reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Był tutaj taki temat, ale na samym początku, jak totalnie nie byłam na bieżąco - PAPP-A. Będziecie robić? Jeżeli tak to w ktorym tygodniu?

reklama
U mnie podobnie wizyta początkiem 12 tc i ona mi da skierowanie
Jejku jak ja już chce by był 21.03 buuuu

@DianaO mnie mdli na myśl ile czekania jeszcze...zwariuje

Ja byłam 5+5 i pęcherzyk miał dopiero 7mm. Mam długie cykle po 32 dni, więc do zaplodnienia raczej doszlo później niz u dziewczyn które mają krótsze cykle. Od tego tez zależy wielkość. U mnie również nie bylo jeszcze widać zarodka. Gin kazał wrócić za 2 tygodnie
Super 😁 ja chyba nie mogę się doczekać i idę i za tydzień i za dwa 😅

Ja caly czas się zastanawiam nad testem pappa. Czy jest sens? Bo jesli wyszłoby bardzo źle to co możemy po zmianie przepisów?
Oczywiście wszystko zależy od naszych osobistych poglądów. Ja robie Nifty jak najwcześniej żeby w razie czego pojechać do Niemiec lub Czech bo wiem na 100%, że nie zdecydowałabym się urodzić chorego dziecka.
Nie chce tu oczywiście wywołać jakiejś burzy, każdy ma prawo do własnego zdania w tej kwestii ale możliwości jakieś tam nadal mamy.

Ja caly czas się zastanawiam nad testem pappa. Czy jest sens? Bo jesli wyszłoby bardzo źle to co możemy po zmianie przepisów?
Ja w poprzedniej ciąży robiłam i to była kasa wywalona w błoto. Nic mądrego z tego badania nie wyszło, a dziecko urodziło się zdrowe (co jak twierdziłam na tamten moment było widać przecież na USG) teraz mam już 33 lata, jestem szczepiona i nie wiem jaki to ma wpływ na moją psyche, ale zrobię PAPPe ;)

reklama
Oczywiście wszystko zależy od naszych osobistych poglądów. Ja robie Nifty jak najwcześniej żeby w razie czego pojechać do Niemiec lub Czech bo wiem na 100%, że nie zdecydowałabym się urodzić chorego dziecka.
Nie chce tu oczywiście wywołać jakiejś burzy, każdy ma prawo do własnego zdania w tej kwestii ale możliwości jakieś tam nadal mamy.
kiedy najwczesniej mozna zrobić nifty?

Do góry