czas sie przyzwyczajać !🥰

Btw. Raczej nie trzeba byc na czczo, bo to wirusologia a to jest albo nie ma, bez względu na to czy zjesz🙂
Zapomniałam o tym przywileju 😉
Nawet ostatnio czytałam kartkę, u nas jest co druga osoba.

Dziewczyny, jak rozumiecie ten przekaz? Test podwójny betahcg i pappa miedzy 10-11tyg (nie wiem co znaczy Hbd)? A potem usg I trymestru 11-13tyg? Czyli test pappa mam umówić oddzielnie u ginekologa 10-11tydz? A potem usg prenatalne 11-13? Pogubiłam się. Bo umowilam sie na wizyte prenatalna 12tydz i czytam te skróty i sie zastanawiam o co chodzi... Ktos rozumie te kody? 😅
IMG_20220314_092350.jpg

Dzień dobry dziewczyny, u nas minimalna poprawa. Mój mąż chyba weźmie na mnie opiekę bo z moim małym torpedowcem to ja się nie wyleczę. Będzie do mnie dzwonił lekarz ws badań, zobaczymy na kiedy mi przełoży ich zrobienie. 🥴
Martwi mie tylko ze smarcze z lewej dziurki krwią.. nie wiem, może śluzówka już jest tak podrażniona ze inaczej się nie da.
Nie martw się, zauważyłam u siebie podobnie 😘 śluzówka jest mocniej ukrwiona przez wzrost progesteronu i tak czasem moze być

Dziewczyny, jak rozumiecie ten przekaz? Test podwójny betahcg i pappa miedzy 10-11tyg (nie wiem co znaczy Hbd)? A potem usg I trymestru 11-13tyg? Czyli test pappa mam umówić oddzielnie u ginekologa 10-11tydz? A potem usg prenatalne 11-13? Pogubiłam się. Bo umowilam sie na wizyte prenatalna 12tydz i czytam te skróty i sie zastanawiam o co chodzi... Ktos rozumie te kody? 😅Zobacz załącznik 1378941
hbd to liczba tygodni ciąży

Dziewczyny, jak rozumiecie ten przekaz? Test podwójny betahcg i pappa miedzy 10-11tyg (nie wiem co znaczy Hbd)? A potem usg I trymestru 11-13tyg? Czyli test pappa mam umówić oddzielnie u ginekologa 10-11tydz? A potem usg prenatalne 11-13? Pogubiłam się. Bo umowilam sie na wizyte prenatalna 12tydz i czytam te skróty i sie zastanawiam o co chodzi... Ktos rozumie te kody? 😅Zobacz załącznik 1378941
w tych zaleceniach masz pobranie krwi do pappa wczesniej, bo pewnie lekarz ba usg chce juz zebys miała wynik :)

reklama
Do góry