reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2022

Każda ciąża inna więc może w tej akurat takie dolegliwości masz☺
Dzieciaki to czują, sza córka 2'5roku też wypaliła że mama ma w brzuchu dzidziusia a jedyne co to tylko miałam podejrzenia bo na test było za wczesnie a jak się okazało to mała miala rację😍🥰😍 ja mam wizytę 4.03 to będzie 6+4🥰
Mój też 2,5 latek i powiedział, że siostra będzie 🥰 ale bardziej obstawiam, że po prostu chciałby siostrę a nie brata ;)

reklama
ja to samo, czytam z doskoku ;)
Dzisiaj w końcu wybrałam się na badania TSH, glukoza i morfologia dobra, tylko mocz wyszedł lekko mętny i śladowe ilości białka. Nigdy tak nie miałam, zobaczymy co powie lekarz w poniedziałek. To pewnie przez to, że piję mało wody, ale naprawdę ciężko mi się teraz zmusić :/ chyba przez ten poranek rano cały dzień mam dzisiaj ciężki, jeszcze musieliśmy na zakupy butowe pojechać i ledwo człapałam. Na szczęście mąż dzisiaj w końcu ją wolne i wziął teraz syna na dwór, bo ja nie dałabym rady. Ja leżę z córą na drzemce.
U mnie też wyszły śladowe ilości białka i pasma śluzu. Byłam u lekarza i mówił, że to nic groźnego, nie dał leków. Podpowiedział że przed badaniem dobrze się podmyć ( to wiadomo) i nawet włożyć tampon ( ja np biorę luteinę i ona że mnie wylatuje) więc żeby zabezpieczyć na czas oddawania moczu. Koniecznie środkowy mocz

Usg miałam robione dwa tyg wcześniej był pęcherzyk
Ale myślałam ze dziś zrobi znowu żeby zobaczyć serduszko
wizyta prywatna czy na nfz?
Bo jeśli nfz to niestety ale oni mogą zrobić tylko 3 refundowane usg. Można też trafić na takiego który będzie robił co wizyte, ale rzadko co się zdarza. Ja sama prowadziłam ciaze na nfz i prywatnie bo bez usg to trochę nie fajnie. Na nfz chodziłam tylko dlatego by badania miec darmowe. W tej chwili zostałam tylko przy prywatnym lekarzu. Wiec jeśli nie jesteś zadowolona to sie umow do innego prywatnie.

3 wizyty miałam dwie z ciąża i na dwóch było usg dziś trzecia bez 7 tydzień ciąży na poprzedniej było usg widać było pęcherzyk,
no to teoretycznie są zalecenia, żeby wykonać USG w 5-10 tygodniu, żeby potwierdzić ciążę (i nawet to nieobowiązkowo) a następne w 11-14 tygodniu. Ja do lekarza chodziłam co 4 tygodnie (zdarzało się i co 5), dopiero po 30. tygodniu wizyty były częstsze. W pierwszej ciąży nie zawsze miałam USG, czasem było tylko słuchanie serduszka. Różne jest podejście lekarzy do częstych USG. A w drugiej ciąży inny lekarz czasem się pytał czy chcę podejrzeć maluszka, więc też nie zawsze widział taką konieczność a uważam go za bardzo dobrego specjalistę. No wiadomo, że szkoda, bo chciałabyś zobaczyć serduszko, dlatego ja na pierwszą wizytę umawiam się w takim tygodniu, żeby już było coś widać.

no to teoretycznie są zalecenia, żeby wykonać USG w 5-10 tygodniu, żeby potwierdzić ciążę (i nawet to nieobowiązkowo) a następne w 11-14 tygodniu. Ja do lekarza chodziłam co 4 tygodnie (zdarzało się i co 5), dopiero po 30. tygodniu wizyty były częstsze. W pierwszej ciąży nie zawsze miałam USG, czasem było tylko słuchanie serduszka. Różne jest podejście lekarzy do częstych USG. A w drugiej ciąży inny lekarz czasem się pytał czy chcę podejrzeć maluszka, więc też nie zawsze widział taką konieczność a uważam go za bardzo dobrego specjalistę. No wiadomo, że szkoda, bo chciałabyś zobaczyć serduszko, dlatego ja na pierwszą wizytę umawiam się w takim tygodniu, żeby już było coś widać.
ja miałam wizyty co 3 tygodnie, co druga wizyta z usg chyba, że coś mnie niepokoiło. Pod koniec ciąży wizyty miałam raz w tygodniu z KTG ale wyszły w sumie tylko dwie

@Kasiek88 masz możliwość powtórzenia jutro bety?
Trzymam kciuki żeby to była przesunięta owulacja ✊
Tak jutro powtórzę betę. Tylko to mnie trzyma przy zyciu. Płakałam całe do południa. Jestem dziś wrakiem człowieka. Nawet mnie już dzisiaj nie mdli. Nerwy też robią swoje. Jutro się okaże. W poniedziałek wizyta. Dziewczyny tak bardzo się boje.

Zrobiłam betę. 140 wyszła. Okres. 15.01. więc już 5+4 dzisiaj. Dziewczyny to za mało 😭
Mozlize ze ciaza jest młodsza wiec nie rozumiem czemu zamiast poczekac na kolejny wynik bety juz sprawiasz sobie takie emocje. Poczekaj do jutra. A co do wizyty w poniedziałek z tak niską betą to nic to nie da, bo lekarz moze nic nie zobaczyć. Zarodek jest widoczny dopiero od bety 1000-1500. Wiec kolejne emocje sobie spowodujesz i bedziesz stresowała się.

Tak jutro powtórzę betę. Tylko to mnie trzyma przy zyciu. Płakałam całe do południa. Jestem dziś wrakiem człowieka. Nawet mnie już dzisiaj nie mdli. Nerwy też robią swoje. Jutro się okaże. W poniedziałek wizyta. Dziewczyny tak bardzo się boje.
bądźmy dobrej myśli. A jakie objawy do tej pory miałaś?

reklama
Hej Dziewczyny. Jestesmy po wizycie. Karta ciazy założona. Mały ma ponad 2cm i rusza rączkami i nóżkami 🥰🥰🥰 dostalam skierowanie do diabetologa ze względu na wysoki cukier na czczo... ale poza tym wszystko ok. Dzis 8+6 więc znow termin porodu znow sie zmienił 🤣 chyba bede pierwsza... 1.10 🥰 ale podejrzewam że skoro u mnie bedzie cc to jeszcze we wrześniu może. Teraz czekać na prenatalne 25.03. Akurat w moje urodziny 🥰🥰
Mega uczucie jak widać jak macha Mały i do tego te pikajace serducho🥰🥰 wszystkim Wam życzę takich emocji!!!🥰🥰🥰

Do góry