reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

A mnie na kukurydzę ciągnie wiec sałatka z kukurydzą poszła. U mamy byłam, może na psyche pomoże. W sklepie buty na wiosnę Sz kupiłam... Jednym słowem rób co mogę by dzień minął bez morza myśli.
Sz dzis na basen to późno wrocą...zobaczymy
Ja to z kolei Jak poczuje kukurydzę to od razu mi niedobrze. Ostatnio od ukochanej sałatki mnie odrzuciło, bo bardzo kukurydza dawała.

Mam taki zjazd energii, że już od dwóch godzin marzę o przespaniu się, a moje dziecko jak na złość od kilku tygodni nie chce chodzić na drzemkę i nie ma opcji żeby poleżeć nawet 😔

reklama
Bo właśnie chodzi o to żeby dzieciom pozwalać. A jak się coś rozsypie to trudno zdarza się. ;) moi też są wychowywani na samodzielnych. Na dużo im pozwalam. Ale później ludzie się dziwią ooo już sam tak ładnie je, albo oo sam się ubierze. :)
Dokładnie u nas tak samo jest, że się ludzie dziwią że samodzielny, mój też z tych co chce sam ! Czasem szlak mnie trafi jak porozsypuje lub porozlewa no ale inaczej się nie nauczy. Mój jak poproszę żeby włączył pralkę to sam ustawi pozmienia co trzeba, sama byłam w szoku że to robi hehe
Dzis zaczął robić kupę w majtki i mowie do niego ze tyle razy go prosiłam, że jak chce kupę to niech mówi pójdę z nim na sedes, posadzilam na sedes I taka nie w humorze patrze na niego a on do mnie "mamus uśmiechnij się ", ja mowie ze nie mam ochoty bo się zdenerwowałam, a on do mnie no chodz się przytul do mnie już się nie denerwuj, kocham Cię i zaczęłam się śmiać bo to takie slodkie było, aj te maluszki :)

Dokładnie u nas tak samo jest, że się ludzie dziwią że samodzielny, mój też z tych co chce sam ! Czasem szlak mnie trafi jak porozsypuje lub porozlewa no ale inaczej się nie nauczy. Mój jak poproszę żeby włączył pralkę to sam ustawi pozmienia co trzeba, sama byłam w szoku że to robi hehe
Dzis zaczął robić kupę w majtki i mowie do niego ze tyle razy go prosiłam, że jak chce kupę to niech mówi pójdę z nim na sedes, posadzilam na sedes I taka nie w humorze patrze na niego a on do mnie "mamus uśmiechnij się ", ja mowie ze nie mam ochoty bo się zdenerwowałam, a on do mnie no chodz się przytul do mnie już się nie denerwuj, kocham Cię i zaczęłam się śmiać bo to takie slodkie było, aj te maluszki :)
Kupa w majtki zdarza się notorycznie czy sporadycznie ? Dla mnie odpieluchowanie to najgorszy do tej pory etap macierzyństwa... o ile z siku poszło sprawnie i fajnie, tak z kupa tragedia. Od 3 miesięcy kiedy zaczęłam odpieluchowywac kupę udało się zrobić do nocnika Dwa razy... już mi brak słów i pomysłów jak sobie z tym poradzić. Więc doświadczone mamuśki, pomóżcie!

Kupa w majtki zdarza się notorycznie czy sporadycznie ? Dla mnie odpieluchowanie to najgorszy do tej pory etap macierzyństwa... o ile z siku poszło sprawnie i fajnie, tak z kupa tragedia. Od 3 miesięcy kiedy zaczęłam odpieluchowywac kupę udało się zrobić do nocnika Dwa razy... już mi brak słów i pomysłów jak sobie z tym poradzić. Więc doświadczone mamuśki, pomóżcie!
Mój ma trzy lata w kwietniu. Siku wola z pół roku a kupę robię w majty. Może ze trzy razy zrobił do kibelka. A tak to wcale nie wola. Jak widzę że zaczyna i go posadzę to nie dokończy:( jestem załamana bo starszy dużo szybciej załapał

Mój ma trzy lata w kwietniu. Siku wola z pół roku a kupę robię w majty. Może ze trzy razy zrobił do kibelka. A tak to wcale nie wola. Jak widzę że zaczyna i go posadzę to nie dokończy:( jestem załamana bo starszy dużo szybciej załapał
No i u nas tak samo jest, jak posadzę to nagle blokada... zaczynamy przedszkole w maju i najbardziej stresuje się ta kupa niż tym, że nie będzie rozumiała co do niej mowia...

Witam

Moja mama przetrzasnela 6 książek i nie znalazła żadnego sposobu na mdłości, obiecała dalej szukać….
Jeszcze mi się przypomina z poprzednich ciąż ze dziewczyny chwaliły sobie migdały

Diana z kad w GB jesteś? Ja do końca 2023 będę przynajmniej raz jeszcze pod Londynem
Dobrze kojarzę ze wklejałeś zdjęcie swoich synków z psem? Labrador? Ile ma lat?

U nas badania co średnio 4 tygodnie, mocz na każdej wizycie, tak jak i USG, krew 2 razy- do 16 tc i 22-24tc i wizyta u domowego ok20 tc
migdały to chyba raczej na zgagę? Ja noszę te opaski Sea Band, wydaje mi się, że trochę pomagają

Ja to z kolei Jak poczuje kukurydzę to od razu mi niedobrze. Ostatnio od ukochanej sałatki mnie odrzuciło, bo bardzo kukurydza dawała.

Mam taki zjazd energii, że już od dwóch godzin marzę o przespaniu się, a moje dziecko jak na złość od kilku tygodni nie chce chodzić na drzemkę i nie ma opcji żeby poleżeć nawet 😔
ja leżę a dzieciaki dom roznoszą

reklama
Do góry