reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
Przez myśl przeszedł mi też Gerald, ale chyba bym tego nie przeforsowała u męża [emoji6] mi ogólnie podobają się dawne imona.

Dla córki myślałam też o Mariannie, Adelajdzie czy Józefinie, ale jak będzie dziewczynka na 100% będzie Dorotka [emoji6]
u nas po domu biega Helena, mąż tal sobie uwidział, imię z Troi, a że moja prababcia miała Hela to się zgodziłam

dodatkowo plus że imię się mojej teściowej strasznie nie podobało, bo jej pierwsza teściowa tak miała na imię[emoji1787]

Marta 2432 masz racje nowy tydzień i nowe wieści pewnie pozytywne będą 👋
Magdalenams dzięki za rady muszę wypróbować🌸
Lenka 92 Gratuluje 1 ciąży napisz ile masz lat ? Powodzenia ❤️
Marta daj znać i koniecznie fotki który to już tydzień ;)
Safik czemu szykujesz się na najgorsze?

Dziewczyny widzę że każdemu prawie doskwiera ból cycków także witam w klubie 🙈
U nas w domu syn zawalone górne drogi oddechowe przeszło na mnie i na córkę siedzimy ogilani eh… a w szkole u mojego syna przyjęto 60 osób z Ukrainy w następnej szkole obok 50 napływ ludzi jest tak bardzo duży nie spodziewałam się w tak małym miejsce jak moje będą uchodźcy biedni ludzie wczoraj mnie taki stres ogarnął że masakra i szykowałam z córka kołdry poduszki pościele dla nich tam są małe dzieci szok ludzie u nas bardzo pomagają biorą obcych ludzi na chate szok poprostu. My pomagamy jak możemy nie mogę tego przeżyć jak muszą cierpieć rozłąkę z bliskimi i wogule …musiałam się wygadać sorki …
Bo tyle złego slyszalam ze roznie bywa więc nastawilam sie na różne opcje zeby potem nie byc zaskoczona :(( boje sie strasznie nastawiać na same najlepsze opcje bo potem moge sie zaskoczyć. Ale chcialabym by bylo serduszko juz jutro na usg🥺

To cudowne ze tak pieknie pomagasz❤️ dajesc świetny przyklad dzieciom, jak świat powinien wyglądać i jak powinni o niego dbać ❤️

u nas po domu biega Helena, mąż tal sobie uwidział, imię z Troi, a że moja prababcia miała Hela to się zgodziłam

dodatkowo plus że imię się mojej teściowej strasznie nie podobało, bo jej pierwsza teściowa tak miała na imię[emoji1787]
Ooo my też myślimy o Helence ❤️ jak będzie dziewczynka to na drugie damy Eleonora po mojej św. p. Babci która niedawno odeszla a byla mi najbliższa 🥺❤️

Dzien dobry !

U nas dzisiaj kolejny pochmurny dzien ( a to ci nowina, nie :p ? ), Nocka w plecy, od 1;30 do 5;00 spac nie moglam, znalezc sobie miejsca nie moglam, a to w nocki niewygodnie, a to cos zaklulo, a to siku sie zachcialo, a to za goraco, za zimno itd itp i o 5 udalo mi sie zasnac to sie maly zaczal krecic do 6;30 -_-
Takze dzisiaj jak nic bedzie wlaczony autopilot.
Tyle dobrego, ze maz przed pojechaniem do pracy musial zrobic lekkie zakupy, wrocil do domu o 8;00 zeby mi podrzucic eklera, i sie zlitowal i zostal az to momentu zawozenia mlodego do szkoly, wiec nie musialam szykowac malego i sie szlajac w moim obecnym stanie niewyspania do szkoly mlodego i z powrotem.

Eklera zjadlam- moooocno karmelowy, moooocno teraz zaluje ze go zjadlam -_-
U mnie wszyscy poki co zdrowi, na szczescie, zadnych zasmarkan, zakaszlen czy goraczek.
Przy moim usg nikt nie okreslal dokladnie wieku ciazy, potwierdzili tylko ze wg wielkosci jest 6tc , a wg apek bylo 6+0 lub 6+2, wiec w teorii sie zgadzalo ;)
Plamien nie ma, krwawien nie ma, objawy ciazowe pelna geba sa.
Takze staram sie wrzucic na luz.
Co do imion- Ja raczej bede jedna z tych kontrowersyjnych mamusiek, na ktore to reszta mowi " jak mozna dziecko skrzywdzic takim imieniem!"
Moj starszy syn to Aleksander Jerzy
Mlodszy syn to Thorin Daniel
Jesli bede miala znowu syna to mocno zstanawiam sie nad imieniem Geralt.
Jesli bedzie corka to juz jakis czas temu uzgodnilismy z mezem ze bedzie Lilly Hope.

Takze tak :D
Lilly Hope ❤️ cudownie, mi się jeszcze Emma podoba. Jednak jak będzie dziewczynka to myślę że to będzie Jagoda albo Iga a dla chłopaka Stanisław

Przez myśl przeszedł mi też Gerald, ale chyba bym tego nie przeforsowała u męża [emoji6] mi ogólnie podobają się dawne imona.

Dla córki myślałam też o Mariannie, Adelajdzie czy Józefinie, ale jak będzie dziewczynka na 100% będzie Dorotka [emoji6]
W mojej dalekiej rodzinie jest Gerard, kolejna wersja tego imienia [emoji846] Ja jestem przekorna i jeśli już to wybierzemy coś ze środka listy popularnych imion, nigdy z początku [emoji28] ale nam się podobają takie zwykłe, ani nowoczesne ani dawne, jak Emilia, Damian, Piotr, Adrianna...

Dzien dobry :)
Diana0 u nas tez szaro i buro ale czego innego oczekiwac po rainchesterze :D
Pisalyscie o porodach. Ja mam za soba 3 SN wiec mam nadzieje, ze tym razem skoczy sie tak samo. Tym bardziej, ze u mnie od rozpoczacia akcji do narodzin bylo max 1.5h (nie liczac pierwszego synka, ktory jest skrajnym wczesniakiem i 3 dni ze skurczami lezalam walczac o kazda dodatkowa godzine).
Imienia nie mamy narazie. Poki co mowimy Bejbik a na imie przyjdzie jeszcze czas.
Mieszkamy w UK wiec imie bedzie takie, aby pasowalo i tutaj i w Polsce plus zeby brzmialo ladnie w polaczeniu z nazwiskiem.
Bylam wczoraj w pracy. Pracuje na izbie przyjec i ledwie wytrzymalam swoje 8 godz. Dzisiejsza zmiane odrzucialam. Tak mi brzuch twardnial, ze czulam okropny dyskomfort i stwierdzilam, ze ryzykowac nie bede.
Ktoras wspominala o piersiach. Ja mam wciaz wrazliwe chociaz nie jest to juz tak wkurzajace jak bylo. Za to urosly konkretnie. Ogolnie mam spore ale biustonosz, ktory mial "luzy" teraz jest idealnie wypelniony ku radosci chlopa :D
Milego poniedzialku zycze i trzymam kciuki za wszystkie wizytyjace kobitki :)

reklama
U nas dla chłopaka będzie ciężki wybór:D mamy w domu Szymona i Bartosza. Oraz dużą rodzinę a nie chcę żeby się imię powtórzyło w tej najbliższej rodzinie. Dla dziewczyny mi się parę podoba ale chyba najbardziej teraz Anka.
Ogólnie będzie pewnie tak jak poprzednio że wybierzemy parę dni po porodzie jak przyjdzie dziecko rejestrować:D

Do góry