reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe mamy 2022

9+1 wg aplikacji. Mam nadzieje, ze dziś jeśli wszystko jest w porządku określi mi dokładnie, bo na ostatniej wizycie miałam wpisane 7-8 tydzień .
Ja się apek nie trzymam,wg usg wiem ile mam i tyle. Ale jak ten 7-8 to taki poziom mdłości uzasadniony bo mi teraz już lepiej.Tylko lodówka nadal wróg

Biust w sutkach wrażliwy,jakby pełniejszy choć ja mam duży biust ogólnie...ale da się spać i żyć czy że stanikiem czy bez.
A z resztą u mnie jak w tym przysłowiu "duże cyce dla chłopów a małe dla dzieci" bo pokarmu nie miałam w 1 ciąży a więc niech mnie nie męczą.I tak mam z nimi bo i wiadomo na wf mniej komfortowo było czy w bólu pleców nie pomaga to moje D.

reklama
Cześć dziewczyny, tak dla rozluźnienia.

Ja jako osoba która lubi mieć wszystko zaplanowane i pod kontrolą chciałam jakoś konkretnie zwracać się do maluszka. A że już dawno wybraliśmy imona dla dziecka to chciałam je jakoś wykorzystać i wieczorem jadąc autem wymyśliłam połączenie tych dwóch imion Kazimierz i Dorotka i wyszło mi Karotka 😂 mój mąż zachwycony.

Także od wczoraj mój mąż pyta na co ma ochotę nasza Karotka 😁
Piękne imiona, wszystkie trzy ❤️😀

Marta 2432 masz racje nowy tydzień i nowe wieści pewnie pozytywne będą [emoji112]
Magdalenams dzięki za rady muszę wypróbować[emoji254]
Lenka 92 Gratuluje 1 ciąży napisz ile masz lat ? Powodzenia [emoji3590]
Marta daj znać i koniecznie fotki który to już tydzień ;)
Safik czemu szykujesz się na najgorsze?

Dziewczyny widzę że każdemu prawie doskwiera ból cycków także witam w klubie [emoji85]
U nas w domu syn zawalone górne drogi oddechowe przeszło na mnie i na córkę siedzimy ogilani eh… a w szkole u mojego syna przyjęto 60 osób z Ukrainy w następnej szkole obok 50 napływ ludzi jest tak bardzo duży nie spodziewałam się w tak małym miejsce jak moje będą uchodźcy biedni ludzie wczoraj mnie taki stres ogarnął że masakra i szykowałam z córka kołdry poduszki pościele dla nich tam są małe dzieci szok ludzie u nas bardzo pomagają biorą obcych ludzi na chate szok poprostu. My pomagamy jak możemy nie mogę tego przeżyć jak muszą cierpieć rozłąkę z bliskimi i wogule …musiałam się wygadać sorki …

Ja się boję myśleć co to będzie dalej z tymi uchodźcami... Tak niepewnej przyszłości to w życiu nie doświadczałam...

Mój młody też zagilany, stary też, ja też. Mam nadzieję, że przedłuży mi dziś L4 do piątku, bo w piątek mam wizytę i bym chciała na nią sobie na spokojnie iść..

Imion będę szukała jak poznam płeć ;)

Dzien dobry !

U nas dzisiaj kolejny pochmurny dzien ( a to ci nowina, nie :p ? ), Nocka w plecy, od 1;30 do 5;00 spac nie moglam, znalezc sobie miejsca nie moglam, a to w nocki niewygodnie, a to cos zaklulo, a to siku sie zachcialo, a to za goraco, za zimno itd itp i o 5 udalo mi sie zasnac to sie maly zaczal krecic do 6;30 -_-
Takze dzisiaj jak nic bedzie wlaczony autopilot.
Tyle dobrego, ze maz przed pojechaniem do pracy musial zrobic lekkie zakupy, wrocil do domu o 8;00 zeby mi podrzucic eklera, i sie zlitowal i zostal az to momentu zawozenia mlodego do szkoly, wiec nie musialam szykowac malego i sie szlajac w moim obecnym stanie niewyspania do szkoly mlodego i z powrotem.

