reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
Dziewczyny życzę Wam zeby sie spełniły Wasze plany co do płci 😍 ja porownania nie mam, ale pocieszę że moja mama ze mną w ciąży zajadała kwasne ogórki non stop, kwaśna kapuste i wszystko co kwaśne. Od slodkiego ją odrzucilo.. I przyszla na świat dziewczyna 😅 nie wiem jak ze mną ale też ciągnie mnie do kwasnego i choć google mówi ze to na chłopca, mama powtarza ze jestem do niej podobna i to na dziewczynke. Także nie martwcie sie jak czasem macie objawy inne niz oczekujecie, kazdy organizm inaczej reaguje i nie zawsze książkowo 😅 trzymam kciuki za Wasze wyczekiwane płcie 💪

zaparcia w ciazy są od wysokiego poziomu progesteronu. Wiec trzeba dbac o duze ilości błonnika w diecie i te sliwki o których piszą dziewczyny.
Właśnie ciekawi mnie to, bo ja nie mam zaparc..mam nadzieje ze to nie reguła z tym. Ogólnie jem dużo blonnika, moze dlatego u mnie nie ma zaparc ale mnie częściej goni do kibelka za to niż kiedykolwiek.. Jak tak czytam o tych zaparciach to ciagle mysle czy moj przypadek nie jest jakimś sygnałem ze cos nie tak jest. Ogolnie miewalam zaparcia ale w ciąży wlasnie mi sie zmieniło na odwrót..

Właśnie ciekawi mnie to, bo ja nie mam zaparc..mam nadzieje ze to nie reguła z tym. Ogólnie jem dużo blonnika, moze dlatego u mnie nie ma zaparc ale mnie częściej goni do kibelka za to niż kiedykolwiek.. Jak tak czytam o tych zaparciach to ciagle mysle czy moj przypadek nie jest jakimś sygnałem ze cos nie tak jest. Ogolnie miewalam zaparcia ale w ciąży wlasnie mi sie zmieniło na odwrót..

Nie jest to reguła, zależy od organizmu. Ja w żadnej nie miałam 😊

Nie jest reguła. Ja znam mnóstwo młodych mam i chyba tylko ja miałam i mam zaparcia nieziemskie :D
Ogólnie oprócz mnie i siostry to znam tylko jedna koleżankę, która miała problemy w ciąży a reszta koleżanek luzik, mogłyby w ciąży chodzić cały rok :D

Ja nie gotuje 2 razy bo tak lubię gotować;) Młoda poprostu je tylko 3 rodzaje obiadu, a że mi się to nie uśmiecha.... niestety u nas to gruba akcja, jestesmy po rocznej kuracji lekami dla anorektyków, zachamowal wzrost i rozwój fizyczny. Ogólnie to ma wiele alergii i wszystkie choróbska łapie w locie (taki typ genetyczny, rude włosy, niebieskie oczy, biała skóra ) . Właśnie leży od rana i wymiotuje żółcią bo już niczym innym nie może. To niestety już 2 jelitowka w ciągu miesiąca i obawiam się, ze tym razem nie obejdzie się bez szpitala i kroplówki (większość jelitowek kończymy na kroplowce). Nie wiem jak to ogarnąć bo syn w domu, pracować ktoś musi a ja chyba nie dam rady przerzucać 25kilogramow... dobrze, że dziś niedziela to mąż ją targa do kibelka...
A taka piękna pogoda! Zaplanowaliśmy rowery, spacery, zdjęcia...
Trzymajcie się dzielnie ;)

reklama

Mam tak samo jak Ty. Do tego nie mam wyczulonego zapachu o czym też cały czas słyszę.

Do góry