reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
co do masażu, to w pierwszym trymestrze nie robi się. Ja jestem fizjoterapeutą, co prawda nie pracuje strikte z kobietami w ciąży, ale sama korzystam z usług i w ciąży najlepiej udać się do Fizjoterapeuty uroginekologicznego i zastosuje odpowiednią terapię, ale też nie w pierwszym trymestrze. Ogólnie to ja naprawdę polecam tają wizytę, fajnie przygotowuje do porodu, ale i po porodzie. Sama byłam i to było najlepsze co mogłam zafundować sobie 🙂
Hej, a kiedy polecasz pierwszą wizytę u fizjo-uro? I ile ich powinno być by przygotować się do porodu? Fizjoterapia to generalnie złoto, jak bym wybierała jeszcze raz studia to na pewno poszła bym w tym kierunku ♥️

Hej dziewczyny.
Mam prośbę moja koleżanka ma chorą córkę i wiadomo i zbierają 1 procent. Jeśli która z was miałby ochotę pomóc wklejam linki.

Co więcej jej druga młodsza córka też jestem w trakcie diagnozy, ma podobne problemy...
Wpłaciłam pieniazka Każde chore dziecko powoduje u mnie bardzo skrajne emocje.. I patrzę jeszcze moja miejscowość wiec w ogóle. Żyjemy z dnia na dzień nie mając tak do końca swiadomosci ile nieszczęść jest wkolo..

Żadne RZETELNE źródło o tym nie mówi, a jakby się trzymać wszystkich zabobonów to kota idzie dostać 😉
Zwłaszcza, że tu kilka świeżynek w temacie 😁
o tak, jedyne czego zabraniał mi lekarz to surowego mięsa/ wędzonego na zimno, bo to grozi listeriozą. A jak się zacznie czytać internet to nagle połowa produktów zabroniona...

reklama
@Paatrycja na początku drugiego trymestru można już się umówić, wtedy po badaniu, wywiadzie itp fizjo jest w stanie określić jakie ćwiczenia możesz robić, w jakim stanie są Twoje mięśnie brzucha i dna miednicy. Jak wykonywać czynności dnia codziennego żeby nie obciążać kręgosłupa i naprawdę wiele innych istotnych rzeczy. Jeśli masz jakieś dolegliwości go już w drugim trymestrze można nad nimi popracować u fizjo. Co do ilości wizyt, to nie ma jakiegoś określonego schematu. Każda z nas jest inna i potrzebuje czegoś innego, o tym ile wizyt jest wskazanych to najlepiej bezpośrednio rozmawiać ze swoją fizjo 😉w trzecim trymestrze to głównie przygotowanie do porodu, jak rozluźniać mięśnie, jak oddychać itp. Ja polecam udać się do fizjo już w drugim trymestrze, głównie z tego względu żeby sprawdzić stan mięśni brzucha i dna miednicy, to naprawdę istotne w późniejszym czasie 😉

Do góry