reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

reklama
Cześć Dziewczyny! Tyle piszecie, ze nie sposób nadążyć, jak Wy dajecie radę, ja przez mega mdłości i ciagle zmęczenie nie mam siły czytać codziennie…
Ja chyba będę jedna z pierwszych rodzących, bo termin z dzisiejszej wizyty mam na 2 października, wychodzi dzisiaj 8+5 :)
Kruszynka ma już 2cm i serce bije mocno, wszystko OK:)
Pozdrawiam Wam i pytanie czy ktoś zakłada zamknięta grupę już?
Hej dziewczyny
Byłam dziś na wizycie założyli karte ciąży badania krwi dobre wszytsko okej
Jednak lekarz mnie nie zbadał martwie się
Rano tak fatalnie się czułam ze dopiero teraz do mnie to dotarło.
Kazał zapisać na usg i kolejne badania krwi 24 marzec
Czy to nie za późno ?
Iść przed tym do innego lekarza na badanie czy czekać ?
To moja pierwsza ciąża zaczęłam się martwić
a zadowolona jesteś z opieki tego lekarza? Jeśli nie to zmień na innego, warto mieć lekarza przez cała ciąże któremu możesz ufać i nie zastanawiasz się czy zrobi Ci usg, czy wystawie poprawne skierowania, czy da zwolnienie jak będziesz się gorzej czuła itp

Cześć Dziewczyny! Tyle piszecie, ze nie sposób nadążyć, jak Wy dajecie radę, ja przez mega mdłości i ciagle zmęczenie nie mam siły czytać codziennie…
Ja chyba będę jedna z pierwszych rodzących, bo termin z dzisiejszej wizyty mam na 2 października, wychodzi dzisiaj 8+5 :)
Kruszynka ma już 2cm i serce bije mocno, wszystko OK:)
Pozdrawiam Wam i pytanie czy ktoś zakłada zamknięta grupę już?
ja to samo, czytam z doskoku ;)
Dzisiaj w końcu wybrałam się na badania TSH, glukoza i morfologia dobra, tylko mocz wyszedł lekko mętny i śladowe ilości białka. Nigdy tak nie miałam, zobaczymy co powie lekarz w poniedziałek. To pewnie przez to, że piję mało wody, ale naprawdę ciężko mi się teraz zmusić :/ chyba przez ten poranek rano cały dzień mam dzisiaj ciężki, jeszcze musieliśmy na zakupy butowe pojechać i ledwo człapałam. Na szczęście mąż dzisiaj w końcu ją wolne i wziął teraz syna na dwór, bo ja nie dałabym rady. Ja leżę z córą na drzemce.

Eh ci lekarze, dla wielu to juz taka widzę rutyna,że nawet się nie chce usg zrobić i martw się potem kobieto. Albo lepiej, potem bedzie gdzie pani była...Nie lubię takiego olewactwa

bardzo możliwe że od za małej ilości wody, bynajmniej tak było u mnie. Zainstalowałam aplikacje, która mi przypominała, że trzeba się napić i pomoglo i ból ustal. A mierzyłaś ciśnienie, może tu jest problem?
Chyba tak, bo ja pije mniej bo zapominam 🥴 ja zawsze cierpiałam na migreny kilkudniowe, zawsze przed okresem. Ponoć na czas ciąży migreny mijają i faktycznie gdy okres juz byl blisko a ja nie mialam migreny zaczelam podejrzewać już coś 😅 ogolnie jestem niskociśnieniowcem i tylko wysokie skoki cisnienia atmosferycznego mnie katują.. Poszukam sprzętu i sobie zmierzę z ciekawości. Ale woda to na bank - musze sie nauczyć pic więcej 🤢

reklama
Do góry