Eklera zjadlam- moooocno karmelowy, moooocno teraz zaluje ze go zjadlam -_-
U mnie wszyscy poki co zdrowi, na szczescie, zadnych zasmarkan, zakaszlen czy goraczek.
Przy moim usg nikt nie okreslal dokladnie wieku ciazy, potwierdzili tylko ze wg wielkosci jest 6tc , a wg apek bylo 6+0 lub 6+2, wiec w teorii sie zgadzalo ;)
Plamien nie ma, krwawien nie ma, objawy ciazowe pelna geba sa.
Takze staram sie wrzucic na luz.
Co do imion- Ja raczej bede jedna z tych kontrowersyjnych mamusiek, na ktore to reszta mowi " jak mozna dziecko skrzywdzic takim imieniem!"
Moj starszy syn to Aleksander Jerzy
Mlodszy syn to Thorin Daniel
Jesli bede miala znowu syna to mocno zstanawiam sie nad imieniem Geralt.
Jesli bedzie corka to juz jakis czas temu uzgodnilismy z mezem ze bedzie Lilly Hope.

Takze tak :D

Wysokie Igg oznacza, że przeszłaś różyczkę i cytomegalię w przeszłości, a Twój organizm wytworzył przeciwciała. Natomiast z tego co widzę masz też pozytywne igm, a to może świadczyć o ponownym zakażeniu. Ale nie stresuj się na zapas, ginekolog pewnie będzie kazał zrobić dodatkowe badania. Moja przyjaciółka miała podobną sytuację i nie wiem czy ostatecznie brała jakieś leki ale kojarzę, że mówiła, że w przypadku ponownego zakażenia, ryzyko zakażenia dziecka jest bardzo niewielkie.
@PannaP Dokładnie,z tego co pamiętam lekarz może zlecić datkowe badania (awidność )żeby sprawdzić czy to nowe czy stare zakażenie

Imiona...ciężki temat u mnie
U nas imię Kazimierz wyszło przypadkiem i w sumie z żartu. Mój pradziadek był Kazimierz, Kazik Staszewski i oczywiście Kazimierz Wielki.
Na początku to był tylko żart, ale z czasem bardzo mi się to imię się spodobało i tak sobie obróciliśmy że jak będziemy mieliśmy syna będzie Kazik po dziadku 😉

A Dorota znaczy po prostu Dar od Boga.
U nas gdy badania moje i męża idealne a ciąży brak stwierdziliśmy że nasze dziecko to będzie dar z nieba.

Dzien dobry !

U nas dzisiaj kolejny pochmurny dzien ( a to ci nowina, nie [emoji14] ? ), Nocka w plecy, od 1;30 do 5;00 spac nie moglam, znalezc sobie miejsca nie moglam, a to w nocki niewygodnie, a to cos zaklulo, a to siku sie zachcialo, a to za goraco, za zimno itd itp i o 5 udalo mi sie zasnac to sie maly zaczal krecic do 6;30 -_-
Tyle dobrego, ze maz przed pojechaniem do pracy musial zrobic lekkie zakupy, wrocil do domu o 8;00 zeby mi podrzucic eklera, i sie zlitowal i zostal az to momentu zawozenia mlodego do szkoly, wiec nie musialam szykowac malego i sie szlajac w moim obecnym stanie niewyspania do szkoly mlodego i z powrotem.

U mnie wszyscy poki co zdrowi, na szczescie, zadnych zasmarkan, zakaszlen czy goraczek.
Przy moim usg nikt nie okreslal dokladnie wieku ciazy, potwierdzili tylko ze wg wielkosci jest 6tc , a wg apek bylo 6+0 lub 6+2, wiec w teorii sie zgadzalo ;)
Co do imion- Ja raczej bede jedna z tych kontrowersyjnych mamusiek, na ktore to reszta mowi " jak mozna dziecko skrzywdzic takim imieniem!"
Jesli bedzie corka to juz jakis czas temu uzgodnilismy z mezem ze bedzie Lilly Hope.

oo Geralt
mój mąż chciałby żeby syn był Lambert

reklama
Dzien dobry !

U nas dzisiaj kolejny pochmurny dzien ( a to ci nowina, nie :p ? ), Nocka w plecy, od 1;30 do 5;00 spac nie moglam, znalezc sobie miejsca nie moglam, a to w nocki niewygodnie, a to cos zaklulo, a to siku sie zachcialo, a to za goraco, za zimno itd itp i o 5 udalo mi sie zasnac to sie maly zaczal krecic do 6;30 -_-

Mój synek którego straciliśmy w 14 TC miałby na imię Olgierd i też wszyscy że takim imieniem skrzywdzę dziecko.

Na Kazika też babcie trochę się krzywią, ale mam je w w nosie

Do góry