reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
co do masażu, to w pierwszym trymestrze nie robi się. Ja jestem fizjoterapeutą, co prawda nie pracuje strikte z kobietami w ciąży, ale sama korzystam z usług i w ciąży najlepiej udać się do Fizjoterapeuty uroginekologicznego i zastosuje odpowiednią terapię, ale też nie w pierwszym trymestrze. Ogólnie to ja naprawdę polecam tają wizytę, fajnie przygotowuje do porodu, ale i po porodzie. Sama byłam i to było najlepsze co mogłam zafundować sobie 🙂
Hej, a kiedy polecasz pierwszą wizytę u fizjo-uro? I ile ich powinno być by przygotować się do porodu? Fizjoterapia to generalnie złoto, jak bym wybierała jeszcze raz studia to na pewno poszła bym w tym kierunku ♥️

Hej dziewczyny.
Mam prośbę moja koleżanka ma chorą córkę i wiadomo i zbierają 1 procent. Jeśli która z was miałby ochotę pomóc wklejam linki.

Co więcej jej druga młodsza córka też jestem w trakcie diagnozy, ma podobne problemy...
Wpłaciłam pieniazka Każde chore dziecko powoduje u mnie bardzo skrajne emocje.. I patrzę jeszcze moja miejscowość wiec w ogóle. Żyjemy z dnia na dzień nie mając tak do końca swiadomosci ile nieszczęść jest wkolo..

Żadne RZETELNE źródło o tym nie mówi, a jakby się trzymać wszystkich zabobonów to kota idzie dostać 😉
Zwłaszcza, że tu kilka świeżynek w temacie 😁
o tak, jedyne czego zabraniał mi lekarz to surowego mięsa/ wędzonego na zimno, bo to grozi listeriozą. A jak się zacznie czytać internet to nagle połowa produktów zabroniona...

reklama
@Paatrycja na początku drugiego trymestru można już się umówić, wtedy po badaniu, wywiadzie itp fizjo jest w stanie określić jakie ćwiczenia możesz robić, w jakim stanie są Twoje mięśnie brzucha i dna miednicy. Jak wykonywać czynności dnia codziennego żeby nie obciążać kręgosłupa i naprawdę wiele innych istotnych rzeczy. Jeśli masz jakieś dolegliwości go już w drugim trymestrze można nad nimi popracować u fizjo. Co do ilości wizyt, to nie ma jakiegoś określonego schematu. Każda z nas jest inna i potrzebuje czegoś innego, o tym ile wizyt jest wskazanych to najlepiej bezpośrednio rozmawiać ze swoją fizjo 😉w trzecim trymestrze to głównie przygotowanie do porodu, jak rozluźniać mięśnie, jak oddychać itp. Ja polecam udać się do fizjo już w drugim trymestrze, głównie z tego względu żeby sprawdzić stan mięśni brzucha i dna miednicy, to naprawdę istotne w późniejszym czasie 😉

Do góry