☺Mój też 2,5 latek i powiedział, że siostra będzie ale bardziej obstawiam, że po prostu chciałby siostrę a nie brata
reklama
Ja tak miałam w pierwszej ciazy, przed badaniem moczu dokładne mycie, tampon i ja jeszcze e jadłam żurawiną ona oczyszcza z toksyn. Na kolejnym badaniu już było wszystko ok☺U mnie też wyszły śladowe ilości białka i pasma śluzu. Byłam u lekarza i mówił, że to nic groźnego, nie dał leków. Podpowiedział że przed badaniem dobrze się podmyć ( to wiadomo) i nawet włożyć tampon ( ja np biorę luteinę i ona że mnie wylatuje) więc żeby zabezpieczyć na czas oddawania moczu. Koniecznie środkowy mocz
Marta2432
Fanka BB :)
Kochana postaraj się skupić na czym innym i dotrwać do jutra, musi być wszystko w porządku..Tak jutro powtórzę betę. Tylko to mnie trzyma przy zyciu. Płakałam całe do południa. Jestem dziś wrakiem człowieka. Nawet mnie już dzisiaj nie mdli. Nerwy też robią swoje. Jutro się okaże. W poniedziałek wizyta. Dziewczyny tak bardzo się boje.
kociamama.
Moderator
Kochane, mozecie mi wytlumaczyc jak to jest z ta betą?
Od czego zalezy jej wartosc? Wiem, ze na kazdy tydzien ciazy przypadaja konkretne normy ale dlaczego jest w nich az taki rozstrzal?
Np w 4 tyg: od 9,5 do 750. Czy jesli wynik miesci sie w normie ale jest blizej dolnej granicy to zly znak? Od czego to zalezy?
wytlumaczcie mi prosze bo juz glupieje
Od czego zalezy jej wartosc? Wiem, ze na kazdy tydzien ciazy przypadaja konkretne normy ale dlaczego jest w nich az taki rozstrzal?
Np w 4 tyg: od 9,5 do 750. Czy jesli wynik miesci sie w normie ale jest blizej dolnej granicy to zly znak? Od czego to zalezy?
Marta2432
Ja też mam prenatalne 25 marcaHej Dziewczyny. Jestesmy po wizycie. Karta ciazy założona. Mały ma ponad 2cm i rusza rączkami i nóżkami dostalam skierowanie do diabetologa ze względu na wysoki cukier na czczo... ale poza tym wszystko ok. Dzis 8+6 więc znow termin porodu znow sie zmienił chyba bede pierwsza... 1.10 ale podejrzewam że skoro u mnie bedzie cc to jeszcze we wrześniu może. Teraz czekać na prenatalne 25.03. Akurat w moje urodziny
Mega uczucie jak widać jak macha Mały i do tego te pikajace serducho wszystkim Wam życzę takich emocji!!!
Paatrycja
Ważny jest przyrost bety po dwóch dniach a nie jej wartość, jak się mieści w tych widełkach z labo i masz prawidłowy przyrost-na początku jest to minimum 66% to jest okejKochane, mozecie mi wytlumaczyc jak to jest z ta betą?
Sajfik
Najwazniejszy jest przyrost bety. Ja też wariowałam ale dziewczyny mnie tutaj cały czas wspierały i miały racje - bo jedna w 5tyg ma wieksza bete inna mniejsza a to jedynie zależy od momentu zapłodnienia. Jedna ma owulacje wczesniej, druga pozniej - a wiadomo beta rosnie od zapłodnienia. Więc stąd takie duze różnice. Więc wielkoscią bety sie nie martw - najwazniejsze zebyś po 2 dniach miała minimum 66% przyrostu bety, wtedy wiesz ze ciąża sie rozwija. Badz dobrej myśliKochane, mozecie mi wytlumaczyc jak to jest z ta betą?
reklama
Sajfik
Nie płacz kochana, wiele kobiet się stresuje niską betą bo tak czasem możę być, czasem zarodek sie nie pojawia dłużej niz u innych ale koniec końców wszystko idzie dobrym torem - to wszystko zależy czy ciąza nie jest wczesna. Kazda kobieta ma inny organizm Jeśli masz długie cykle to bardzo bardzo możliwe, ze owulacje miałas całkiem pozniej i niska beta wskazuje po prostu na bardzo wczesną ciążę zrób bete po 48h i jak bedzie minimum 66% więcej to mozesz spać spokojnieTak jutro powtórzę betę. Tylko to mnie trzyma przy zyciu. Płakałam całe do południa. Jestem dziś wrakiem człowieka. Nawet mnie już dzisiaj nie mdli. Nerwy też robią swoje. Jutro się okaże. W poniedziałek wizyta. Dziewczyny tak bardzo się boje.
ps. W prawidłowej, pojedynczej ciąży wynik w 4. –5. tygodniu powinien znajdować się w zakresie od 75 do 2600. Jeśli masz 140 to świadczyć moze, ze masz ciążę o tydzień młodszą niż pokazuje apka od okresu, czyli owulacja mogla sie przesunąć, spokojnie