reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2022

W 9+2 [emoji3526]
Hej w którym tygodniu robione usg?
Dziewczyny mam pytanie czy byłyście u ginekologa na 5 tydzień ciąży potwierdzać ciąże może ktoś z was był … było coś widać …
U mnie ledwo co … wnioski wczesna ciąża … kazał przyjść na 8 tydzień ciąży i trochę mam stresa .
Może też dlatego że jestem wieloródką po 3 porodach i macica jest przerośnięta tak mi to tłumaczył.

reklama
Dzięki za wpis, pomógł mi w szczególności ten Twój 3 latek z dopingiem 😘 trochę poprawił mi humor ;)
Mam szczescie do tego mojego malucha, slodziak z niego, dzentelman rosnie, sam po sobie sprzata, papierki wszystkie w smietnik wyrzuca, nic nie zostawi po sobie na stole czy podlodze, zakupy UWIELBIA mi rozpakowywac, a ostatnio coraz bardziej sie domaga samodzielnosci, co by sam buty ubieral, kurtke zapinal, swoje ubrania odkladal SAM na miejsce... Wiem, ze wieeeele 3 latkow takie rzeczy robi juz od dawna, ja mojego malego troche rozpiescilam, ale serce mi plonie z dumy jak widze jego usilne proby aby byc samodzielnym i mamie zycie ulatwiac. Hormony tez robia swoje, wiec siedzialam i ryczalam jak bobr, bo mi dziecko wczoraj ukradlo reklamowke z rzeczami meza z pracy ( jego sniadanie i obiad w pracy ) i zaczal sam wszystko wypakowywac, co znalazl do wyrzucenia, to sam wyrzucal, w dodatku do odpowiednich smietnikow z recyklingiem, a na koniec reklamowke zlozyl i dal w mamusi schowek na reklamowki, przybiegl, piatki wszystkim widzom poprzybijal, przytulil mi sie do nogi i jakby nigdy nic wrocil do swoich zabawek <3 A ja stalam w korytarzu i smarkalam z dumy :D

Cos mi sie widzi, ze male podswiadomie wyczuwa, ze pora juz odciazyc mame i zaczac samemu troszke wiecej robic <3 Dlatego mowie, dzieciaki maja jakis szosty zmysl jak nic <3

A ja współczuję...
Lekko nie jest, ale jakos to przetrwam.
Teraz jedyny problem to ogarnac na czas progesteron, bo braki wszedzie sa, zadzwonilam wlasnie do przychodni, zeby mi znalezli alternatywe na cito, bo w piatek mi sie koncza zapasy, a to jest cos czego nie moge nie wziac, bo sama bym sobie zafundowala poronienie.
Takze jutro mam dostac recepte w teorii na alternatywe, a maz bedzie jezdzil po aptekach aby na pewno w piatek bylo wszystko dla mnie dostepne.
Ale stresik jest, zwlaszcza ze przepisali mi spore dawki, 2x 400mg, dopochwowo, a ja mam w razie w 100mg tabletki do lykania, i to tez mam ich moze 100, to to by starczylo na dodatkowe 12 dni, ale nie wiem czy mozna tak liczyc i czy w ogole moglabym przyjmowac 8 tabletek doustnie 2x4 tabletki dziennie jakby sie okazalo, ze nie bedzie alternatywy na czas.
Jak nie urok to ....... I wez sie tu nie stresuj i ciesz ciaza -_-

Witam serdecznie! 1,5 cm, mamy serduszko ❤️

Załączniki

• IMG_6404.jpg
    IMG_6404.jpg
    159,6 KB · Wyświetleń: 73
Witam serdecznie! 1,5 cm, mamy serduszko ❤️
Jeju ale śliczna pesteczka ❤️ i jaka już duża!! niech rośnie zdrowo i radośnie!

Tak ogladam Wasze usg z serduszkami, ogromnie sie ciesze jakbym patrzyła na swoje. Mam nadzieję że przy mojej nastepnej wizycie tez cos juz bedzie widać 🥺 Dzis jestem dopiero 6+6 a na wizycie będe 7+5 ale czuje że ciąża ciut młodsza niż apki pokazują. Mimo to.. mam nadzieję ze w przyszły wtorek pojawię się u Was z dobrymi nowinami też i dołącze do usg fotek 🥺💕

reklama
Witam

Moja mama przetrzasnela 6 książek i nie znalazła żadnego sposobu na mdłości, obiecała dalej szukać….
Jeszcze mi się przypomina z poprzednich ciąż ze dziewczyny chwaliły sobie migdały

Diana z kad w GB jesteś? Ja do końca 2023 będę przynajmniej raz jeszcze pod Londynem
Dobrze kojarzę ze wklejałeś zdjęcie swoich synków z psem? Labrador? Ile ma lat?

U nas badania co średnio 4 tygodnie, mocz na każdej wizycie, tak jak i USG, krew 2 razy- do 16 tc i 22-24tc i wizyta u domowego ok20 tc

Do góry